Paperilla leveät HPK ja HIFK etsivät tehojaan

LIIGA / Ennakko
Joonas Rask ja Oliwer Kaski ovat nostaneet tasoaan kauden edetessä.
HPK saa torstaina vieraita Helsingistä, kun HIFK saapuu vierailulle. Ennen kauden alkua molemmilla joukkueilla piti löytyä erityisesti hyökkäyksestä leveyttä, mutta molemmilla on ollut vaikeuksia kauden avauspuoliskolla.

HPK:n neljän ottelun voittoputki katkesi edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan. Kirvesrinnat jättivät HPK:n nollille ja pitivät pisteet tylyin 4-0-lukemin. HPK:lla on ollut suuria vaikeuksia viimeistelyssään viime kierroksilla. Kotiotteluissaan HPK on ollut vahva. Kuudesta viimeisestä kotiottelustaan hämeenlinnalaiset ovat voittaneet peräti viisi. 

HIFK on nousukunnossa, mutta vierasotteluihin noste ei ole vielä tarttunut. Kolmentoista vieraspelin jälkeen HIFK on poistunut voittajana vain kertaalleen. Kehitystä on ollut havaittavissa, mutta voitot ovat karttaneet. 

Sarjataulukossa HIFK:n nousukunto näkyy. Pahimmillaan peräpäähän juuttunut joukkue on enää kolmen pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta. HPK puolestaan taistelee paikasta kymmenen parhaan joukkoon, johon matkaa on kuusi pistettä. Torstain kamppailu on kauden kolmas joukkueiden välillä. Kaksi edellistä HIFK on voittanut lukemin 3-2 ja 3-1.

Paperilla leveät

Ennen kauden alkua sekä HPK:n että HIFK:n hyökkääjistöstä piti löytyä leveyttä, mutta kummallakin joukkueella on ollut omat murheensa.

HIFK:n rivejä on johtanut Erik Thorellin, Juhani Tyrväisen sekä Vili Sopasen ketju. Tulitukea on tullut myös takalinjoilta, erityisesti upean alkukauden pelanneelta Miro Heiskaselta sekä viime keväästä tasoaan nostaneelta Ryan O'Connorilta. Myös Juha-Pekka Haataja on löytänyt tasaisesti tiensä pöytäkirjoihin.

Leveästä hyökkäysmateriaalista ei helsinkiläisten osalta voi silti vielä puhua. Korkean profiilin pelaajista erityisesti keskushyökkääjät ovat jääneet odotuksista. Jarkko Malinen ei ole pystynyt nousemaan johtavaksi keskushyökkääjäksi. Patrik Carlsson on tehnyt vasta yhden maalin, vaikka peliaikaa miehellä on kaikista Liigan hyökkääjistä neljänneksi eniten.

Nimilistan perusteella myös HPK:lla on nähtyjä esityksiä vahvempi nippu. Kokeneesta kaartista Mikko Lehtonen ja Janne Lahti ovat tehneet yhteensä vasta kaksitoista tehopistettä. Harjoituskaudella lupauksia herättäneesti esiintynyt Victor Backman sai tililleen vain yhden syöttöpisteen, kunnes sai siirtyä muualle etsimään haasteita.

Hämeenlinnassa on reagoitu avainpelaajien vaisuihin otteisiin. Backman lähti, mutta liikennettä on myös toiseen suuntaan. Sportista lähtöpassit saanut Ville Viitaluoma teki paluun HPK:hon ja on ehtinyt pelaamaan kaksi ottelua uusvanhassa seurassaan ja saalistanut tililleen yhden syöttöpisteen. Pohjois-Amerikassa pääosan urastaan viettänyt Jeremy Morin tuli myös vahvistamaan hyökkäysosastoa ja iskenyt neljässä ottelussa neljä tehopistettä.

HPK:lla on tosin myös pelillisiä ongelmia. Viime kaudelta tuttu pelaaminen näyttää ajoittain vain vanhalta muistolta. Pelin hallinta on vaihtunut perässä juoksemiseksi, samalla vastustajat ovat joutuneet rikkomaan vähemmän, HPK enemmän. Hämeenlinnalaiset ovat pelanneet vähiten ylivoimaa, mutta alivoimalla he ovat joutuneet urakoimaan Liigan toiseksi eniten.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

On ehtinyt pelaamaan kaksi ottelua HPK:n paidassa. Torstaina vastaan asettuu entinen seura, jota vastaan pelaaminen sytyttää varmasti. Yksi pelaajista, joiden odotetaan nostavan HPK:n kiekollisen pelin tasoa.

Patrik Carlsson #72 | Pelicans

Keskushyökkääjä

Ruotsalainen tuli kovien odotusten saattelemana HIFK:hon. Liigassa tilillä on toistaiseksi vasta yksi maali. Kokonaisvaltaiselta pelaajalta on syytä odottaa enemmän tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK jatkaa tuloksen tiellä
HPK on pelannut viime aikoina varsin vähämaalisia otteluita, kun taas HIFK:n otteluissa lukemat ovat kasvaneet suurinumeroisemmiksi. HPK haluaa kotona määrittää ottelun rytmiä, joten vähämaalinen ottelu sopisi keskiviikon kuvaan. HIFK:n puolustuspeli on kuitenkin ollut hieman eheämpää tehokasta viimeistelyä unohtamatta, mikä tuo voiton myös nyt.
1 2
3 4