Toisella kulkee, toinen ei osu maaliin − KalPa testaa kotonaan Jukureiden nousukunnon

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella Savossa tahkottiin tasaisesti.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
KalPa joutuu viimeistelykipsinsä kanssa kovaan testiin, kun hyvään tulosvireeseen äitynyt Jukurit haastaa isännät kauden toisessa savolaisten välienselvittelyssä.

Kuopiossa mitellään kauden toinen osaottelu Savon herruudesta, kun KalPa ja Jukurit kohtaavat jälleen. KalPa on toistaiseksi niskan päällä keskinäisissä otteluissa: Se oli kaudenavauksessa parempi ja haki vieraspisteet tyylipuhtaalla 3−0-voitolla Mikkelistä.

Viime kaudella joukkueet jakoivat voitot tasan 3−3. Tasaista koitosta voidaan povata tällekin kertaa, vaikka joukkueet saapuvatkin otteluun hyvin erilaisista lähtöasetelmista.

Maalinteko tökkii, vaan mistä lääkkeet?

KalPan alkukautta on kuvannut vaikeus saada kiekkoa verkkoon. Kuopiolaisjoukkue on saanut luotua laadukkaita maalintekopaikkoja, vaikkakin vaihtelevasti, mutta viimeistely on ollut kautta linjan vaikeaa. 

Tuttu trendi jatkui myös viikonloppuna, jolloin KalPan kahden ottelun Satakunnan-kierros päättyi yhtä moneen tappioon ja vain yhteen tehtyyn maaliin.

Perjantaina Raumalla paikallinen Lukko jätti savolaisvieraansa tylysti nollille, kun Lukon nykyinen päävalmentaja Pekka Virta kohtasi ensi kertaa kuluvalla kaudella uuden joukkueensa kanssa entiset suojattinsa.

Kuopiolaisjoukkueen tuloksellinen suunta ei parantanut myöskään lauantaina, jolloin Porin Ässät passitti KalPan kotimatkalle 1−3-vierastappio niskassaan. Näin KalPa aloittaa uuden Liiga-viikon neljän ottelun tappioputkessa: Sen edellinen voitto on jo 11 päivän takaa, jolloin HIFK kaatui kotijäällä Niiralassa.

KalPa-luotsi Sami Kapanen yritti löytää viikonlopun otteluihin joukkueeseensa lisätehoja kokoonpanomuutoksilla. Maalivahtikaksikko Denis Godla - Riku Helenius jakoi torjuntavastuun puoliksi ja joukkueen tehokkain pelaaja Alex Lavoie löysi itsensä lauantaina kokoonpanon ulkopuolelta.

Tiivistynyt viisikkopelaaminen käänsi Jukureiden kurssin

Jukurit aloitti kautensa murheellisesti viidellä peräkkäisellä tappiolla, mutta on sittemmin onnistunut kääntämään paattinsa suunnan. Viime viikolla joukkue kaatoi ensin KooKoon ja sitten HIFK:n tiivistyneen viisikkopelaamisensa ansiosta.

Viikon ainoa pistemenetys tuli lauantaina kotijäällä Ilvekselle. Ilves-ottelussakin Jukurit nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta kaksi pistettä karkasi lopulta tamperelaisvieraille voittomaalikilpailun jälkeen.

Viime viikon tehomiehenä jukuriryhmässä huseerasi Teemu Tallberg. Helsinkiläislähtöinen laitahyökkääjä tahkosi kauden viisi ensimmäistä ottelua ilman pistemerkintöjä. Tallberg onnistui maalinteossa kertaalleen KooKoota ja kahdesti HIFK:ta vastaan.

Seuraa Heitä

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

KalPa tuskailee maalinteon kanssa, ja kapteeni Jokisella on vielä avausmaali tekemättä. Löytyykö herkkyys viimeistelyyn tiistaina Jukureita vastaan?

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Ketjukavereista Tallberg iski kaksi maalia HIFK:ta vastaan ja Zach Budish osui Ilveksen verkkoon. Joko KalPaa vastaan Koivistokin avaisi maalihanansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopiossa vähämaalinen vääntö
Vastakkain ovat kaksi vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta. KalPa on tehnyt seitsemässä ottelussa kymmenen maalia, Jukurit kahdeksassa yksitoista. Vireet joukkueilla kulkevat vastakkaisiin suuntiin. Jukurit aloitti kautensa jäämällä kahdesti nollille, KalPa on vastaavasti iskenyt kolmessa viime ottelussa vain kaksi maalia. Molemmat joukkueet tietävät, etteivät pärjää maalintekokilpailussa ja sen vuoksi keskittyvät puolustuspeliinsä.
1 2
1 2