Epätasaisia otteita ja tappioasemassa rimpuilua − Ilves ja KooKoo kamppailussa kohti pudotuspelejä

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves otti voiton.
Kuva © Jarno Hietanen
Ailahtelevasti pelanneet Ilves ja KooKoo yrittävät löytää otteisiinsa tasaisuutta ja tavoittelevat kumpikin viimeistä pudotuspelipaikkaa. Joulutauon jälkeen molemmat ovat keränneet neljä pistettä, mutta keskinäisessä ottelussa on tilaisuus joko kasvattaa etumatkaa tai kuroa sitä umpeen.

Ilves ja KooKoo taistelevat epätoivoisesti viimeisestä pudotuspelipaikasta. KooKoon ero sarjataulukon kymmenentenä majailevaan Pelicansiin on kymmenen pistettä. Ilves on jo 15 pisteen päässä pudotuspelipaikasta, joten sarjapisteet ovat joukkueelle elintärkeitä.

Sekä Ilves että KooKoo ovat joulutauon jälkeen pelanneet neljä peliä ja keränneet neljä sarjapistettä.

Ilves on neljässä viime pelissään jäänyt pisteittä vain tapaninpäivänä pelatussa Tampereen-paikalliskamppailussa. Jatkoajalle venyneet ottelut KalPaa, SaiPaa ja Kärppiä vastaan ovat tuoneet pisteitä, mutta varsinaisella peliajalla Ilves on edellisen kerran voittanut 13. joulukuuta.

KooKoo sen sijaan voitti keskiviikkona kotonaan Jukurit − oltuaan tosin jo ensimmäisen erän jälkeen kolmen maalin tappioasemassa. Neljästä joulutauon jälkeisestä pelistä KooKoo on jäänyt maaleitta kahdessa, kun sekä TPS että HIFK onnistuivat pitämään kouvolalaiset nollilla.

Ilvekselle kokoonpanohuolia aiheuttaa Otto Koivulan ja Joona Koppasen poissaolo. Nuoret hyökkääjät palannevat alle 20-vuotiaiden MM-kisoista viikonloppuna. KooKoolla sen sijaan on edelleen loukkaantumismurheita, vaikka joukkue saikin esimerkiksi parhaan pistemiehensä Michael Keräsen takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Ailahtelevaa peliä

Molempien joukkueiden peliä leimaa epätasaisuus. Ilves on viime peleissään joko ajautunut monen maalin tappioasemaan tai menettänyt oman johtoasemansa, kuten SaiPaa vastaan, kun kotijoukkue nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja otti jatkoajalla voiton.

Antti Lehtonen on Ilves-maalivahdeista pelannut joulutauon jälkeen enemmän. Riku Helenius pelasi tappiollisen Tappara-pelin ja aloitti Kärppiä vastaan, mutta Lehtonen vaihdettiin kahden erän jälkeen maalille Ilveksen ollessa 2−4-tappiolla.

KooKoolla on vastaavia ongelmia. Juha Järvenpää on neljän viime pelin aikana kahdesti vaihdettu kesken ottelun. Yhdeksän ja puolen erän aikana Järvenpään taakse on kuitenkin livahtanut 15 maalia.

Ensimmäinen erä on ollut KooKoolle hankala. Kolmesti neljän viime pelin aikana KooKoo on ollut vähintään kahden maalin tappiolla ensimmäisen erän jälkeen. Jukureita ja SaiPaa vastaan KooKoo onnistui tulemaan tasoihin, mutta edellisen kerran joukkue on ollut johtoasemassa 5.12. − tuolloinkin KooKoo menetti etumatkansa ja hävisi SaiPalle.

Seuraa Heitä

Sami Sandell #42 | Ilves

Laitahyökkääjä

Ilveksen ykköshyökkääjä on kolmessa viime pelissä kerännyt tehot 1+4. Sandellin tehoja ja johtajuutta joukkue kaipaakin tavoitellessaan pudotuspelipaikkaa.

Michael Keränen #71 | Genève-Servette

Hyökkääjä

KooKoo sai parhaan pistemiehensä takaisin kokoonpanoon kuukauden tauon jälkeen, ja Keränen oli kahdella syöttöpisteellään tärkeä tekijä nousussa Jukureita vastaan. Vanhaa seuraansa vastaan Keräsellä luulisi riittävän erityisiä näyttöhaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalitehtailua Tampereella
Kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen ei viime aikoina ole ollut millään tapaa häikäisevällä tasolla. KooKoon asetelmia maalintekokisaan parantaa tyhjenevä sairastupa, kun Jake Newton saa paremmin tulitukea. Varsinkin tamperelaisten kohdalla trendiksi ovat muodostuneet niukat tappiot, mitkä kallistavat vaakakuppia vieraiden eduksi. Myös KooKoolla on ollut vaikeuksia pelata voittavaa kiekkoa, joten ilta haiskahtaa ylitöiltä.
3 4
3 4