Ilves matkaa Ouluun – Manner: "Meillä on oma tapa pelata, sitä emme muuta"

LIIGA / Ennakko
Kärppien kakkosketjun Ville Leskinen ja Saku Mäenalanen ovat joulutauon jälkeen olleet oivassa vireessä.
Kuva © Saana Hakala
Kuuden pisteen erolla sarjakärjessä porskuttava Oulun Kärpät kohtaa tiistaina kotikaukalossaan sarjataulukon alapäässä majailevan Tampereen Ilveksen. Kolmen pisteen voitolla Kärpät saavuttaisi jo nyt saman pistemäärän, kuin mitä se saavutti koko viime kauden runkosarjassa.

Joulun tienoilla Kärpät koki pienen notkahduksen häviten neljä peräkkäistä ottelua. Sen jälkeen joukkue on kuitenkin jälleen löytänyt tasonsa. Edellisen ottelun jatkoajalla tulleesta kotitappiosta huolimatta Kärpät on kuuden ottelun kuntopuntarissa jälleen Liigan paras joukkue.

Kärppien rajusti uudistunut pelitapa on osoittautunut voitokkaaksi. 

– Joulun jälkeen ollaan pääsääntöisesti onnistuttu hyvin. Meillä on oma tyyli ja tapa pelata, sitä me emme muuta. Välillä emme saa itsestämme parasta irti, mutta niin käy muillekin joukkueille. Olen tosi ylpeä siitä, miten joukkue on tällä kaudella pelannut, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ruoti.

Ilves on jo 12 pisteen päässä pudotuspeliviivasta, mutta se on vaikean alkukauden jälkeen pelannut paljon tasaisia pelejä. Se ei ole marraskuun lopun jälkeen jäänyt Hakametsän hallin ulkopuolella kertaakaan kokonaan ilman pisteitä.

Kärppiä vastaan Ilves on kuitenkin hävinnyt kaikki kauden kolme kohtaamistaan, pisteiden ollessa Kärpille 8–1.

Kärppien maalivahtivalinta voi aiheuttaa hieman mietintää. Veini Vehviläinen oli syyskaudella Kärppien tuki ja turva, mutta joulun jälkeen hän ei ole pelannut yhtään kokonaista ottelua, eikä tammikuussa sekuntiakaan. Kärpät hävisi edellisen ottelunsa, joten nähtäväksi jää, jatkaako Jussi Rynnäs Kärppien maalilla vai pääseekö viimeksi 9.12.2017 voittoa pelin päätteeksi maalillaan juhlinut Vehviläinen Kärppien aloittavaksi maalivahdiksi.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Leskinen on Liigan pistepörssissä sijalla 11, vaikka pelejä on loukkaantumisten takia pelattuna vain 31. Joulun jälkeen kahdeksassa ottelussa Leskinen on summannut tehot 3+7. Leskinen erottuu kaukalosta viekkaudellaan. Jo ennen ottelua Leskinen erottuu joukosta, kun hän on muusta joukkueesta hieman etäämmällä. Taiteilija Leskisessä on paljon samaa, kuin Juhamatti Aaltosessa.

Ville Meskanen #18 | AHL

Hyökkääjä

Myös Meskanen on takonut tämän kauden lähes piste per ottelu -tahdissa. 30 ottelussa on syntynyt 29 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät ei jätä saumaa Ilvekselle
Ilves ajautui jälleen tappioputkeen häviämällä kaikki viime viikon kolme otteluaan, joista kaksi samoista sijoista kilvoitteleville Jukureille ja HPK:lle. Kärppienkin voittoputki katkesi lauantaina, mutta pelillisesti joukkue esiintyi kuitenkin hyvin. Kärppien ote muutenkin joukkueista selkeästi parempi ja varsinkin puolustus ja- maalivahtipelissä se on selvästi tamperelaisvierasta edellä. Hyökkäyskalustostakin sillä löytyy ratkaisuvoimaa riittävästi, joten Ilveksen tappioputki saa jatkoa.
4 5
1 2