Jyväskylässä tulivoimaa tuutin täydeltä

LIIGA / Ennakko
Juuso Puustisen alkukausi on ollut täysosuma.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lauantai-illan kärkikamppailussa vastakkain asettuvat JYP ja TPS. Joukkueet ovat kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta liigan alkukierroksilla. Ottelusta voidaankin siis odottaa varsin viihdyttävää.

JYPin syysvire on ollut mitä mainioin. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen kasaan on kertynyt vain yksi tappio, ja sekin jatkoajalla. Tällä viikolla on takana jo kaksi ottelua, joista molemmista takataskuun kertyi voitto maalierolla 8−4.

Suurin teema hurrikaaniryhmän alkukaudessa on ollut valtaisa henkinen kantti. Kuudesta voitosta neljässä joukkue on tullut takaa-ajoasemasta voittoon ja näistäkin kertaalleen vain yhden maalin takamatkalta.

Kaikenkaikkiaan JYPin peli on ollut varsin viihdyttävää katseltavaa, eikä tapahtumia ole puuttunut. Valtaisaan hyökkäysvoimaan luottava hurrikaaniryhmä luottaa edelleen tuttuun sapluunaan, pelin nopeaan kääntämiseen ja päädyssä kamppailemiseen, mikä on tuonut erinomaista tulosta.

Ainoa moitteen ansaitseva puoli pelissä on ollut puolustuspäässä, mitä erinomainen maalivahtipelaaminen on paikannut. Alkukaudelle tyypilliseen tapaan merkkauksen pettäminen on ollut varsin tuttua, eikä viisikko ole tahtonut pysyä täysin kasassa vastustajan paineistaessa aktiivisesti. Tämä luokin uhkakuvan, ettei JYP pääse rytmittämään peliä haluamallaan tavalla.

Papat iskussa

Myös TPS on luottanut alkukaudesta varsin hyvään hyökkäyspelaamiseen. Joukkue on iskenyt JYPin jälkeen toiseksi eniten maaleja. Vanha taru kertoo vanhempien pelaajien heräävän vasta lähempänä kevättä, mutta tätä ei ole ollut havaittavissa ainakaan Eric Perrinin tai Tomi Kallion kohdalla.

Turkulaisten viime aikojen virekin on ollut varsin vahva. Piste-eroa JYPiin on vain kaksi pistettä, kun tämän viikon molemmat ottelut ovat päättyneet voittoihin. 

TPS pystyykin tarjoamaan varsin moninaisen haasteen JYPille, sillä palapelistä löytyy runsaasti erilaisia palasia. Esimerkiksi Jonne Virtasen johtama nelosketju on omiaan sekoittamaan avauspeliä aggressiivisella karvauspelaamisella. Kärkiketjut puolestaan kykenevät pelaamaan laadukasta kiekollista peliä, joka saattaa pakottaa JYPin perässäjuoksijan rooliin.

Testailun ja tasonmittauksen aikaa

Vaikka voittoja on kertynyt molemmille joukkueille hyvään tahtiin, eivät päävalmentajat ole pelänneet kokeilla uusiakin koostumuksia. Osaltaan tämä kertoo myös molempien joukkueiden rosterin leveydestä, sillä toimivia kombinaatioita voi löytyä useampia.

Samalla kun omaa sapluunaa hieman haetaan, molempien joukkueiden osalta päättyy varsin mielenkiintoinen viikko, joka on tarjonnut hyvää tietoa oman projektin etenemistahdista. JYPille ottelu on viikon kolmas kärkikamppailu, kun aiemmin vastaan asettuivat Lukko ja Tappara. Erityisesti Lukko kaatui ylivoimaisella esityksellä, eikä Tappara-otteluakaan voi sanoa huonoksi ottelun alkuhetkiä lukuun ottamatta.

TPS puolestaan pelasi perjantaina Kärppiä vastaan, joka ennakkokaavailuissa kuuluu joukkueen suurimpiin vastuksiin runkosarjasijoituksia ratkottaessa. JYPiä vastaan aukeaa oiva mahdollisuus testata puolustuksen kurinalaisuuden jännettä Kalle Kaskisen hyökkäysvoittoisessa pelisapluunassa.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Juuso Puustinen on jo tässä vaiheessa kautta ylittänyt viime kauden maalimääränsä. Uusi alku Jyväskylässä on tehnyt miehelle selkeästi hyvää, sillä kasassa on seitsemän maalia seitsemästä ottelusta, millä irtoaa liigan maalipörssin kärkipaikka.

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

Ilari Filppulan loukkaantuminen toi Lindstenille tutut ketjukaverit, kun viereltä löytyvät Eric Perrin ja Tomi Kallio. Tulosta odotetaan jälleen perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä nähdään maaleja
JYPin ja TPS:n kohdatessa mittaa toisistaan ottavat kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti tulivoimaa hyökkäyskalustosta, eikä puolustajaosastoltakaan puutu kykyä ratkaisuihin kiekollisena. TPS:ltä löytyy edelliseltä päivältä ottelu, jonka päälle tulee vielä matkustusrasitus. JYP pyrkiikin iskemään vahvalla alulla, jonka saamalla JYP on vahvasti kuskin paikalla.
4 5
3