Kärppien ja HIFK:n kohtaaminen lyö Raksilan liekkeihin

LIIGA / Ennakko
Kärppien ja HIFK:n viimeisessä runkosarjakohtaamisessa tullaan näkemään kuumuutta myös alkuseremonian jälkeen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigan kaksi suurseuraa eivät budjetteihin nähden ole oletetuilla sijoilla, mutta juuri siitä syystä runkosarjan viimeinen kohtaaminen tulee olemaan erityisen kiintoisa.

Kärpät ja HIFK ovat kohdanneet toisensa jo viisi kertaa kuluvan kauden aikana, näistä otteluista kaikkiaan neljä on päättynyt helsinkiläisten voittoon. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin helmikuun alussa Helsingissä, jolloin Kärpät onnistui nappaamaan ensimmäisen voiton edelliskauden finalistijoukkueesta.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Kärpillä pisteitä on 84, jotka oikeuttavat sijaan kahdeksan. Pykälää alempaa sarjataulukosta löytyvän HIFK:n pistesaldo on 80.

Mikäli Kärpät voittaa HIFK:n varsinaisella peliajalla ja Ässät vuorostaan häviää samalla kierroksella pelattavan HPK-ottelun, nousee oululaisjoukkue tasapisteisiin viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Ässien rinnalle.

Tasapisteet eivät kuitenkaan vielä riittäisi Kärppien pääsyyn kuuden kärkiseuran sakkiin, sillä Ässillä on enemmän kolmen pisteen voittoja riippumatta lauantain kierroksen lopputuloksista.

Molemmat kovassa kunnossa

Kärpät ja HIFK ovat viiden edellisen kierroksen tehokkaimmat joukkueet. HIFK napsi viidestä ottelusta 11 pistettä, Kärpät taas 10. Huomionarvoista tilastoissa on myös se, että koko alkukauden maalintekovaikeuksien kanssa paininut Kärpät iski viidessä edellisessä ottelussa yhteensä 17 maalia.

Molemmat joukkueet lähtevät lauantain koitokseen edelliskierroksen voitto vyöllään. Kärpät pelasi tiistaina kovakuntoista JYPiä vastaan vakuuttavan kotiottelun nousten tappioasemasta lopulta voittajaksi varsinaisen peliajan loppupuolen aikana.

Myös HIFK oli suvereeni edellisessä ottelussaan Pelicansia vastaan. Torstaina pelatussa ottelussa Pelicans yllätti punanutut jo ensimmäisen kahden minuutin aikana, mutta sen jälkeen ottelu oli HIFK:n näytöstä. Johtomaali kuitattiin ensimmäisen erän aikana, ja kolme seuraavaa maalia upposi Pelicansin verkkoon.

Illan ottelusta tarjolla olevat pisteet ovat luonnollisesti tärkeitä molemmille, eikä vähiten siitä syystä, että kummankaan joukkueen ei materiaalinsa myötä kuuluisi taistella näin vimmatusti viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

Kärpät ja HIFK ovat molemmat hyvässä iskussa, eikä ennakkosuosikin viittaa voi viimeisimpien otteiden perusteella laskea kummankaan joukkueen harteille. Joukkueiden lataus tulee olemaan kova, samoin myös spektaakkelia todistamaan saapuvalla yleisöllä.

Yksi asia on varma: Molemmilla joukkueilla on paljon kirittävää mikäli ne haluavat palkita uskolliset kannattajansa. Kumpikaan ei enää saisi hävitä otteluita mikäli kuuden sakki kiinnostaa, joten paljon on lauantaina pelissä.

Liikehdintää Kärppien sairastuvalta

Kärpät ilmoitti kuluvan viikon aikana Twitter-tilillään Taneli Ronkaisen, Jesse Saarisen ja Mikael Ruohomaan palanneen normaaleihin joukkueharjoituksiin. Ronkainen on päässyt A-nuorten kanssa jo tositoimiinkin, sillä hän oli mukana kotiottelussa Bluesia vastaan. Kolmikon pelaaminen lauantain ottelussa on kuitenkin vielä epävarmaa.

Myös Saku Mäenalanen ja Tuomas Vartiainen ovat päässeet jo harjoittelemaan jäällä, mutta he eivät tällä hetkellä ole mukana täysipainotteisessa harjoittelussa muun joukkueen kanssa.

Lisäys ennakkoon klo 12:03: Kärppien Brock Trotter on sairastumisen takia sivussa illan ottelusta, Saarinen palaa pelaavaan kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Sami Anttila #18 | Hermes

Laitahyökkääjä

Anttila on pelannut jo usean kierroksen ajan Kärppien nelosketjussa Jari Sailion ja Miska Humalojan kanssa. Hän ei ole pelaajatyypiltään ketjukaveriensa kaltainen, mutta ketjun yhteistyö toimii erittäin hyvin. Edellinen todiste nähtiin tiistaina, kun kolmikko iski voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

Takaisin ykkössentteriksi noussut Hintz oli liekeissä joukkueen edellisessä ottelussa. Miehen mailasta lähti HIFK:n ensimmäinen ja ottelun loppupuolella myös viimeinen maali, ja ehtipä hän osallistua myös yhteen ylivoimamaaliinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien kotipelaaminen parantunut
Vastakkain on kaksi joukkuetta, joista kummankin valmennuksessa on tapahtunut myllerrystä kevätkaudella. Myllerryksen jälkeen kumpikin on myös onnistunut kääntämään kurssiaan ylöspäin. Kärpät on ollut varsinkin kotikentällään iskussa viime viikkoina, siitä merkkinä seitsemän peräkkäisen kotiottelun voittoputki. HIFK on petrannut niin ikään kotipelaamistaan, mutta läpi kauden paremmin vieraissa pelannut joukkue on hyytynyt matkapeleissä. Viimeisestä kymmenestä vieraspelistä joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla vain kaksi, joten se lähtee altavastaajana myös lauantain koitokseen.
3 4
1 2