Bornan paluu ja omien poikien esiinmarssi tarjolla Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Borna Rendulic palaa ensimmäistä kertaa entiseen kotihalliinsa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
HPK ja Pelicans aloittavat tiistaina Hämeen herruudesta kamppailemisen jälleen ekstrapanoksen kanssa. Joukkueet kisaavat tänäkin vuonna 5000 euron palkinnosta enemmän keskinäisiä otteluita voittavan seuran juniorityölle.

HPK ja Pelicans aloittavat viikon kiekkoannoksensa kauden ensimmäisellä koitoksella Hämeenlinnassa. Kaksikon keskinäiset kamppailut eivät ole aina olleet mitään järisyttäviä yleisömenestyksiä, mutta viihdettä ja vauhtia ottelut ovat tarjonneet.

Samaa on aiempien otteluiden perusteella luvassa myös tiistaina. Molempien vire on hitaan alun jälkeen lähtenyt kaartamaan nousujohteiseksi, ja molempien pistesaldona onkin seitsemän ottelun jälkeen sama 11.

Vieraiden edellinen ottelu SaiPaa vastaan päättyi runsasmaalisesti 7-2. HPK puolestaan puristi kolme ulosajoa sisältäneessä vauhdikkaassa kamppailussa pisteet Kärpiltä. Kerho on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin. Sen pistetehot ovat jakautuneet selkeästi vieraita tasaisemmin. Pelicansin kärjeksi ovat nousemassa tutut ratkaisijat: ylivoimapeli sekä Iikka Kangasniemen johtama kakkosketju. SaiPaa vastaan joukkue teki yhteensä neljä ylivoimamaalia, mikä nosti kauden ylivoimasaldon seitsemään osumaan.

"Ihan ok"

Kangasniemen tahti on nyt yli pisteen per ottelu. Hänen syötöistään pääsi edellisessä ottelussa nauttimaan erityisesti maalitilinsä aukaissut Miska Siikonen, joka paukutti SaiPaa vastaan hattutempun. Tulivoimaa joukkueesta löytyy myös viivalta, missä pelotteena vastustajalle ovat erityisesti Mikko Kousa ja Juha Leimu.

− No, ihan ok on lähtenyt käyntiin. Sain kesällä lisää voimaa ja nopeutta, mikä aina helpottaa pelaamista. Olen myös nyt kauden kokeneempi ja osaan pelata tietynlaiset tilanteet fiksummin, kertoo Kangasniemi hyvän vireensä taustoja seuransa verkkosivuilla.

Oman huomionsa saa luonnollisesti myös Borna Rendulic, joka ehti ihastuttaa suoraviivaisuudellaan vuosina 2012-14 nimenomaan hämeenlinnalaisyleisöä. Tyylinsä puolesta Pelicansiin hyvin istuva Rendulic saanee positiivisen vastaanoton hämeenlinnalaisyleisöltä Pelicans-paidasta huolimatta. Rendulic oli keväällä 2014 yksi HPK:n avainhahmoista, kun joukkue nousi uskomattoman runkosarjan loppukirinsä avulla ensin pudotuspeleihin ja tiputti sitten ensimmäisellä kierroksella Jokerit.

Vahvistukset vaisuina

HPK:n kiekollinen peli on hiljalleen asettumassa uomiinsa. Rohkeampaa ja pitkiä syöttöjä lisännyt Kerho on alkukauden perusteella valunut viimevuotisista kiekonhallintalukemista sarjan heikommalle puoliskolle, mutta kokonaisuus on silti riittänyt haastamaan myös Liigan kärkijoukkueita − etenkin jo kolme kertaa kohdattua Kärppiä.

Kaikkien yksilöiden peli ei ole onnistunut vielä toivotulla tasolla. Hyökkäävät puolustajat Jesper Lindgren ja Mathias Porseland ovat saaneet vasta yhden pisteen per mies. Ykkösketjussakin pelannut Victor Backman on puolestaan viidessä pelaamassaa pelissä jäänyt kokonaan nollille. Tällä hetkellä näyttää siltä, että etenkin hyökkäyksessä lisäminuutteja on tarjolla pirteästi rajallisia minuutteja pelanneelle Miro Ruokoselle (2+0) ja Jere Innalalle (2+0). Ennakkoluuloton Innala on ollut tähän mennessä HPK:n neljänneksi ahkerin laukoja.

Jimi Jalonen pelaa kauden avausottelunsa yhden pelin lainapestillä LeKistä. Ottelu on Jalosen kolmas liigaottelu. Jalonen kuuluu HPK:n niinsanottuun akatemiajäärinkiin, jossa pelaajat harjoittelevat päivittäin taitoa HPK:n kanssa huolimatta vakiopelipaikasta ja normaalitreeneistä Mestiksen puolella.

− Odotan, että pystyn pelaamaan kuten kaikki muutkin pakit tuossa. Tänään pelasin Lindgrenin kanssa harjoituksissa. Tähän on aika helppo tulla, kun on ennenkin pyörinyt näiden pelaajien kanssa, kertoo Jalonen seuran omassa otteluennakkossa.

HPK:n Robert Leino on varmuudella Pelicans-ottelusta sivussa edellisessä ottelussa tulleen vamman takia. Liigan parhaiten onnistuneisiin maalivahteihin lukeutuva Emil Larmi aloittaa maalissa.

Seuraa Heitä

Petteri Nikkilä #74 | HPK

Puolustaja

Aiemmin riskialtis puolustaja on ollut yksi joukkueensa hahmoista etenkin Joonas Lehtivuoren loukkaannuttua. Lähes 23 minuutin peliaikaa kellottanut Nikkilä kantaa jälleen isoa vastuuta joukkueensa takalinjoilla - ja nykyisin vähemmän virheitä tehden.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Pelaaja, taklaaja ja somepelaaja. Hämeenlinnassa odotetaan illalta paljon joukkueiden kiekollista antia, mutta todennäköisesti myös muutama räväkkä Rendulicin taklaus kuuluu illan ohjelmistoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK jatkaa pisteputkeaan
HPK:lla oli kauden alussa suuria vaikeuksia viimeistelynsä kanssa. Vaikka helpotusta on jo tullut, maaleilla joukkue ei ole kokonaisuutena päässyt mässäilemään. Hämeenlinnalaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa. Pelicans on pelannut ailahtelevammin ja joukkue on kerännyt pisteitä erityisesti epäinhimillisellä tasolla toimineen ylivoimapelinsä turvin. Erikoistilannepelaamisen pudotessa normaalille tasolle lahtelaiset ovat kiekon hallinnastaan huolimatta vaikeuksissa.
2 3
1 2