Ässien nuori tähti saapuu kurittamaan siipirikkoa HPK:ta

LIIGA / Ennakko
Jesperi Kotkaniemi aloitti kautensa vakuuttavasti.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
HPK koki avausviikonloppuna kovia Kärppiä vastaan. Siipirikko HPK saa vastaansa kautensa todella räväkästi aloittaneen Ässät, jonka 17-vuotias huipputalentti Jesperi Kotkaniemi vakuutti heti debyytissään.

HPK aloitti kautensa urakoimalla perättäisinä päivinä Kärppiä vastaan. Saldoksi otteluista kertyi niukka tappio ja niukka voitto.

Suurimmat onnistujat avausviikonloppuna olivat maalivahti Emil Larmi joka torjui kahdessa ottelussa yhteensä 66 laukausta sekä kaksi maalia lauantaina iskenyt kapteeni Otto Paajanen.

Kerho koki myös kovia. Kärppien Jari Sailio taklasi lauantaina Roope Laavaista päähän, joten nuori puolustaja on sivussa tiistain ottelusta.

Myös HPK:n ykköspakki Joonas Lehtivuori sekä nuori tähti Kristian Vesalainen ovat sivussa. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan vakavista vammoista ei ole kyse ja edessä on parin viikon huili.

Kotijoukkueen onneksi puolustajat Niklas Friman ja Miro Karjalainen todennäköisesti palaavat kokoonpanoon tiistaiksi. Lauantaina sivussa ollut hyökkääjä Victor Backman pelaa myös tiistaina.

Ässiltä vakuuttava startti - onnistumiset oikeille miehille

Ässät aloitti kautensa lauantaina räväkästi. Ilves oli Porissa täysi vastaantulija ja Ässät ottivatkin vakuuttavan 6-2-voiton tamperelaisista.

Päävalmentaja Jyrki Ahon iloksi kärkihankinnat saivat onnistumisia, kun maaleista vastasivat Sami Lähteenmäki, Philip McRae (1+2), Antoine Laganiere (1+1) ja Mikko Salmio.

Avausottelun suurin nimi oli 17-vuotias ässäkasvatti Jesperi Kotkaniemi, joka merkkautti debyytissään tehopisteet 1+1. Hän onkin yksi ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kuumimpia suomalaisnimiä.

Pitkäaikaispotilas Jussi Makkosen lisäksi Ässistä sivussa lauantaina olivat puolustajat Aleksi Mäkelä ja Juuso Walli.

Vähämaalista kamppailua

Viime kaudella HPK oli todella kova kotijoukkue, kun taas Ässät sortui ajoittain vieraspeleissä turhan varovaiseen pelaamiseen.

Odotettavissa on vähämaalinen ottelu. Kummankin joukkueen maalivahdit ovat hyvässä vireessä.

Mikäli Aho saa turhan varovaisuuden karsittua pois, voi Ässien kova kamppailupelaaminen lyödä kapuloita HPK:n rattaisiin. Pennasella ei ole enää viime kauden kaltaista pelitavallista yllätysmomenttia puolellaan.

Seuraa Heitä

Jesperi Kotkaniemi #82 | Carolina

Keskushyökkääjä

Ässät-peluri toisessa polvessa. Isä Mikael pelasi Ässissä 90-luvun puolivälissä ja on Ässien liigajoukkueen apuvalmentaja. Poika iski kauden avauspelissä kovat näytöt tiskiin. Isokokoinen ja taitava hyökkääjä on yksi ensi kesän kuumimpia nimiä NHL:n varaustilaisuudessa.

Jesper Lindgren #51 |

Puolustaja

Ruotsalainen talentti. Ei säkenöinyt vielä Kärppiä vastaan, mutta pääsi jo avausottelussa tehoille. Päävalmentaja Pennanen kuvaili puolustajaa peluripojaksi. Antoi esimakua taidoistaan veivaamalla lauantaina voittomaalikilpailussa näyttävän ratkaisuosuman Jussi Rynnäksen taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien maali-iloittelu enää vain muisto
HPK väänsi Liigan avausviikonloppuna kaksi tiukkaa kamppailua Kärppiä vastaan, kun taas Ässät pöllyytti kotikaukalossaan Ilvestä selvin 6-2-lukemin. Runsasmaalisuus ei kuitenkaan ole Ässille ollut tavallista, vaan joukkueen kamppailut ovat olleet yleensä tiukkoja ja vähämaalisia. Hämeenlinnalaisryhmä esitti tehokasta hyökkäyspeliä harjoituskaudella, mutta tehot runkosarjan alussa ovat olleet kadoksissa. Molempien joukkueiden oman pään peli on vahvaa, joten odotuksissa on melko tasainen sekä vähämaalinen vääntö.
2 3
1 2