Ässät metsästää syksyn ensimmäistä voittoaan Lukosta

LIIGA / Ennakko
Peter Tiivola (oikealla) on onnistunut usein porilaisjoukkuetta vastaan.
Kuva © Timo Savela
Perinteistä poiketen Satakunnan paikallispeliä ei nähty kauden ensimmäisellä ottelukierroksella. Lukko vei kaikki keskinäiset harjoitusottelut nimiinsä.

Lähtökohdat

Sekä Lukko että Ässät porskuttavat sarjan kärkipäässä. Satakunnan kiekkoilun keulakuvat olivat hetken jopa peräkkäisillä taulukon terävimmässä kärjessä, eikä eroa ole vieläkään yhtä pistettä enempää.

Ässistäkin tuttu päävalmentaja Pekka Virta on miehistöineen saanut vahvan startin kauteen, eikä pelillinen muutos viime kauteen verrattuna ole aiheuttanut ongelmia Lukon leirissä. KalPasta mukaan tulleet Janne Keränen ja Arttu Ilomäki ovat pelanneet Raumalla aiemminkin, joten sopeutumisongelmia ei ole.

Jyrki Ahon luotsaama porilaisnippu on ensimmäisten pelien perusteella selättänyt orastaneen maalinteko-ongelmansa. Vaikka vastustajina ovat olleet vielä avausvoittoaan metsästävät Ilves ja Jukurit, kertoo kolmen pelin maaliero 14−5 joidenkin asioiden loksahduksesta oikeille raiteilleen.

Keskinäiset harjoituspelit menivät Lukon nimiin selvästi sekä Pitsiturnauksessa että kahdessa täysimittaisessa ottelussa.

Ratkaisu

Lukon Kaapo Kähkönen on ollut vahvassa vireessä heti kauden alussa, mutta samaa voi sanoa myös Ässien maalivahtikaksikosta. Sekä Andreas Bernard että Henri Kiviaho ovat päässeet jo voiton makuun, ja varsinkin vain yhden ottelun viime kaudella pelanneen Kiviahon paluu liigajäille sujui mainiosti. Bernard pelannee kuitenkin lauantain ottelussa.

Molempien joukkueiden pelaajille on kertynyt maukkaita onnistumisia, eivätkä paikallisotteluissa yleensä päde kaikki lainalaisuudet. Sarjasijoituksista ja joukkueiden vireistä huolimatta yleensä on nähty tasaväkisiä kamppailuja. Paikalliskamppailut ovat oma maailmansa, ja tällä kerralla asetelmat ovat molemmilla hyvin samankaltaiset.

Kuten ässäkäskijä Aho toteaa, tällaiset pelit ratkeavat yleensä siihen, ottaako maalivahti jonkun torjunnan, onnistuuko laukaisun peittäminen tai johonkin muuhun pieneltä tuntuvaan yksityiskohtaan.

Erikoista

Lukosta Ässiin siirtynyt Sami Lähteenmäki on iskenyt maalin kauden kaikissa kolmessa pelissä. Lukon riveissä Lähteenmäen maalihanat olivat välillä tukossa, ja lauantaina Lähteenmäelle tarjoutuu maukas paikka osua myös viime kauden kotihallissaan.

Seuraa Heitä

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Tiivola osuu maalipuiden väliin yllättävän usein Ässiä vastaan. Jatkuuko sama trendi myös lauantaina?

Marco Insam #8 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Harjoituskausi ei näyttänyt siltä, että Insam tarjoaa tulitukea maalintekosektorilla. Italialainen antaa vahvoja näyttöjä koeajan kääntyessä jälkimmäiselle puoliskolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Satakunnan tasainen derby
Ennen kauden alkua kyseltiin, kuka iskee Ässien maalit. Ei kysellä enää, sillä ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta ja paikka on sarjan kärjessä, vaikka joukkue on pelannut vasta kolme ottelua. Myös Lukko on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua, yhden tosin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Lauantai-ilta ja Satakunnan derby tarjoavat tiukan taistelun, eikä jatkoajalle venyminenkään olisi yllätys.
2 3
2 3