Perjantain pettymys niskassa - HPK ja Jukurit vääntävät ruuvia kireämmälle

LIIGA / Ennakko
Teemu Turunen on löytänyt oivan vireen ja kypärän väri on vaihtunut kirkkaampaan.
HPK ja Jukurit esittivät edellisenä päivänä hyviä otteita, vaikka karvas tappio olikin tuloksena. Lauantaina voittaja on se, joka hyödyntää oman etsikkoaikansa perjantaita paremmin.

Siinä missä Jukurit onnistui edellisessä kamppailussaan hyödyntämään etsikkoaikansa Kärppiä vastaan, jäi HPK:lla kuti piippuun Raumalla. Mikkeliläiset onnistuivat nousemaan 1-5-tappioasemasta rinnalle, mutta voittomaalikilpailun jälkeen kuudes perättäinen tappio oli tosiasia.

Lauantain isäntäjoukkue HPK:n voittoputki katkesi Lukkoa vastaan kolmen ottelun mittaiseksi, kun toisen erän hurja vyörytys ei tuonut toivottua tulosta.

Joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Viime kaudella ottelut olivat tasaisia, joista HPK voitti kolme ja Jukurit yhden.

Jukureiden tappioputkessa ovat puolustuspelaamisen henkilökohtaiset virheet kostautuneet rankalla kädellä. Risto Dufva on muokannut ketjukoostumuksia ja erityisesti ykkösketju, jossa hyökkäävät Miika Roine, Zach Budish ja Teemu Tallberg on aloittanut pirteästi yhdessä.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on muokannut joukkueensa pelitapaa maltillisemmaksi. Enää Kerho ei kaahaa ainoastaan kaasu pohjassa, vaan hyödyntää pelin eri rytmejä ansiokkaasti. Myös alkukaudesta suorastaan surkuhupaisa ylivoima on ollut Liigan vaarallisimpia viime aikoina.

Edellisessä kotipelissä KalPaa pahan näköisesti itsensä loukanneen Mathias Porselandin lisäksi isäntäjoukkueelta sivussa ovat ruotsalaishyökkääjä Victor Backman sekä sentteri Severi Sillanpää.

Jukurit sai edelliseen otteluun Janne Ritamäen takaisin kuukauden poissaolon jälkeen. Sen sijaan Turo Asplundin tilanne on vielä epävarma.

Seuraa Heitä

Teemu Henritius #16 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Vauhdikas hyökkääjä on kiittänyt saamastaan vastuusta ja on kahden ottelun maaliputkessa.

Eetu Tuulola #82 | HPK

Laitahyökkääjä

Lukkoa vastaan kaksi osumaa. Romuluinen hyökkääjä viihtyy erityisesti maalin läheisyydessä, joskin rannelaukaus lähtee napakasti myös kauempaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kerho palaa voittojen tielle
HPK kärsi tappion Lukolle perjantai-iltana, mutta ennen tappiota joukkue matkasi kolmen ottelun voittoputkessa. Tappiosta huolimatta hämeenlinnalaisten peli on ottanut askelia parempaan suuntaan. Jukurit puolestaan kiri perjantaina neljän maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Kärppiä vastaan, mutta suuressa kuvassa mikään ei muuttunut ja tappio oli mikkeliläisille kuudes peräkkäin. Sama laulu jatkuu myös lauantaina HPK:n vieraana.
3 4
1 2