KalPa sarjan piikkipaikalta Timosen juhlapeliin

LIIGA / Ennakko
Kuopiossa nostetaan TPS-pelin yhteydessä Kimmo Timosen paita hallin kattoon.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Kovaa virettä pitävä KalPa kohtaa lauantaina TPS:n. Samalla seura juhlistaa Kimmo Timosen komeaa uraa nostamalla hänen paitansa Niiralan montun kattoon. Kuopiolaiset ovat olleet kauden aikana erittäin kova kotijoukkue. TPS haki eilen illalla kaksi pistettä Mikkelissä Jukureita vastaan ja heti tänään joukkueen kunto testataan uudestaan täpötäydessä Niiralan montussa.

KalPalle kuluva viikko on vuoden viimeinen kolmen pelin viikko ja joukkue urakoi puolivälissä kaksi peliä peräkkäisinä päivinä. Ensin keskiviikkona joukkue kohtasi KooKoon Kouvolassa ja torstaina SaiPa vieraili Kuopiossa. Keskiviikon ottelu ei ollut pelillisesti parasta KalPaa ja kouvolalaisilla oli mahdollisuudet voittoon. Niin vain KalPa haki kuitenkin tärkeän täyden pistepotin Jesse Mankisen iskettyä voittomaalin sekunti ennen varsinaisen peliajan umpeutumista.

Torstaina KalPa sai kotona vastaansa SaiPan. Reilut 2700 katsojaa todisti KalPan 4-2 –voittoa lappeenrantalaisista. Kuopiolaisten pelaaminen ei ollut tässäkään ottelussa niin suvereenia, kuin kauden mittaan on nähty. Joukkue on syksyn aikana kuitenkin osoittanut, että lopputulos ratkaisee ja niin jäivät pisteet Kuopioon myös tästä kotiottelusta.

Kilpipaitojen Janne Keränen iski lappeenrantalaisten verkkoon kaksi osumaa. Kärkiketjussa viilettävän Keräsen marraskuu oli hiljainen, tilille merkittiin vain yksi maali ja yksi syöttä. Kaksi maalia toivottavasti herättivät laiturin marraskuun pistehorroksesta. Puolustaja Joonas Lyytinen merkkautti SaiPaa vastaan komeasti kolme syöttöpistettä.

Kuopiolaisten syömähampaana on viime aikoina ollut varsinkin Tommi Jokisen, Matias Myttysen ja Jesse Mankisen muodostama kakkosketju, mutta tällä viikolla tukea on tullut myös kolmoskentällisestä. Vasen laituri Mikko Nuutinen iski maalit keskiviikon ja torstaina otteluissa ja Jyri Junnila teki osuman tyhjään maaliin SaiPa-ottelun lopussa.

Jos KalPa pelasi peräkkäisten päivien pelit keskiviikkona ja torstaina, niin TPS:llä sama hommat oli on vuorossa perjantaina ja lauantaina. Eilen turkulaiset kävivät Mikkelissä Jukureiden vieraina ja hakivat kaksi pistettä mukaansa voittolaukauskilpailun jälkeen. Dave Spinan osuma ratkaisi yhden lisäpisteen turkulaisten hyväksi. Tänään joukkue on taas kovan paikan edessä täpötäydessä Niiralan montussa.

TPS on sarjan kolmantena ja KalPan tavoin joukkueen suoritustaso alkaa olla kovalla tasolla. Tiistain Ässät-ottelu ei ollut turkulaisten kauden parasta, mutta rutiinisuorituksella täysi pistepotti jäi Turkuun. TPS:n kultakypärä Erik Thorell iski maalin porilaisten verkkoon ja muutenkin ruotsalaishyökkääjän maali- ja pistetahti on ollut tasaisen hyvä. Vasen laituri on iskenyt 26 otteluun 21 tehopistettä.

Molemmat joukkueet pelaavat vauhdikasta ja aktiivista kiekkoa, tosin tällä viikolla pisteitä on ropissut myös enemmän rutiininomaisilla otteilla. Luulisi kuitenkin juhlahumun ja kärkikamppailun sytyttävän pelaajat. Tässä ottelussa voittoon ei riitä pelkkä rutiinitasolla pelaaminen.

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

Laituri iski maalit keskiviikon ja torstaina otteluissa. Ei kahta ilman kolmatta?

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

Turkulaisten ykköskentän oikea laita on Liigan maalipörssissä toisena ja kantaa ansaitusti joukkueen kultakypärää. Tehoja voidaan odottaa myös illan ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tuoreet jalat KalPan etu
Kahden kovavireisen joukkueen kohtaamisessa avainasemaan nousevat tunnetila sekä lepo. KalPa haluaa voittaa juuri Timosen juhlaottelussa ja pääsee lisäksi vielä paremmin levänneenä otteluun, kun taas TPS joutui urakoimaan perjantaina Mikkelissä täyden päivätyön voittomaalikilpailuun edenneessä ottelussa.
3 4
1 2