Tamperelaisia taas tarjottimella - HIFK pyrkii lyömään uudelleen Tapparan

LIIGA / Ennakko
Saku Salmela joutuu jälleen puolustushommiin Tapparaa vastaan.
HIFK voitti Ilveksen alkuviikosta kotona ja kaatoi perjantaina Tapparan Tampereella. Kirvesrinnat saavat heti lauantaina revanssin ja pyrkivät tasaamaan kauden keskinäiset voitot.

HIFK sai kauan kaivattuja vahvistuksia sairastuvalta, kun puolustaja Miro Heiskanen palasi kaukaloon hyökkääjä Joonas Raskin kanssa perjantaina Hakametsässä. Heiskanen paukutteli välittömästi tehot 2+0, Raskin tehot olivat 1+1. Pelaajien paluu ei olisikaan voinut olla maittavampi. Voittomaalin iski Raskin tasoituksesta vain puoli minuuttia myöhemmin Vili Sopanen.

Erikoistilannepelaaminen oli perjantaina joukkueiden välillä vähemmän mairittelevaa. Kumpikaan joukkueista ei onnistunut yllättämään toista ylivoimalla, mutta Heiskanen laukoi ensimmäisen maalinsa alivoimalla. Ylivoima- ja alivoimatilastoissa Tapparalla on hiuksenhieno johto lauantain kotijoukkueeseen nähden.

Pelin avaaminen on HIFK:n Akilleen kantapää, mutta höyryn päälle saatuaan jauhaa punainen ruletti vaarallisen tehokkaasti. Toinen huomionarvoinen seikka on, että HIFK tekee puolustuspäässä aika ajoin karmaisevia virheitä. Mikko Lehtosen ja Otto Rauhalan maalit perjantaina olivat juuri perua HIFK:n uneliaasta toiminnasta omassa päässä.

Aggressiivinen karvaus on toiminut kilpirintojen etuna. Lukuisat kiekonriistot ovat tuottaneet monille maalivahdeille harmaita hiuksia. HIFK-puolustukseen ovat lukuisat loukkaantumiset lyöneet isoja lovia. Tuoreimpana leikin joutui perjantaina jättämään kesken Elias Ulander.

Punanutuilla oli viikkoon lähdettäessä alla kaksi tappiota. HIFK voitti Ilveksen puhtaasti 3−0 tiistaina, ja veräjänvartijana torjuntavastuun kantanut Kevin Lankinen luisteli maalille myös Tapparaa vastaan. HIFK-valmentaja Ari-Pekka Selin on vuorotellut Lankista ja Atte Engreniä.

Tappara ja viime aikojen vuoristorata

Tapparalla mahtuu viimeiseen viiteen otteluun kolme voittoa ja kaksi tappiota. Tapparan nopea pystysuunnan pelaaminen on tuottanut tulosta. Joukkue panostaa myös voimakkaaseen karvauspaineistukseen. Tällainen on saanut helposti HIFK:n hyökkäyskoneen töksähtelemään ja pakittelun alkamaan.

Tapparan Kristian Kuusela, Jukka Peltola ja Jan-Mikael Järvinen ovat vain lumivuorenhuippu taidosta, joka on valmiina sakottamaan harhasyötöistä. Vastakkain lauantaina ovat siis kaksi korkealta ja kovaa karvaavaa joukkuetta. Ottelu alkaa jo kello 15.00, ja tavanomaista lyhyemmän huilausajan paremmin käyttänyt joukkue on vahvoilla.

Tilastot kertovat, että kolme joukkueiden välillä tällä kaudella käytyä kamppailua on päättynyt ainoastaan maalin erolla. Mikäli Tappara voittaa Helsingissä ja TPS häviää Lukolle, on sarjataulukon toinen sija tamperelaisten hallussa.

Mikäli taas Lukko häviää ja HIFK voittaa, vakiinnuttavat helsinkiläiset paikkaansa sarjan viidentenä. Pisteet olisivat kultaakin kalliimpia, sillä sijojen viisi ja kymmenen erotus on ainoastaan kymmenen pistettä. Ottelujakaan ei ole jäljellä kuin reilu kymmenen.

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä palasi kaukaloon perjantaina ja aloitti vahvasti tehoilla 1+1.

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä katkaisi 13 ottelun mittaisen maalittoman putkensa perjantaina komealla suorituksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tasainen taisto
Joukkueet kohtasivat myös perjantai-iltana, jolloin ottelun hallinta oli Tapparalla, mutta HIFK kiri lopussa rinalle ja ohi. Tappara on suuressa kuvassa edelleen kaksikosta parempi joukkue, mutta lauantaina HIFK:lla on etunaan kotikenttä sekä henkisesti suuri nousu takaa-ajoasemasta edellisiltana. Odotuksissa vähämaalinen sekä perjantain tapaan tasainen kamppailu.
2 3
2 3