Tappioputkien katkojat vastakkain − Ilves jahtaa Ässiä ja pudotuspelipaikkaa

LIIGA / Ennakko
Ilves ja Ässät tanssivat lauantaina Hakametsässä
Kuva © Saana Hakala
Sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla olevat Ilves ja Ässät kohtaavat lauantaina Tampereen Hakametsässä. Sarjataulukossa joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta, pudotuspeliviivan molemmin puolin. Joukkueilla on eroa kolmetoista pistettä, mutta Ilveksellä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Panokset lauantain kohtaamisessa ovatkin korkealla, kun kilpajuoksu pudotuspelipaikoista kiihtyy.

Ilves ja Ässät ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja kotietu on ollut kova sana. Ässät voitti kauden avausottelussaan Ilveksen lukemin 6−2, mutta tupsukorvat maksoivat kalavelkoja marraskuun alussa viemällä Hakametsässä pelatun ottelun numeroin 5−2.

Sekä Ilveksen että Ässien sävelet ovat soineet viime aikoina mollivoittoisesti. Joukkueet kuitenkin palasivat edellisissä otteluissaan takaisin voittojen tielle. Vierasjoukkue Ässät katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa hienolla tavalla, kun KooKoo kaatui Porissa murskaavasti 6−1.

Ilves oli ennen viime torstaita hävinnyt neljästi ennen kuin Lukko kaatui Hakametsässä kovan taistelun jälkeen lukemin 3−1. Taistelua tarvitaan tamperelaisilta tulevaisuudessakin, sillä pudotuspelipaikkaan on matkaa vielä kolmetoista pistettä.

Ässien vapautettua Jyrki Ahon päävalmentajan toimesta joukkue on pelannut kaksi ottelua Mikael Kotkaniemen alaisuudessa. Kotkaniemen komennossa patapaitojen esitykset ovat olleet Ahon loppuhetkiä virkeämpiä. Onko kyse vain muutaman ottelun näennäisestä piristymisestä, vai onko porilaisille tiedossa lentokelejä koko kevääksi?

Ilveksen peli on loksahdellut ajoittain uomiinsa, mutta aivan liian usein ja pitkiä aikoja joukkueen tekeminen on näyttänyt kentällä sekavalta ja haluttomalta. Torstain ottelussa Lukkoa vastaan Ilves puolusti tiiviisti, jaksoi luistella ja tehdä töitä, ja tämä riitti kolmeen pisteeseen. Mahdollisuuksia pudotuspeleihin on vielä, mutta tason on pysyttävä korkealla.

Ilveksen maalivahti Riku Helenius sai iskun päähänsä torstaina. Hänen tilastaan ei ole tietoa, mutta Helenius ei todennäköisesti pelaa ainakaan lauantaina. Muutoin tamperelaisten terveystilanne on varsin hyvällä mallilla. Sami Sandell huilasi torstaina, mutta miehen olisi tarkoitus palata kehiin jo lauantaina.

Ässien sairastuvalla on sen sijaan enemmän tunkua. Poissa ovat ainakin Philip McRae, Sakari Salminen, Mikko Salmio, Jere Seppälä, Juho Tommila ja Matias Varttinen.

Molemmilla joukkueilla on vaikean jakson jälkeen yksi voitto alla. Tämä vaikuttanee positiivisesti kummankin peliin. Tampereen lauantai-illassa onkin odotettavissa vauhdikas ottelu, jossa tilanteet pelataan lujaa loppuun asti, eikä fyysistä kontaktiakaan kaihdeta.

Seuraa Heitä

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Suomi pelaa läpimurtokauttaan. On ollut Ilveksen tärkeimpiä pelaajia läpi kauden. Joulukuussa oli vaikeampi jakso, mutta viime aikoina on näyttänyt taas paremmalta. Iski torstaina Lukkoa vastaan tehot 1+2=3. Miten onnistuu Satakunnan toista joukkuetta vastaan?

Jarno Kärki #7 | Ässät

Laitahyökkääjä

Alkukausi Tapparassa oli todella nihkeä. Ässiin palattuaan on ollut kuin uudesti syntynyt. Viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussa latonut pisteet 2+2=4. Jatkuuko tehoilu Tampereella?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksellä pakkovoiton paikka
Jos Ilves mielii vielä pudotuspelipaikalle, 13 pisteen eron kurominen juuri Ässiin tulee aloittaa nyt. Tamperelaisten harmiksi erityisesti puolustuspelaaminen on ollut retuperällä, mikä tietää ongelmia uusia tuulia saaneen Ässien hyökkäyspelaamisen käsissä. Porilaisten ylivoimapelaaminen on ollut heikkoa, mutta tehokkuus tasakentällisin kantaa voittoon Tampereella.
2 3
3 4