Mollivoittoisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK kohtaavat Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Syventääkö Atte Engren Ilveksen ahdinkoa?
Tampereen Hakametsässä kamppaillaan keskiviikkona päivän ainoa Liiga-ottelu, kun Ilves saa vieraakseen Helsingin IFK:n. Otteluun joukkueet pääsevät suunnilleen samoista asetelmista. Ilves kävi lauantaina häviämässä HPK:lle Hämeenlinnassa, ja HIFK koki saman kohtalon Lahdessa Pelicansin vieraana.

Kotijoukkue Ilveksen kaudenalku on ollut tuskaisa. Viisi peliä, viisi tappiota. Joukkueen ainoa piste tarttui mukaan edellisenä perjantaina Vaasan Kuparisaaresta, kun joukkue taipui Sportille jatkoajalla.

Ilveksen kevään upeat otteet puolivälieräsarjassa Tapparaa vastaan ovat enää kaukainen muisto. Toisaalta päävalmentaja Karri Kiven joukkueet ovat yleensä olleet parhaimmillaan vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Liikaa etumatkaa ei kuitenkaan saisi heti alkusyksystä antaa. Jatkuva takaa-ajajan asema verottaa pelaajia niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Paljon kotijoukkuetta valoisammin ei ole aloittanut myöskään HIFK. Viidestä pelistä on saldona vain yksi voitto. Hallilla on myös kuultu huhuja, että tuoreen päävalmentan Ari-Pekka Selinin palli heiluisi jo uhkaavasti.

Uskoo ken haluaa, mutta kertoimet Selinin erottamiseksi ovat tällä hetkellä Liiga-valmentajista pienimmät. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että kaikki HIFK:n tappiot ovat tulleet vain maalin erolla.

Ilves on ollut kauden ensimmäisissä peleissään jopa yllättävän vaisu ja sekava. Viimeiset kolme ottelua ovat olleet numeroiden valossa tasaisia, mutta Tamperelaiset ovat näissäkin peleissä olleet askeleen tai kaksi vastustajaa jäljessä.

Ilveksen joukkue on nuori, ja potentiaalista onkin näkynyt pilkahduksia viimeisimmissä peleissä. Ote on kuitenkin aina jossain kohtaa päässyt herpaantumaan, jolloin vastustaja on rankaissut armotta. Ilveksen maaliero 7−18 kertoo karua kieltä siitä, että kentän molemmilla puoliskoilla riittää petrattavaa.

HIFK ei kenties ole ollut niin huono, mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Pelit ovat olleet tiukkoja, ja helsinkiläiset ovat hallinneetkin paikoitellen. Maalinsuulla Atte Engren on ollut odotetun hyvä.

Selin ei ole uutena valmentajana saanut pelisuunnitelmaansa ajettua vielä kunnolla sisälle, eikä onnikaan ole ollut helsinkiläisten puolella. Tästä on seurannut negativinen kierre, joka on vaarassa muuttua vapaapudotukseksi.

Vierasjoukkue HIFK:n sairaslistalle maalivahti Kevin Lankisen seuraksi liittyivät viikonloppuna Juha-Pekka Haataja ja Jerry Ahtola. Sen sijaan alkukauden sivussa olleet Joe Finley, Teemu Laakso ja Mika Partanen ovat kaikki lähellä paluuta. Ilvekseltä sivussa ovat Juuso Pulli ja Ville Meskanen.

Jukurit onnistui tiistaina nollaamaan KooKoon. Tämä jätti Ilveksen sarjan hännille ainoana voitottomana joukkueena. Tämän luulisi lisäävän joukkueen taistelutahtoa illan ottelussa. HIFK ja Atte Engren saattavat kuitenkin olla liikaa maalinteko-ongelmien kanssa painiville tamperelaisille.

Seuraa Heitä

Jarkko Parikka #57 | Ilves

Puolustaja

Nuoren puolustajan toisen liigakauden alku on ollut vaikea. Kakkosparissa Valtteri Viljasen parina operoiva Parikka on joukkueen plusmiinustilaston hännillä viidellä negatiivisella yhdessä Sami Sandellin kanssa. Omassa päässä oltava luotettavampi.

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Viisi ottelua, tehot 2+2, plusmiinus +3. Heikomman viime kauden jälkeen puolustaja on aloittanut todella vahvasti. Miten onnistuu Hakametsän illassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
1 2
2 3