Jukurit mittaamaan HPK:n nousukuntoa

LIIGA / Ennakko
Jukurit on ollut niskan päällä kauden keskinäisissä kohtaamisissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Sarjan häntäpään kamppailussa kohtaavat viime aikoina pirteästi esiintyneet HPK ja Jukurit.

HPK ei ole vielä kuluvan vuoden puolella jäänyt kertaakaan pisteittä ja tappioitakin viidestä ottelusta on tullut vain yksi. Viime viikon kamppailuissa se nappasi komeat päänahat JYPistä sekä Kärpistä ja kaatoi sen lisäksi Ilveksen jatkoajalla.

Hämeenlinnalaisryhmä paini syksyllä maalintekovaikeuksien kanssa, mutta nyt joukkue on näyttänyt löytäneen vireen viimeistelyyn. Erityisesti Kristian Vesalainen ja Oula Palve sekä puolustaja Joonas Lehtivuori ovat saaneet runsaasti onnistumisia. Palve ja Lehtivuori ovat tehtailleet viimeisessä viidessä ottelussa yhdeksän tehopistettä mieheen ja kolme viimeisintä kamppailua pelannut Vesalainen on säestänyt heitä tehoilla 2+4.

Alkukaudesta HPK:n verkkoon tehtiin myös melko vähän maaleja, mutta viimeisissä kolmessa ottelussa joukkue on päästänyt 11 osumaa. Apuvalmentaja Timo Turunen kertoikin, että puolustuspelaamiseen oli keskitytty lauantain Kärpät-ottelun jälkeen.

− Kyllähän siellä hankaluuksia Kärppiä vastaan oli. Opeteltiin sitä vielä parantamaan ja katsottiin yksityiskohtia, miten niitä pelejä pitää pelata. Siellä oli kuitenkin myös todella hyviä suorituksiakin. Halutaan tietysti peliä kehittää ja katsottiin myös pelaajakohtaisesti, että miten tiettyjä tilanteita pitää pelata, Turunen kertoi seuran ennakkovideolla.

Kärpät-ottelun huilannut ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgren oli joukkueen mukana maanantain harjoituksissa. Sairastuvalla olevia Juho Kerästä ja Robert Leinoa saadaan odottaa tositoimiin vielä hetki ja puolustaja Mathias Porselandin tilanne selviää jatkotutkimusten jälkeen. Lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipäivän aamuna.

− Kuormitus on kova ja tässä on paljon pelejä kovaan tahtiin. Halutaan kierrättää pelaajia, Turunen totesi.

Partanen tekee ensiesiintymisensä

Jukurit pelasi viime viikolla kaksi hyvin erilaista ottelua, kun se kärsi jatkoaikatappion HIFK:lle ja vei täyden pistepotin Ilvekseltä vieraskentällä. HIFK-ottelussa joukkue oli hyvin vaisu kolmannen erän loppua ja kahden maalin takaa tasoihin nousua lukuun ottamatta, kun taas Ilvestä vastaan joukkue esitti todella vahvan puolustustaistelun ja oli tehokas maalipaikoissaan.

Mikkeliläisten maalivahtiosastolla tilanne on myös mielenkiintoinen, sillä Sami Rajaniemen varjoon jäänyt Juhana Aho pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä lauantain ottelussa. Nähtäväksi jää jatkaako Aho tolppien välissä Hämeenlinnassakin vai onko jälleen Rajaniemen vuoro torjua.

− Todella tiiviisti puolustavat, kolme-neljä pelaajaakin saattaa olla kiekon alla. Vähän semmoinen ilkeä joukkue, että haluaa sekoittaa vastustajan rytmit ja heittävät vaikka seitsemän pitkää kiekkoa, etteivät joudu omissa pyörimään. Haastava joukkue ja se sumppu pitäisi pystyä murtamaan, Turunen kuvaili tiistain vastustajaa.

Viime viikon otteluissa Jesper Piitulainen otti isoa roolia HIFK:ta vastaan nostamalla joukkueen tasoihin viime minuuttien kahdella osumallaan. Teemu Henritius sai puolestaan kuuden ottelun maalittoman putken poikki Ilvestä vastaan ja esiintyi muutenkin pirteästi.

HPK-otteluun mikkeliläisjoukkue saa myös uuden vahvistuksen, kun HIFK-hyökkääjä Mika Partanen siirtyi lainasopimuksella Jukureihin. Laitahyökkääjä pelaa jo HPK:ta vastaan ja häntä on alustavasti soviteltu Turo Asplundin hyökkäysketjuun.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja Jukurit on ollut vahvempi kahdesti. Kaikki ottelut ovat kuitenkin päättyneet maalin erolla, joten tasaista kamppailua voidaan odottaa myös Hämeenlinnan tiistai-illassa.

− Vaikka he sarjataulukossa ovatkin häntäpäässä, niin kovia pelejä ne ovat olleet. Tsemppaavat hyvin ja ovat olleet kova vastus Hämeenlinnassa. Kyllä siinä saa parhaansa antaa, että kolme pistettä jää meille, Partanen linjasi.

Seuraa Heitä

Joonas Lehtivuori #3 | Adler Mannheim

Puolustaja

Puolustaja on ollut hyvässä lennossa viime aikoina, sillä edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet tehot 2+7. Iskeekö puolustaja tehoja Jukureita vastaan?

Mika Partanen #27 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Jukureihin lainalle siirtynyt hyökkääjä jäi HIFK:ssa pieneen rooliin ja on täynnä näytönhaluja. Realisoituvatko näytönhalut tehoiksi heti avausottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Hämeenlinnassa tiukkaa taistelua
Nousujohteisesti esiintyneet HPK ja Jukurit ovat mitelleet tällä kaudella aiemmin tasaisesti, sillä kaikki kohtaamiset ovat päättyneet maalin erolla. Hämeenlinnalaisryhmän viimeistely on parantunut aiemmista kohtaamisista, mutta vastaavasti omaan päähän on tehty tavallista enemmän maaleja. Jukurit luottaa tiiviiseen puolustamiseen, joka on ollut monelle joukkueelle myrkkyä. Joukkue on myös näyttänyt, että siltäkin ratkaisuvoimaa löytyy. Tiivis puolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa kääntävätkin tiistain kamppailun mikkeliläisten suuntaan ja katkaisevat HPK:n voittoputken.
1 2
2 3