Historiallinen ilta Tallinnassa - kumman paketti pysyy kasassa loppuun asti?

LIIGA / Ennakko
Libor Sulak on yksi niistä pelikaaneista, joka tarvitsee tasaisuutta otteisiinsa koko joukkueen tavoin.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Liigassa suorasta puolivälieräpaikasta kamppaileva Pelicans ja viime aikoina upeasti pisteitä haalinut HPK iskevät yhteen lauantaina historiallisessa pelissä. Joukkueet nimittäin kohtaavat kautta aikain ensimmäisessä ulkomailla pelattavassa Liiga-mittelössä.

Vaikka Pelicans onkin nyt kolmen ottelun tappioputkessa, on se 13 edellisessä koitoksessa jäänyt tyhjin käsin vain neljästi. Pirteästi pelannut hämeenlinnalaispoppoo sen sijaan on jäänyt tänä vuonna pisteittä ainoastaan kahdesti.

Kumpi löytää balanssin?

Pelicansin kausi on ollut aiempien sesonkien tapaan melkoista vuoristorataa. Vaikka esimerkiksi viime tai tällä kaudella ei ole tullutkaan katastrofaalisen pitkiä tappioputkia, on otteluiden sisällä tai muutamien päivien aikana tapahtunut kummallisia asioita - eli ihan lyhyessä ajassa.

Esimerkiksi viiden viimeisen minuutin aikana 1−4:n 4−4:ään JYPiä vastaan kääntänyt pelikaani antoi tuossa pelissä hurjan taidonnäytteen aggressiivisestä hyökkäämisestä, mutta vastaavasti Jukurien isäntänä se pelasi kauden surkeimman pelin häviten 2−4. Keväällä menestyminen vaatii sen, että otteet tasaantuvat.

Mutta jos on Pelicans ailahdellut, niin samaa voi sanoa HPK:stakin ja etenkin sen maalivahtiosastosta lähiaikoina. Nuorten maailmanmestari Emil Larmi pommitettiin tiistaina KooKoon toimesta vaihtoon, mutta vastaavasti viikko sitten Vaasassa hän oli joukkueensa suurin tuki ja turva voittoon.

Lauantaina on selvä asia, että HPK:n alakerran pitää kestää kovatempoisesti hyökkäävän Pelicansin edessä.

Kerhon vahvuus lienee lahtelaisten tavoin hyökkäämisessä, sillä esimerkiksi joulu-tammikuussa vain kahdessa ottelussa pisteittä jäänyt Kristian Vesalainen ja pistepörssissä kuin varkain jo kahdeksanneksi kivunnut Oula Palve (12+26) ovat iskeneet hurjaa jälkeä.

Koska Pelicansin pelitapa suosii äärimmäisen aggressiivista hyökkäämistä, ja toisaalta HPK:lta löytyy tulikuumia hyökkääjiä, voi lauantaina luvassa olla maalikarkelot. Iso asia pisteiden jaon kannalta on se, kumpi pystyy samaan alakerran tekemisen hyökkäämisen kanssa balanssiin.

Iso kaukalo sopii ainakin Pelicansille

Lauantainen Tallinnan ottelu on luonnollisesti spesiaali tapahtuma pelaajillekin. Pelicansin Jesse Mankinen valaisi lahtelaisjoukkueen Instagram-tilillä sitä, minkälaisessa kaukalossa pisteistä pelataan kello 19 alkaen.

− Vähän ehkä pehmeämpi jää kuin Lahdessa, hyökkääjä sanoi, ja jatkoi isosta kaukalosta:

− Uskon, että sopii (meille). Meillä on hyvin liikkuva joukkue, siinä on tilaa luistella. Hyökkäyspäässä pitää pitää kiekkoa ja liikkua, niin saadaan luotua maalipaikkoja.

Seuraa Heitä

Libor Šulák #73 | Admiral

Puolustaja

Jukureita vastaan sattuneisiin kiekollisiin koomailuihin ei ole HPK:ta vastaan tsekilläkään varaa. Kerholta kun löytyvät hyökkäyksestä mm. tulikuumat, ja aiemmin mainitut tähdet Palve ja Vesalainen. Pelicans-pakki on muutenkin ollut viime aikoina kujalla roolissaan, vaikka tietysti pisteitä on ropissut.

Eetu Tuulola #82 | HPK

Laitahyökkääjä

Palveen ja Vesalaisen ketjun täydentävä alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei ole yltänyt aivan samanlaiseen pistetehtailuun kuin ketjukaverinsa. Vaikka hyökkääjä on trioa täydentänyt mainiosti, olisi hänelläkin potentaalia nakuttaa vielä hurjempia pinnoja. Joko lauantaina tulisi todellinen tehoilta?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin vaikeudet jatkuvat
Vielä pari viikkoa sitten odotukset olisivat olleet toiset. HPK roikkui viimeisen oljenkorren varassa pudotuspelipaikassa, Pelicans taisteli suorasta pudotuspelipaikasta. Pelicansin peli on ailahdellut tällä kaudella runsaasti. Hyviä jaksoja ovat seuranneet huonommat jaksot, jollainen lahtelaisilla on menossa myös tällä hetkellä. Joukkueella on allaan kolme peräkkäistä tappiota, joista vain yksi piste. HPK on pitänyt viimeisestä oljenkorrestaan kiinni ja yrittää pyristellä kymmenen parhaan joukkoon. HPK:n riveistä löytyy myös kourallinen Liigan kuumimpiin lukeutuvista pelaajista.
1 2
2 3