Ilveksellä iskun paikka lähemmäs pudotuspelejä − Pelicansin tähti täysin yössä

LIIGA / Ennakko
Kangasniemen tehot ovat olleet pahasti kateissa.
Olympiatauko on vietetty, ja Liiga palaa kaukaloon täydellä teholla. Tampereella paremmuudesta mittelevät Ilves ja Pelicans, joilla molemmilla on vielä lusikkansa pudotuspelitaiston sopassa. Erityisesti kotijoukkueelle pisteet ovat todella tärkeitä tässä vaiheessa runkosarjaa.

Pelicans on voittanut kaikki kolme joukkueiden välistä kamppailua tällä kaudella, vaikka edellisessä ottelussa tupsukorvat pääsivät jo lähelle − tarkemmin ottaen jatkoajalle, kunnes Aleksi Rekonen löi voittomaalin 5−4:ään.

Illan kamppailuun molemmat joukkueet lähtevät tilanteesta, jossa kummallakin on viisi ottelua jäljellä runkosarjaa. Pelicans on kahdeksan pistettä alemman pudotuspeliviivan paremmalla puolella, joten lahtelaisten tilanne näyttää huijentavammalta. Ilves yrittää kiriä Ässien eroa kiinni päästäkseen kevään kiihkeimpiin kamppailuihin. Porilaisten etumatka on viisi pistettä, joten suora voitto toisi tamperelaiset jo iskuetäisyydelle.

Ennen olympiataukoa Pelicans purjehti lievässä alavireessä saaden viidestä edellisestä ottelusta kasaan vain viisi pistettä. Ilveksen pistesaldo samassa vertailuajassa oli yhdeksän. Molemmilla jengeillä on allaan voitto.

Uinuvaa ja ei niin uinuvaa tulivoimaa 

Ilveksen on helppo tukeutua tulikuumiin hyökkääjinsä, sillä Ville Meskanen on tällä hetkellä yksi koko sarjan säkenöivimpiä pelaajia. Lisäksi Sami Sandell ja Eemeli Suomi ovat olleet liekeissä. Puolustuspäässä onkin ollut sitten hieman takkuisempaa, vaikka ykkösvahdin tontin itselleen sementoinut Riku Helenius onkin tehnyt kaikkensa pisteiden eteen.

Pelicansin tilanne on mielenkiintoinen, sillä koko kauden Liigan pistepörssin kärkisijoilla keikkunut Iikka Kangasniemi on ollut täydellisessä yössä viime aikoina. Esimerkiksi koko helmikuu on toistaiseksi mennyt pienikokoiselta hyökkääjältä kiikaritehoin. Kangasniemen alavire ei ehkä tipauta lahtelaisia pudotuspeleistä, mutta kevään lento saattaa katketa turhan aikaisin, ellei HIFK-huhujen keskellä oleva pelimies herää.

Toisaalta Pelicans sai vahvistuksen, kun Aku Kestilä tuli viiden pelin lainasopimuksella ryhmään, ja lunasti itselleen loppukauden sopimuksen hyvillä otteillaan. 

Ilves tarvitsee kipeästi pisteitä saavuttaakseen pudotuspelipaikan, ja yksi ase tamperelaisille voisi olla ylivoimapeli, joka on ollut joukkueella hyvällä tasolla. Toisaalta alivoimapeli on tuottanut tupsukorville haasteita, vaikka Pelicanskaan ei ole erikoistilanteissa loistanut.

Seuraa Heitä

Otto Koivula #12 | AHL

Hyökkääjä

Nuori ja taitava hyökkääjä ei ole tehny tällä kaudella niin paljon maaleja kuin suuri yleisö saattoi häneltä odottaa. Koivula on pelannut kuitenkin hyvällä tasolla, ja panosten koventuessa hän on saanut onnistumisiakin. Ilves tarvitsee Koivulan tehoja päästäkseen pudotuspelitavoitteeseensa.

Iikka Kangasniemi #4 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK:n riveihin ensi kaudeksi siirtymässä oleva Kangasniemi on pistepörssissä sijalla 28. Sijoituksen valahdus johtuu siitä, ettei 23-vuotias tehnyt tammikuussa ensimmäistäkään tehopistettä. Nyt on Kangasniemen korkea aika herätä, tai muuten lahtelaiset saattavat jäädä ilman Tampereen-tuliaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tasaista taistelua Tampereella
Ilves metsästää edelleen paikkaa pudotuspeleistä ja sen otteet ovatkin olleet pirteitä. Hyökkäyspäästä on löytynyt tehoja ja omaa maaliakin joukkue varjelee parhaimmillaan todella tiiviisti. Pelicansin suoritukset ovat olleet ailahtelevampia, sillä edelliset neljä peliä ovat tuoneet ainoastaan yhden voiton. Maalinteon tehokkuus on ollut vaihtelevaa ja omiin on mennyt hieman helppojakin maaleja. Ilveskään ei kuitenkaan sarjan tasaisin suorittaja ole, joten maaleja saatetaan nähdä tasaisessa kamppailussa runsaastikin.
3 4
3 4