Sarja on nyt paras kolmesta - riittääkö KalPan kotietu?

LIIGA / Ennakko
Niko Mikkola palaa keskiviikkona KalPan kokoonpanoon.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPan ja JYPin välisessä välieräsarjassa asetelmat ovat kääntyneet päälaelleen. KalPan näkymät olivat erittäin hyvät kahden ensimmäisen voitetun pelin jälkeen, mutta nyt ote on siirtynyt jyväskyläläisille.

Kaikki sarjan ottelut ovat olleet ennakoidusti erittäin tasaisia. KalPan tappio-otteluissa joukkueen pelissä on ollut pientä taipumusta puskemiseen ja yksinpelaamiseen. KalPan päävalmentaja Pekka Virta korosti kolmannen ottelun jälkeen pelaajiensa latauksen merkitystä ja oikeanlaisen latauksen löytämistä.

Hänen mukaansa tietty kokemattomuus paistaa joukkueesta tätä kautta läpi. Joukkueen kypsyys mitataankin nyt, kun kyseessä on peli, jossa voitto on luonnollisesti erittäin tärkeä.

JYP on pelannut erittäin tiiviisti erityisesti voittamissaan otteluissa, mikä yhdessä kuopiolaisten "yksinpelaamisen" kanssa on vaikuttanut muun muassa siihen, että kilpipaitojen hyökkäykset ovat olleet alivoimaisia.

Kahdessa viime ottelussa KalPalta on puuttunut niin ikään aiemmin mukana ollut suoraviivainen ote, missä kiekko ja miehet menevät maalille. Maanantaina Jyväskylässä kilpipaidat löysivät kolmannessa erässä energisemmän ja röyhkeämmän otteensa takaisin.

KalPa saa keskiviikon pelissä kuitenkin kaivattua apua tähän asiaan, kun puolustaja Niko Mikkola palaa kokoonpanoon. Ennen loukkaantumistaan Mikkola toi hyviä isännän otteita kilpipaitojen fyysiseen peliin. Samaa meininkiä joukkue odottaa nytkin.

KalPan peliin tulleet haasteet ovat toki myös JYPin hyvyyttä ja jyväskyläläiset ovat parantaneet peliään sarjan edetessä. Lauantaina ja maanantaina hurrikaanipaidat pelasivat tiiviinä keskialueella ja puolustustilanteessa hyökkääjät olivat puolustajien tukena. Tämä vaikeutti KalPan hyökkäyspeliä, eikä joukkue päässyt pyörittämään omaa hyökkäyspään myllyään läheskään niin usein kuin aiemmissa otteluissa.

Myöskin kamppailupelaamista on JYPin leirissä paranneltu, eivätkä KalPa-pelaajat pääse helposti aiheuttamaan maskia tai laittamaan irtokiekkoja Juho Olkinuoran taakse. Tästä kertoo JYP-vahdin kaksi peräkkäistä nollapeliä.

Jyväskyläläisten leirissä toivotaan, että nykyiset pelilliset asetukset säilyisivät. Se tarkoittaisi mitä todennäköisimmin JYPille voittoa keskiviikon ottelusta.

Seuraa Heitä

Niko Mikkola #77 | Florida

Puolustaja

Palaa kokoonpanoon Pelicans-sarjassa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen. Onko intoa enemmän kuin järkeä ja tuoko odotettua kovuutta KalPan peliin?

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Ykköskentän laituri ei ole noussut vielä parhaimmalle tasolleen. Heiluuko verkko tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilta pitkän kaavan mukaan
Toistaiseksi sarjan jokaisessa on jompikumpi joukkueista jäänyt nollille. Keskiviikkona molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa. Vähämaaliset ottelut saavat jatkoa, mutta tällä kertaa ratkaisu nähdään vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Tilastojen valossa kaksikko on äärimmäisen tasainen. KalPa saa pelata kotikentällään, mutta kahden peräkkäisen voiton myötä momentum on jyväskyläläisillä.
2
2