Ässät Ilveksen vieraaksi valaisemaan Hakametsän marraskuun pimeyttä

LIIGA / Ennakko
Ilves hyökkää Eemeli Suomen johdolla Ässien kimppuun.
Kuva © Saana Hakala
Ässät menetti pari tärkeää palasta sairastuvalle viikonloppuna. Ilves puolestaan hankki itselleen uuden maalivahdin, mutta onko kummastakaan Ilveksen veräjänvartijasta ottamaan ykkösvahdin paikkaa loukkaantuneelta Antti Lehtoselta?

Kauden toisella kierroksella Ässät pöllytti Ilveksen turkkia lukemin 6−2. Ilveksen valmentajan Karri Kiven sanojen mukaan Ilves joutui joukkohysterian valtaan Porin lauantaisaunassa. Nyt Ilves pääsee yrittämään kalavelkojen maksua kotonaan.

Kotijoukkue Ilveksen kausi on sujunut toistaiseksi mollivoittoisissa merkeissä. Kun kaudesta on jo kolmannes takana, näyttää Tamperelaisten voittosarake vasta neljää varsinaisen peliajan voittoa. Positiivisia asoita haettaessa, Ilves on sentään voittanut neljä viidestä jatkoajalle venyneestä ottelustaan.

Porin Ässät on aloitanut kautensa varsin odotetusti. Sijoitus sarjataulukossa on tällä hetkellä seitsemäs.

Viime aikoina Ässät on esiintynyt terävästi, sillä viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on poistunut kaukalosta voittajana neljästi. Viimeksi lauantaina joukkueen 50-vuotisjuhlaottelussa kaatui Helsingin IFK lukemin 3−2.

Ilveksen viikonloppu oli kaksijakoinen. Perjantaina Markus Ruusu torjui voiton KalPasta, mutta vuorokautta myöhemmin Riku Helenius ei pystynyt samaan Lukkoa vastaan Raumalla.

Ilveksen maalivahtitilannetta kannattaa seurata. Joukkueen ykkösvahti Antti Lehtonen ei ole pelannut lokakuun alun jälkeen, saatuaan aivotärähdyksen ottelussa HPK:ta vastaan. Nuori Markus Ruusu on ollut varsin ailahteleva tapaus, mutta KalPassa kakkosmaalivahdin paikalle jäänyt Riku Heleniuskaan ei osoittanut messiaan merkkejä lauantaina Raumalla.

Toki Heleniuksen puolesta voi sanoa, että hän tuo ainakin kokemusta Ilveksen varsin nuoreen joukkueeseen. Maalivahdeilta kaivataan Ilveksen leirissä onnistumisia, sillä joukkue on pästänyt Liigassa eniten maaleja.

Erikoistilanneosaamisella kumpikaan joukkue ei voi kehuskella. Ilves on liigan toiseksi huonoin ylivoimajoukkue, Ässät yhdenneksitoista. Alivoimatilastoista molemmat joukkueet löytyvät pohjakolmannekselta.

Ilvekseltä ottelusta puuttuu maalivahti Lehtosen lisäksi ainakin Juhani Tamminen. Puolustajat Stefan Espeland ja Arto Laatikainen eivät pelanneet edellisenä viikonloppuna. Sami Sandell lienee tällä hetkellä pelikuntoinen.

Ässät sai jobinpostia juhlaottelussaan lauantaina, kun hyökkääjä Niklas Appelgren ja puolustaja Aleksi Mäkelä loukkaantuivat. Edellisten lisäksi porilaisten loukaantumislistaa täydentää Simon Suoranta. Kaksi peliä sivussa ollut Philip McRae sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Ässät on toteuttanut päävalmentaja Jyrki Ahon luomaa pelisuunnitelmaa tällä kaudella varsin hyvin. Itse asiassa niin hyvin, että osa omistakin kannattajista on ehtinyt tuskastua Ahon varsin staattiseen puurtamiseen.

Ilveksessä Ahon kollega Karri Kivi ei ole vielä saanut teesejään täysin välitettyä nuorelle joukkueelle. Kivi on kuitenkin tullut tunnetuksi nimenomaan nuorten pelaajien tsemppaajana ja kehittäjänä.

Marraskuun sateisten tiistaiden harmaat liigaottelut ovat käsite. Maa on pimeä ja synkkä, eikä jääkiekkokaan jaksa kiinnostaa. Vaikka illan ottelusta on kenties turha odotaa superviihdyttävää klassikkoa, on siitä kuitenkin jaossa saman verran pisteitä kuin kaikista muistakin.

Seuraa Heitä

Sami Sandell #42 | HC Davos

Laitahyökkääjä

Pelannut jo yhtä paljon kuin kahdella edellisellä kaudella yhteensä. Koossa kuitenkin vasta yksi maali. Jättänyt pikkuvaivojen vuoksi muutamia otteluita väliin. Kestääkö paikat koko kauden?

Maksim Matushkin #52 |

Puolustaja

Ollut alkukauden hurjassa lennossa. Ässien tämän hetken kenties tärkein pelaaja, jolta löytyy kipeästi kaivattua hyökkäyspään luovuutta vastapainoksi Jyrki Ahon kurinalaiseen palettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien vahva lento jatkuu
Ilves kärsi lauantaina tappion Lukon vieraana, kun taas Ässät jatkoi vahvaa virettään kaatamalla HIFK:n kotikaukalossaan. Ilves sai hieman apuja alakertaansa, kun Riku Helenius liittyi ryhmään, mutta puolustuksen heikot otteet jatkuivat ja Lukko rokotti erityisesti maalinedustalta tamperelaisryhmää. Viimeisistä viidestä ottelustaan neljä voittanut porilaisjoukkue pelaa vahvasti puolustaen ja sen hyökkäyksestä löytyy paljon fyysisyyttä, mikä aiheuttanee ongelmia Ilves-puolustukselle. Murskajaisia ottelussa ei tulla näkemään, mutta Ässät rokottaa tarpeeksi tehokkaasti tamperelaispuolustuksen virheistä ja korjaa täyden pistepotin matkaansa.
1 2
3 4