JYPiltä löytyy tulivoimaa - Lukon alakerta kovaan testiin

LIIGA / Ennakko
Juuso Puustinen on ollut kovassa vireessä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä nähdään tiistaina Liigan kärkikamppailu, kun JYP ja Lukko iskevät yhteen. Tiedossa on ehkä sarjan tulivoimaisimman hyökkäyksen ja alkukaudesta parhaiten toimineen puolustuksen kohtaaminen.

Jyväskylässä nähdään tiistaina kaksi liigan kovakuntoisinta joukkuetta. JYP on hävinnyt viidestä ottelustaan vain yhden, kun KooKoo otti kotonaan kaksi pistettä jatkoaikavoitollaan. Kotona joukkue on voittanut molemmat ottelunsa sekä Kärppiä että HIFK:ta vastaan.

Sarjan kärjessä porskuttava JYP on osoittanut peleissään vahvaa selkärankaa nousemalla loppuhetkien maaleilla rinnalle ja ohi. Tulosta on tullut laajalta rintamalta jokaisen ketjun voimin. Materiaalin puolesta JYPIllä on Tapparan ohella laadukkain hyökkäyskalusto koko sarjassa. 

Hyökkäys tekee tulosta laajalla rintamalla, mutta puolustus on kovan paineen alla sortunut virheisiin. Etenkin Kärppiä vastaan kotona se oli kostautua. Puolustusosastolta esimerkiksi Jaakko Jokisen onnistumiset tehollisesti ovat kuitenkin tuoneet valonpilkahduksia syksyyn.

Lukko on kairannut voitot kaikista neljästä ottelustaan ja on pelin JYPiä vähemmän pelanneena vain pisteen päässä sarjan kärkipaikasta. Kaksi viimeistä otteluaan raumalaiset ovat hoitaneet murskaavalla 11-3 maalierolla. 

Joukkueen avainhyökkääjät Ville Vahalahden johdolla ovat saaneet onnistumisia heti kauden alkumetreillä, ja hyökkäykseen tulosta tekemään hankitut Arttu Ilomäki ja Janne Keränen ovat myös onnistuneet. Taustalta on myös löytynyt tehoja Eetu Koivistoisen kaltaisten yllättäjien muodossa.

Hurjan vireen avain löytyy kuitenkin alakerrasta. Raumalaiset ovat päästäneet sarjassa vähiten maaleja. Puolustuspelaaminen on ollut vakuuttavaa ja Kaapo Kähkönen on lyönyt luukut kiinni maalin suulla.

Ratkaisukohdat

JYPin hyökkäys pystyy tuottamaan peliä kohti tarvittavan määrän maaleja ottelun voittamiseen. Nyt vastaan asettuu kuitenkin sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Jos Lukko puolustaa keskustaa vastaavalla tiiviydellä kuin alkukaudesta on nähty ja ohjaa JYPin rynnistyksen kulmiin, raumalaisilla on hyvä mahdollisuus kaapata pisteet Jyväskylästä.

JYP on haavoittuvainen jos kiekollisesti vajavaiseen puolustukseen saadaan iskettyä kova paine. Lukko ja Pekka Virta saavat Jyväskylästä parhaan mahdollisen mittarin kiekolliseen peliin nojaavalle pelitavalleen. Jos joukkue pääsee viisikkona ehjästi JYPin prässin alta pois ja onnistuvat pelaamaan hyvässä rytmissä kiekon JYPin puolustuksen selustaan, raumalaiset ovat vahvoilla.

JYPin täytyy saada avauspelaamisen virheet minimiin. Vaikka joukkue on onnistunut punnertamaan alkukauden otteluissa takaa ohi, nyt ei ole varaa antaa vastustajalle muutamaa maalia eteen. 

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Sarjan maalipörssin kärkipaikkkaa jakava Puustinen on jo lähellä ohittaa viime kauden maalimääränsä. Terävästi paikasta kuin paikasta ampuva Puustinen on alkukauden otteillaan ottanut haltuunsa jo viime kaudella ihastuttaneen Michel Miklikin saappaita.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Keränen sai onnistumisia tililleen Ässiä vastaan, ja mies on ollut aina Jyväskylässä JYPiä vastaan vahva.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärkikamppailu kierroksen tasaisin
JYP on ollut kauden alussa odotetun vahva hyökkäyssuuntaan. Jyväskyläläisillä ratkaisuleveyttä löytyy vielä neljännestäkin kentästä. Lukon materiaali ei ole yhtä leveä, mutta se on onnistunut iskemään kiitettävän määrän maaleja, viimeisimpänä tulivoiman sai kokea paikallisvastustaja Ässät, joka joutui nöyrtymään seitsemän kertaa. Puolustussuuntaan Lukko on ollut yllättävänkin hyvä, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Tasaisten joukkueiden taistosta on lupa odottaa tiukkaa, jopa jatkoajalle venyvää ottelua.
2 3
2 3