Pajatsonsa tyhjentänyt KooKoo kohtaa entisestään vahvistuneen Kärpät Oulussa

LIIGA / Ennakko
Suomen maajoukkueen kapteenina olympialaisissa ollut Lasse Kukkonen kipparoi loppukauden Kärppiä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Olympialaiset ovat ohi. Kärpille tämä on hyvä uutinen, kun se saa kisoista takaisin tärkeimmät pelaajansa, päävalmentajansa Mikko Mannerin sekä maalivahtivalmentaja Ari Hillin. KooKoo sen sijaan heitti hanskat tiskiin ja kauppasi helmikuun puolivälin jälkeen parhaita pelaajiaan muihin seuroihin.

Ottelussa panosta on ainoastaan oululaisjoukkueella, sillä KooKoon kausi päättyy teoreettisesta pudotuspelipaikasta huolimatta erittäin todennäköisesti runkosarjaan, joten se pelaa enää pelkästään kunniasta. Kärpille vähintään kaksi pistettä riittäisi varmistamaan runkosarjan voiton.

Myös Liigan uusi piste-ennätys on Kärpille vielä mahdollinen. Piste-ennätys on 131, minkä oululaiset saavuttivat neljä vuotta sitten Lauri Marjamäen alaisuudessa. Tällä hetkellä 134 pistettä on vielä mahdollista saavuttaa, joten pisteittä jääminen yhdessäkin loppukauden ottelussa tarkoittaisi, ettei uutta ennätystä tulisi. Kärppien loppukauden otteluohjelma on sen verran hankala, että piste-ennätyksen tekeminen on vaikea savotta. Se kohtaa muun muassa HIFK:n kahdesti sekä Tapparan vieraspelissä.

Kärpät ei tosin ole jäänyt kertaakaan pisteittä tämän vuoden otteluissaan. Pisteputki on jo peräti 18 ottelun mittainen, millä se sivuaa seuraennätystään. Kärpät on pelannut kaudella 2007–2008 sekä 2015–2016 yhtä pitkät jaksot ilman tappioita varsinaisella peliajalla. Kakkossijaa tässä tilastossa pitää 19 ottelullaan kauden 1995–1996 Jokerit. Liigan ennätystä pitää hallussaan kauden 2002–2003 HPK, joka pelasi tuolloin peräti 21 ottelun pisteputken.

KooKoo pelaa siis enää ammattiylpeydestään, kun se myi parhaat pelaajansa pois. Seuran tämän kauden paras pistemies Michael Keränen siirtyi Sveitsiin Genève-Servetteen, tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand lähti Saksaan Nürnberg Ice Tigersiin sekä Liigan puolustajien pistepörssissä toisena oleva yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newton siirtyi JYPiin.

Kärpät saa olympialaisista takaisin kapteeninsa Lasse Kukkosen, parhaan pistemiehensä Julius Junttilan sekä puolustajien Liigan pistepörssiä johtavan Miika Koiviston. Penkin päähän palaa päävalmentaja Mikko Manner. Uutena hankintana ensiesiintymisen kärppäpaidassa tekee 18-vuotias Kristian Vesalainen, joka siirtyi HPK:sta loppukaudeksi Ouluun. Viime kesänä NHL:n ensimmäisellä varauskierroksella Winnipeg Jetsiin varattu kookas hyökkääjä on ollut 19 maalillaan HPK:n paras maalintekijä tällä kaudella.

Kärpiltä puuttunevat pakistosta Teemu Kivihalme ja Aleksi Mäkelä, joiden on ilmoitettu palaavan kokoonpanoon maaliskuun alussa. KooKoon poissaololista on pidempi myytyjen pelaajien lisäksi, joten ennakkoon kouvolalaisten pelireissu Ouluun vaikuttaa siltä, että vierasvoitto olisi aikamoinen yllätys.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Junttila menetti olympialaisten aikana pitkään hallussaan olleen pistepörssin kärkipaikkansa, eroa kärkeen on nyt kaksi pistettä. Paluu pistepörssin kärkipaikalle voi toimia Junttilalle motiivina runkosarjan lopussa, sillä Kärppien runkosarjan voitto on käytännössä varma asia.

Toni Kähkönen #85 |

Laitahyökkääjä

Nyt kun KooKoon kolme parasta pistemiestä niin sanotusti laitettiin lihoiksi, Kärpissä viime kaudellakin pelannut Toni Kähkönen on yhtäkkiä kouvolalaisten kultakypärä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät rutiinilla voittoon KooKoosta
Kärppien ja KooKoon kohtaamisessa panokset ovat hyvin matalat, sillä Kärpät on tukevasti sarjan kärkipaikalla ja KooKoolta pudotuspelihaaveet karkasivat ennen olympiataukoa tulleisiin tappioihin. Kouvolalaisryhmästä poistuivatkin joukkueen tehomiehet Michael Keränen, Patrick Bjorkstrand ja Jake Newton, mikä tekee valtavan loven joukkueen hyökkäystehoihin. Kärpät hankki riveihinsä hyökkäystehoja Kristian Vesalaisen muodossa ja mahdollinen olympiakävijöiden paluu kokoonpanoon lisää hyökkäystehoja entisestään. Oululaisryhmä ei kuitenkaan välttämättä täysillä merkityksettömään otteluun syty, mutta hoitaa rutiinilla täyden pistepotin kotiin
4 5
0 1