Kauden kolmannessa Savon derbyssä painitaan jumbosijoista

LIIGA / Ennakko
KalPan peliesitykset saavat päävalmentaja Sami Kapasen mietteliääksi.
Savon liigajoukkueet eivät ole häikäisseet, kun Liigan runkosarjaa on pelattu vajaa kolmasosa. KalPa on voittanut molemmat kauden aikaisemmat derbyt, Jukurit ei tehnyt otteluissa maaliakaan.

KalPa sai viime perjantain ottelussa JYPiä vastaan pientä balsamia haavoille, kun kuopiolaiset onnistuivat kampeamaan voiton vauhdikkaassa kamppailussa. Kuluneen keskiviikon HIFK-ottelussa sen sijaan punanutut takoivat taululle voittolukemiksi 5-1.

Joukkueen tappiot saivat jatkoa eilisessä ottelussa Ilvestä vastaan lukemin 2–1. Kilpipaitojen ainokaisen osuman viimeisteli Alexander Ruuttu. KalPan vierastappioiden putki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Tappiollisen Ilves-ottelun jälkeen KalPan päävalmentaja Sami Kapanen valitteli samoja ongelmia, kuin mitä on nähty koko alkukausi. Peli on ollut tehotonta ja merkkausvirheitä tulee. KalPa-käskijä oli tyytyväinen eilisen ottelun viimeisen kymmenen minuutin aktiivisuuteen ja toivoo, että joukkue esittää samanlaisia otteita Jukureita vastaan.

Jukureiden kausi ei ole derbyvastustajan tavoin alkanut kovin ruusuisesti. Kuitenkin viime otteluissa mikkeliläiset ovat onnistuneet iskemään maaleja kovalla tahdilla. Kolmeen viimeisimpään matsiin Jukurit on heiluttanut vastustajien verkkoa kahdeksan kertaa.

Zach Budish on alkanut osoittaa elonmerkkejä tehojen puolesta ja kultakypärä Ville Leskinen on merkkauttanut pisteitä tasaiseen tahtiin. 

Viime lauantaina joukkue onnistui katkaisemaan kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken HPK:n vieraana, mutta jo tiistaina TPS haki täydet kolme pistettä Mikkelistä. Jukurit iski avauserään komeat kolme maalia ja näytti menevän menojaan, mutta niin vain ottelu päättyi tappiollisin lukemin 4-5.

Perjantaisessa kamppailussa mikkeliläiset olivat jälleen kerran voitossa kiinni, mutta lopulta pistepottiin jäi vain yksi piste, kun SaiPa kampesi ohi loppuhetkien kirillä.

Kahdessa aiemmin käydyissä paikalliskamppailuissa Jukurit ei saanut kiekkoa KalPan verkkoon kertaakaan. KalPan maalitehokkuus on ollut heikolla tasolla läpi kauden, joten mikkeliläisten nykyisellä viimeistelyllä voitto ei ole kaukana.

Seuraa Heitä

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Kapteenin merkki rinnassa tuntuu painavan miestä. Vauhti ei ole viime kauden tasolla, eikä onnistumisia ole paljon tullut. Plusmiinuslukema hurja –9!

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Sentteri teki eilisessä SaiPa-ottelussa kauden avausmaalinsa. Otteet eivät ole alkukaudesta vakuuttaneet, joten onnistumiset tulevat tarpeeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jumbotaistossa ei juhlita maaleilla
KalPan ja Jukurien ottelussa vastakkain ovat kaksi Liigan vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta. KalPa on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain viidesti, eikä kertaakaan vähintään neljää maalia varsinaisella peliajalla. Jukureilla on ollut yksittäisiä maalijuhlia, mutta suuressa kuvassa ongelmat ovat edelleen viimeistelyssä. Kun KalPa ei ole vastaavasti romahtanut puolustuspelinsä kanssa etenkään kotikentällään, ei myöskään lauantailta ole odotettavissa maalijuhlia.
1 2
1 2