Piristysruiskeen saaneelle Jukureille jälleen kärkipään vieraita

LIIGA / Ennakko
Tiistai-iltana taistellaan taas pisteistä.
Kuva © Timo Savela
Tappioputkensa lauantaina katkaissut Jukurit on jälleen kovan haasteen edessä, kun sarjassa toisena majaileva TPS tulee vierailulle päämajakaupunkiin.

Jukureiden esitykset viime viikon kamppailuissa olivat hyvin vaihtelevia. Pelicansia vastaan mikkeliläisryhmä oli vaikeuksissa Pelicansin karvauksen kanssa, eikä kyennyt hyödyntämään omia hetkiään kamppailussa ja tuloksena oli 5-1-tappio.

Viikonlopun peleissä Kärppiä ja HPK:ta vastaan Jukurit esitti vahvoja otteita ja pisteitäkin mukaan tarttui neljä. Kärppiä vastaan joukkue kampesi itsensä tasoihin 5-1-tappioasemasta ja katkaisi Hämeenlinnassa vahvan taistelun jälkeen kuuden ottelun tappioputkensa 3-2-numeroin.

Perjantaisen nousun tuoman itseluottamusruiskeen lisäksi ilonaihe Jukureiden pelissä oli kahdeksan tehtyä maalia, jotka jakautuivat kolmelle eri ketjulle. Kärppiä vastaan mikkeliläisryhmä muokkasi hieman ketjukoostumuksiaan ja erityisesti uusittu ykkösketju Miika Roine-Zach Budish-Teemu Tallberg oli vahvalla pelipäällä. Myös Julius Vähätalon johtama kakkosketju esiintyi totutusti edukseen ja nelosketjun Teemu Henritius venytti maaliputkensa jo kolmeen otteluun.

Erikoistilannepelaamisessakin oli nähtävissä selkeää parannusta ja mikkeliläisryhmä iskikin Kärppiä ja HPK:ta vastaan saamistaan viidestä ylivoimasta kolme maalia. Ennen viikonlopun otteluita se oli tehtaillut 15 ottelussa kaikkiaan seitsemän ylivoimamaalia.

Jatkuuko turkulaisten vierasvire?

TPS katkaisi orastavan tappioputkensa lauantaina kaatamalla Ilveksen tehokkaan toisen erän ansiosta 6-3-numeroin. Voitto oli turkulaisryhmälle viides peräkkäinen vieraskaukalosta ja sen edellinen tappio vieraissa on reilun kuukauden takaa Lappeenrannasta.

Turkulaisryhmän hyökkäyskalustosta ovat puuttuneet pidemmän aikaa jo kokeneet Eric Perrin ja Ilari Filppula, mutta se ei ole TPS:n menoa hidastanut. Elias Karvonen on ottanut vahvasti roolia kakkosketjun keskellä ja Ilvestä vastaan Teemu Väyrynen osui kahdesti maalipuiden väliin. Lisäksi hyökkäyskalustosta löytyy nuori Patrik Virta, ruotsalainen Eric Nyström sekä veteraanihyökkääjä Tomi Kallio, jotka takaavat hyökkäyksen iskukyvyn muutamista poissaoloista huolimatta.

Erikoistilanteissa TPS on ollut myös hyvä, sillä se on pelannut sarjan kolmanneksi tehokkainta ylivoimaa ja alivoimatilastossa se pitää hallussaan kärkitilaa. Tilastojen valossa sarjan toiseksi heikointa alivoimaa pelaavalle mikkeliläisryhmälle on siis tiukka testi tiedossa erikoistilanteissa.

Viime kaudella turkulaisjoukkue osoittautui Jukureille ylitsepääsemättömäksi haasteeksi, sillä TPS vei joukkueiden kaikki neljä kohtaamista. Molemmissa Mikkelissä käydyissä kamppailuissa voittajaa jouduttiin kuitenkin hakemaan voittomaalikisasta, kun taas kotikaukalossaan TPS nappasi täydet pisteet molemmista väännöistä.

Seuraa Heitä

Julius Vähätalo #88 | TUTO

Laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä kohtaa tiistain kamppailussa viime kauden seuransa. Ville Leskisen ja Jesper Piitulaisen kanssa tehokkaan kolmikon muodostanut Vähätalo oli Kärppiä ja HPK:ta vastaan iskussa tehtailemalla yhteensä tehot 2+1. Kurittaako hyökkääjä vanhaa seuraansakin?

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

Taiturimainen hyökkääjä takoi Ilveksen verkkoon kaksi osumaa ja haluaa varmasti jatkaa siitä myös Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit ei yllätä turkulaisia
Jukurit on osoittanut merkkejä pienestä piristymisistä edellisillä kierroksilla, kun erityisesti hyökkäyspelaamiseen on saatu terävyyttä. TPS:n puolella juna on puksuttanut vakuuttavasti raiteillaan. Edes poissaolot sentteriosastolla eivät ole horjuttanuut yhtä suurimmista mestarikandidaateista. Tämän johdosta Jukureille ei tule kolmatta peräkkäistä pisteellistä ottelua.
0 1
3 4