Pysäyttääkö SaiPan maalivahtiosasto Pelicansin hyökkäyksen?

LIIGA / Ennakko
Torjuessaan Frans Tuohimaa on tärkeä palanen SaiPan rosterissa.
Liigassa seitsemäntenä oleva Pelicans ja viimeistä edellistä paikkaa miehittävä SaiPa palaavat liigakaukaloihin työntouhuun joulupöydistä maanantaina Lahdessa. Kohtaaminen on joukkueille sesongin neljäs keskinäinen pisteiden ollessa Pussinokille 9−0.

Pelicans avaa "kevätkauden" allaan 4−0-voitto KalPasta, SaiPa sen sijaan on kahden ottelun tappioputkessa. On kuitenkin muistettava, että edellisen kerran Idän Sputnikit voittivat Pelicansin Lahdessa helmikuun 19. päivä murskaavin 2−9-lukemin.

Tyly hyökkääminen kaatoi KalPan

Pelicansin vahvuus läpi syksyn on ollut mainio viisikkopuolustaminen, sekä maalivahti Janne Juvosen vähintääkin kelpovire. Nuorten maailmanmestarilta on kuitenkin lupa odottaa vielä piirun verran kovempaa iskukykyä, vaikkei Kiihtelysvaaran tähti olekaan missään nimessä huono ollut.

KalPasta Petri Matikaisen suojatit kairasivat tyylipuhtaan 4−0-voiton pääasiassa aggressiivisen ja vahvan hyökkäämisen takia. Etenkin panssarivaunuosaston miehet Antti Tyrväinen ja Justin Hodgman sekä puolustaja Ben Blood olivat pysäyttämättömässä vireessä. Toisaalta, jos nollat on taulussa vastustajalla, on myös pakisto onnistunut.

Kiekollinen pakki, paluumuuttaja, Mikko Kousa sekä järkyttävän isoja harppauksia ottanut syvyyspuolustaja Nico Manelius etunenässä ovat myös keväällä tärkeässä roolissa lahtelaisleirissä.

Jatkuuko SaiPan maalivahtikaartin vankka iskukyky?

Vaikka Idän Sputnikit ovatkin sarjassa vasta 14:nnellä sijalla, on joukkueen edesottamuksissa parantumisen merkkejä mentäessä kohti kevättä. Etenkin maalivahtikolmikko Frans Tuohimaa - Jussi Markkanen sekä jo JYPiin vaihtanut Juho Olkinuora ovat olleet syksyn aikana timanttia.

Pakistoon maalivahtien eteen SaiPa saa apuja TUTOsta, kun Kristian Tuohilampi saapuu paikkaamaan lappeenrantalaisten loukkaantumistilannetta kahden kamppailun ajan.

Edellisen kerran yli kolme maalia SaiPa-veskarien taakse on iskenyt Tappara 25. marraskuuta. Siitä tähän päivään tultaessa HIFK ja KalPa ovat osuneet neljästi, mutta näissä peleissä viimeinen osuma on syntynyt tyhjään rysään.

Näitä faktoja tuijottamalla onkin helppoa todeta, että Pelicansin tavoin myös lappeenrantalaisten vahvuus on keväälläkin alakerran luutiminen. Hyökkäyspäässä Matti Järvinen on ollut kova pala, mutta myös muiden saipalaisten tulee herätä, jotta pudotuspelipaikkaan riittäviä pisteitä alkaa tulemaan sarjataulukkoon.

Seuraa Heitä

Ben Blood #7 | Pelicans

Puolustaja

Pakkijärkäleen syyskausi kuvastaa Pelicansin onnistunutta syksyä mainiosti. Kuuppansa koko joukkueen tavoin aisoissa pitänyt Blood on ollut fiksulla tavalla isäntä pakistossa, ja jäähyminuutteja on kertynyt ainoastaan 18 minuutin edestä. Bloodilta onnistuu myös hyökkääminen, KalPaa vastaan hän iski 1+2-pisteet.

Frans Tuohimaa #55 | Frölunda

Maalivahti

Helsinkiläislähtöinen torjuja tarjoaa illasta toiseen lappeenrantalaisille saumat voittoon idioottivarmoilla torjunnoillaan. Irtokiekot ovat vähissä, jonka lisäksi vähissä ovat myös päästetyt maalit. Saako jossain määrin jopa yllättäjä otteillaan SaiPan kevään nousevaan trendiin? Tuohimaan selän taakse on tehty ainoastaan kerran yli kolme maalia - 20. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans jatkaa riemumarssiaan
Lahden Pelicans saa maanantaina alavireisiä vieraita Lappeenrannasta. Kovasti rivejään kauden aikana vahvistanut Pelicans on saanut erityisesti erikoistilannepelaamisensa hyvälle mallille, mikä antaa etumatkaa SaiPaan verrattuna. Kun mukaan otetaan esimerkiksi parempi maalivahtipeli ja leveämpi hyökkäys, lahtelaisten pistepussi lihoaa kolmella pisteellä.
3 5
0 2