Piristynyt Pelicans yrittää jatkaa liitoaan - riittääkö JYPin koneessa bensa?

LIIGA / Ennakko
Pelicans ja JYP ovat jo ottaneet yhteen tällä kaudella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigan keskikastissa painiva Pelicans ja ylempään keskikastiin kuuluva JYP kohtaavat jälleen perjantaina. Joukkueet iskevät yhteen viiden viikon sisään jo kolmannen kerran, ja aiemmista keskinäisistä mittelöistä kumpikin on mennyt hurrikaanipaitojen nimiin selvin numeroin 4−1 ja 5−2.

Kotijoukkue on siltikin ollut vuodenvaihteessa todella lupaavassa liidossa, sillä esimerkiksi kymmenessä edellisessä kamppailussa tappiota on kertynyt vain kolme. Hyvässä iskussa on ollut myös koko valtakunnan ylpeys JYP, joka rymisteli CHL:ssä peräti finaaliin asti.

Tässä piileekin Pelicansin yllättävä sauma. Illan vieraille kun on tullut jatkuvasti ohipelejä CHL-matsien jälkeen - eli nyt kaavan mukaan olisi taas ohipelin aika. Toisaalta samassa piilee hurrikaanipaitojen vahvuus, sillä vieras voi olla Trinec-välieräsarjan voiton ansiosta niin kovassa iskussa, että Pelicansin liito loppuu ja nopeasti.

Loukkaantumiset - uhka ja mahdollisuus

Pelicansin pelaaminen oli aiemmin tällä viikolla Sportia vastaan vaisua jokaista osa-aluetta tuijottamalla. Ehkä vieraiden hyvyys, sillä hyökkäämisessä ei nyt nähty aiemman tapaan hurjia paineita, eikä vaasalaispoppoo sen lisäksi jäänyt pahasti pulaan omassa päässä.

Mutta loukkaantumisten riivaamasta lahtelaislaumasta nousi uusia sankareita, kärkitrionaan kokonaisvaltaisesti paremmusjärjestyksessä Severi Lahtinen, Roope Mäkitalo ja Valtteri Lipiäinen. Kun muita pelaajia on telakalla, tai muuten varjossa, otti Heinolasta naarattu trio roolia kummassakin päässä kenttää.

Loukkaantumisssuma voi näemmä olla lahtelaisille niin uhka kuin mahdollisuus - tiistaina se oli mahdollisuus mainitun seikan takia. Perjantaina kysymys kuuluu, nousevatko Iikka Kangasniemi, Miska Siikonen ja kumppanit taas valokeilaan, kun vastus kovenee? Syytä Pelicansin kannalta olisi.

Mihin kääntyy JYPin kelkka?

Joukkueet lähtevät iltaan varsin samanlaisista asetelmista, sillä JYP on sarjassa neljäntenä 73 pinnalla ja Pelicans seitsemäntenä 66 pisteellä. On sanomattakin selvää, että kyseessä on iso peli - pari ottelua voi kääntää tilanteen päälaelleen ja muuttaa joukkueiden asetelmia taistelussa suorasta puolivälieräpaikasta.

Perjantaina JYPin kannalta iso kysymys kuuluu, vaikuttiko Tsekin matka esimerkiksi bensan määrään koneessa, vai hiipuuko illan vierailija?

JYPistä on sanottava, että se oppinut voittamaan huonommallakin pelillä, kun tylyys maalipaikoissa ja ylipäätään avainhetkillä on kasvanut. Tällä saralla erityisesti Jarkko Immonen on ollut jäätävässä iskussa, myös Mikko Mäenpää on parantanut.

Vastavaasti harmaita hiuksia on aiheuttanut alivoimapelaaminen erityisesti vieraissa, kun se on ollut ajoittain luokatonta. Yksinkertaisesti kiekon purkaminen pois omalta alueelta on hankalaa.

Seuraa Heitä

Aleksi Ek #12 | Pelicans

Vasen puolustaja

Tilastoissa vähän näkyvän heinolalaislähtöisen pelaajan ura Liigassa on tähän asti ollut lupaava. Tähän asti reilun 11 minuutin peliaikakeskiarvolla luutinut pakki on ollut jäällä kahdeksassa pelissä kerran, kun omissa on kolissut viidellä viittä vastaan. Ek hoitaa tonttinsa kokemuuksen nähden ihailtavan hyvin, lisäksi avauspeli - liike jalalla tai kiekko lapaan - sujuu kivasti.

Juuso Puustinen #17 | Neftehimik

Laitahyökkääjä

Hyökkääjälle tuli pari onnistumista ennen vuodenvaihdetta, mutta nyt hän ollut kuin varjo alkukaudesta. Edellisen kerran tapaninpäivänä pisteille yltänyt hyökkääjä on hukannut hurjan määrän maalipaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Reissaaminen painaa JYPin jaloissa
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
3 4
1 2