Kärppien kausi katkolla Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Pystyykö HIFK päättämään Kärppien kauden?
Kuva © Sami Kemppainen
Ensimmäisen osaottelun päätöksestä on aikaa vajaa vuorokausi, kun Kärppien ja HIFK:n pitää olla jälleen täynnä virtaa. Asetelma on selvä: HIFK:n voitolla Kärppien kausi päättyy, Kärppien voitolla sarja palaa Oulun Raksilaan.

Ensimmäinen osaottelu on paras kolmesta -sarjassa iso peli. HIFK onnistui voittamaan sen jatkoajalla Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen avustuksella ja saa ottelupallon kotihalliinsa Helsingin Nordenskiöldinkadulle.

Runkosarjan päättymisen jälkeen olisi voinut odottaa jotain muuta. Kärpät paransi keväällä peliään merkittävästi ja nousi taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta. HIFK:n pelissä tapahtui myös jonkin verran parannusta ennen pudotuspelejä, mutta viimeistä punaista lankaa oli vaikea erottaa. Kovin hienoa peliä eivät punapaidat vieläkään pelaa.

Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa hermostuneen oloinen ja lopulta peli lysähti kolmannessa erässä kasaan. Nyt oululaiset ovat selkä seinää vasten ja paine vain kasvaa. Resursseihin ja odotuksiin nähden huonon kauden tähän menneessä pelannut Kärpät on siis hankalassa tilanteessa.

Tilannetta ei helpota se, että eilen parastaan esitti Miska Humalojan johtama nelosketju. Kärkimiehet eivät olleet sillä tasolla, jolla heidän pitää tähän aikaan vuodesta olla.

Helsinkiläisille tilanne on herkullinen. Se saa ottelun katkaisupelin intohimoisen ja äänekkään kotiyleisönsä eteen.

Vaikka HIFK:n peli ei eilen ollut taktisesti kovin kummoinen, Kärppien passiivisuus auttoi helsinkiläiset voittotaistoon mukaan. Samaa virhettä ei ole varaa tehdä toistamiseen. HIFK:n materiaali on edelleen riittävä voittamaan otteluita omalle joukkueelle.

Sävelet ovat kuitenkin selvät: vain voitto pelastaa Kärpille toisen mahdollisuuden. Tappiolla sen kaudesta tulee kallis pannukakku.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Väläytti osaamistaan. Voi kääntää pelin yksin omalle joukkueelleen, mutta vain jos herää horroksesta täyteen liekkiin.

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Kantoi runkosarjassa joukkuetta kohtuuttomalla taakalla. Nyt on "Speden" aika jälleen näyttää suunta joukkueelle omalla tekemisellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät venyttää ratkaisua
HIFK voitti avausottelun, mutta Kärpät ei tästä hätkähdä. Vaikka hienoinen materiaalietu helsinkiläisillä onkin, Kärpät ei tästä haittaannu. Kärpät on ollut vuosien saatossa vakuuttavampi pudotuspelijoukkue vieraissa kuin kotona ja tämä jatkuu tälläkin kaudella. Oululaiset vievät ratkaisun kolmanteen osaotteluun ylivoimapelin turvin.
1 2
3 4