Pelicansin visiitillä punnitaan erikoistilannepelaaminen

LIIGA / Ennakko
Tapaninpäivänä ollaan tavan mukaisesti vastustajan iholla.
Joulutauolta palaava HIFK kestitsee tapaninpäivänä Pelicansia. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat tasan. Ensimmäinen ottelu Lahdessa oli tasainen, mutta Helsingissä kotijoukkue runnoi lahtelaisia tauluun 5-1-lukemin.

HIFK pyrkii takaisin voittokantaan joukkueen hävittyä sekä KalPalle että Lukolle niukasti. Nordiksella kuopiolaiset hallitsivat ottelua hienokseltaan, mutta HIFK sinnitteli ja piti jännitystä yllä tullen kaksi kertaa maalin päähän.

Punanutut ovat kotikaukalossa omaksuneet isännän otteet, ja jokainen seura varmasti tietää, mitä tuleman pitää, kun kiekko tippuu jäähän Nordenskiöldinkadulla. Helsingissä ei mitään anneta ilmaiseksi. Joukkue on myös näyttänyt, että tämän hetkisellä tempolla se pystyy haastamaan sarjakärjen.

Edellisessä ottelussa Pelicansia vastaan pisteitä päivittelivät muiden muassa Erik Thorell ja Vili Sopanen. Sopasen ketjukaveri Juhani Tyrväinen koki silmänsä kustannuksella kovia, mutta se ei ole hidastanut hyökkääjän menoa, ja kaksikko onkin umpivaarallinen.

Atte Engren maalilla on ollut mies paikallaan, ja touhua onkin riittänyt, sillä HIFK:n puolustajista on moni loukkaantuneena. Miro Heiskanen puolestaan edustaa Suomea maailmalla. Verkonvartijan torjuntaprosentti on 92,10, joka on Liigan kolmanneksi paras. HIFK karvaa korkealta ja se mahdollistaa monta maukasta kiekonriistoa.

Erikoistilanteiden tarjoama etu

Fakta on, että tiistaina ei parane rangaistuksia ottaa. Kotijoukkueella matkaa kaikkien timanttisimpiin suorituksiin on vielä, mutta ylivoimaprosentti 22,12 on hyvä lukema. Pelicans lentää hieman korkeammalla ylivoimaprosentilla 23,39.

Pelicans nappasi ennen joulutaukoa voiton sarjakärki Kärpistä lukemin 3−1. Illan sankareina toimivat Kärppien johtoaseman sulattanut Iikka Kangasniemi sekä Joonas Alanne. Pelicansin puolustus oli ottelussa rautaa, ja se on omiaan vastaamaan HIFK:n pitkiin pyöritysjaksoihin.

Varmisteleva pelaaminen onkin ollut Lahdessa pelinkuvana jo jonkin aikaa. Suku on jälleen rasitteena tiistaina, kun Juhanin kovaotteinen velipoika Antti Tyrväinen saapuu Helsinkiin. Antti Tyrväinenkin on saanut onnistumisia tililleen.

Pelicans pelaa agressiivista hyökkäyspeliä ja osaa aiheuttaa vaivaa joukkueelle kuin joukkueelle. Viimeaikainen lento on tosin ollut hieman kuoppaisempaa, ja Helsingissä onkin odotettavissa varmasti vähämaalinen kamppailu.

HIFK on sarjataulukossa kuudentena, ja tappio Pelicansille merkitsisi pisteiden valossa tasatilannetta joukkueiden välille. Lahtelaisilla on tosin yksi peli enemmän pelattuna. Kolmen pisteen merkitystä ei voi liioitella, sillä piste-ero sijojen neljä ja kymmenen välillä on vain kuusi pistettä.

Keskeiset kysymykset Helsingissä kuuluvatkin näin: kumman jälki painuu syvemmälle jäähylaatikon penkkiin, ja kumman vireystaso on joulutauon jälkeen korkeammalla? Vastaukset kertovat paljon.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Pelicans-puolustaja on joukkueensa johtohahmoja.

Juhani Tyrväinen #12 | Luleå

Keskushyökkääjä

Hyökkääjän johtama vitja on aina vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK nappaa kotivoiton
Joukkuettaan hiljalleen uusiksi kokoonsaanut Pelicans saapuu kiusaamaan HIFK:ta. HIFK:lta puuttuu joukkueen valovoimaisin yksilö Miro Heiskanen, mutta hyökkäysvoima on silti varsin vakuuttava. Pelicansin vaikeudet puolustuspäässä ovatkin yksi suurimmista tekijöistä, joiden takia helsinkiläiset nappaavat voiton. Oliwer Kaski stunttaa hyvin Heiskasta.
4 5
1 2