Mikkelissä punnerretaan jumbopaikalta ylemmäs − HPK menetti sentterinsä sairastuvalle

LIIGA / Ennakko
Jukurit on vihdoin saanut onnistumisia.
Mikkelissä väännetään lauantaina pudotuspelipaikoista viivan alla kamppailevien kakkua tasaisemmaksi. Jyväskylästä komean yllätysvoiton hakeneella Jukurit-joukkueella on tilaisuus jättää vaikka jumbopaikka taakseen.

Sarjan viimeisenä 25 ottelun jälkeen 23 pisteessä majaileva Jukurit sai perjantaina ison itseluottamusruiskeen yllättämällä JYPin vieraissa lukemin 3-1. Alla on nyt kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappiota, eli seitsemän pistettä viimeisistä yhdeksästä mahdollisesta. Tämä merkitsee sitä, että joukkueella on lauantaina mahdollisuus nousta pois jumbopaikalta ohittamalla Ilves. Tämä onnistuu, jos pisteen edellä oleva Ilves häviää oman ottelunsa.

Ison kourallisen maalin erolla otteluja hävinneen Jukurien kantti kesti JYPin tulituksessa. Joukkue teki kaikkia kolme maaliaan kolmannessa erässä. Nyt Mikkelissä toivotaan samanlaista sitkeyttä ja tehokkuutta HPK:n isäntänä. Hämeenlinnalaiset ovat sarjataulukossa kolme pykälää Jukureita korkeammalla, mutta piste-eroa on vain kuusi pistettä. Siitä pudotuspeliviivan yläpuolelle on taas toiset kuusi pistettä.

Maalinedustapelaamisessa Jukureilla on ollut koko kauden parannettavaa. Se ja kiekolliset avaukset ontuvat, sillä kiekollisen pakin ykkösminuutteja tahkova Teemu Suhonen kaipaa rinnalleen tervettä Hannu Pikkaraista, jonka peliminuuttien määrä on kärsinyt loukkaantumisista. Mahdollisille vahvistuksille kauden mittaan Jukureissa olisi tilausta.

Suhosen tehotilasto ja kiekonhallintalukemat kielivät siitä, että vähempikin riittäisi hänen parhaiden ominaisuuksiensa hyötykäyttöön jatkossa. Hänen roolinsa kiekollisessa pelissä on kuitenkin niin suuri, että tietty määrä paikkoja on pakko antaa anteeksi myös kaukalon omaan päähän suuntautuvina.

HPK.n kausi on ollut ailahteleva. Kauden alku ei luvannut suuria ennen muutosta pelitavassa. Nyt Kerho etenkin syöttöpituudet ovat lyhentyneet ja joukkue liikkuu fiksummin kaikissa osissa kenttää. Kotijoukkueen tavoin ongelmia oli perjantaina etenkin maalinedustapelaamisessa, kun HIFK latoi kaikki kolme maaliaan astelemalla maalin eteen tekemään osumia. Kokonaisuutena esimerkiksi Niklas Frimanin saapuminen puolustukseen on jämäköittänyt oman pään peliä.

HPK:n pakisto on paperilla yksi Liigan parhaista − selkeästi Jukureita parempi kokonaisuus. Nyt ratkaisuksi voikin nousta se, miten joukkueiden pelaajat pystyvät virittämään parhaat pyssynsä maalintekoon ja kamppailupelaamiseen. Kauden aikana Jukurit on ollut maalinedustallaan pehmeä. Teemu Turunen ei varmasti anna hyökkäyspäässä pakeille mitään ilmaiseksi. Myös Kristian Vesalainen on ollut vierasjoukkueesta erityisen hanakasti töitä tekevä ja pisteitä hakeva pelaaja.

Joukkue sai jobinpostia torstaina Robert Leinon loukkaannuttua laidan taklaustilanteessa. Hämeen Sanomien mukaan Leinon ranne meni poikki ja vamma saattaa vaatia leikkaushoitoa.

Seuraa Heitä

Janne Ritamäki #33 |

Laitahyökkääjä

Iski kaksi maalia perjantaina - kauden toinen ja kolmas. Onnistumiset voivat ruokkia isämaaleja.

Kristian Vesalainen #10 |

Laitahyökkääjä

Tehottoman kaudenalun jälkeen on ollut yksi Kerhon parhaista joukkueista. Tehot ja status ovat nousseet humisten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ei mitään maalijuhlaa
Jukurit voitti perjantaina JYPin Jyväskylässä. Kolme pistettä kovaa joukkuetta vastaan on hyvä suoritus, mutta raskas ottelu painaa lauantaina, kun vastaan tulee perjantaina levännyt HPK. Hämeenlinnalaisilla on ollut vaikeuksia vierasotteluissa, mutta kaksikosta vierailijoilla on lepoedun lisäksi asteen leveämpi miehistö, joka kääntää vaakakuppia HPK:n suuntaan. Maalijuhlaa ottelusta tuskin on tulossa, sillä molemmilla on ollut vaikeuksia viimeistelyssään.
1 2
2 3