Julkinen liikenne seis Helsingissä - HIFK pyrkii kuitenkin aiempaa laadukkaampiin avauksiin

LIIGA / Ennakko
HIFK yrittää peitota JYPin ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.
HIFK kulkee neljän ottelun voittoputkessa. Perjantain koitos on monella tapaa tärkeä. Helsinkiläisiä koettelee JYP, joka on voittanut joukkueiden kaikki kauden kolme aiempaa keskinäistä ottelua.

HIFK sai taannoin kauan kaivattuja vahvistuksia sairastuvalta, kun puolustaja Miro Heiskanen palasi kaukaloon hyökkääjä Joonas Raskin kanssa perjantaina Hakametsässä. Raskin rinnalla viilettävät Thomas Nykopp ja Lennart Petrell ovat muodostaneet iskukykyisen vitjan. Kultakypärää ei syyttä suotta kanna Erik Thorell.

HIFK:n tekemistä on leimannut tahmea avauspelaaminen. Vastustajan karvatessa tuppaa kiekon kulkusuunta kääntymään turhankin usein kohti HIFK-maalia. Erikoistilannepelaaminen on ollut myös joukkueen kompastuskiviä. Ylivoimatilastossa sen sijoitus on viides, JYP majailee kolmantena. Kotijoukkueen alivoimaprosentti on 82,61 ja illan vieraiden 79,77.

Fanien harmiksi HIFK nukahtaa aika ajoin puolustuspäässä ja päästää vastustajan saattamaan erinomaisen maalivahtikaksikon Kevin Lankisen ja Atte Engrenin koville. Aivan kuten Rask, on Lankinenkin pätenyt suorituksillaan loukkaantumisesta toivuttuaan. Tilillä on nyt kolme nollapeliä. Sairastuvalla lepuuttelee vielä kuitenkin monta tärkeää pelaajaa.

Helsinkiläisten ehdottomasti paras ase on aggressiivinen karvaus. Kiekonriistoihin pääseminen on taannut monta herkullista tilannetta. Viimeiseen viiteen otteluun mahtuukin seitsemäntoista osumaa. Kolmen pisteen voitolla HIFK saisi eroa takana tulevaan Lukkoon jo yhdeksän pistettä.

JYP ja tiheä ottelutahti

Jyväskylässä on ollut tohina päällä. JYP on pelannut seitsemään päivään peräti viisi ottelua, ja pelaajien mielessä alkaa varmasti muhia CHL:n voitto, kun finaali pelataan 6. helmikuuta. Tästäkin huolimatta JYP on menestynyt otteluissaan hyvin. Viidestä viimeisestä ottelusta hurrikaanirinnoilla on allaan kolme voittoa ja kaksi tappiota, joista Tapparalle joukkue hävisi jatkoajalla. Sarjassa toisena oleva TPS kaatui 7−1-lukemin. JYPillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kotijoukkueella HIFK:lla.

Jos HIFK:n hyökkäysosasto on kovaa valuuttaa, on myös perjantain vierasjoukkueen. Kokemus on onnistumisten tae ja Jyväskylässä peliä osataan lukea taidolla. Parin vaisun kauden jälkeen Juuso Puustinen on palannut onnistumisten kantaan kiinni. Hippoksella kiekkoilee myös yksi koko Liigan näkyvimmistä pelaajista − Jarkko Immonen vierellään Jani Tuppurainen ja Joonas Nättinen. JYP-maalia todennäköisesti vartioi HIFK:n nuorissa aikoinaan pelannut Juho Olkinuora.

Perjantaina korkealta karvaava HIFK saa siis vastaansa kovaa luistelevan ja leveän hyökkäysmateriaalin joukkueen. Sarjataulukkoa silmäillessä voi todeta, että JYP voisi voitolla vankistaa asemansa sarjakolmosena. Liigan kevät ei voisi olla jännempi, kun sijojen kahdeksan ja kolme erotus on runkosarjan loppusuoralla ainoastaan neljätoista pistettä.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Hytönen #15 |

Keskushyökkääjä

JYP-kapteeni on yksi joukkueensa kokeneimmista puurtajista ja parhaista aloittajista.

Ville Varakas #8 |

Puolustaja

HIFK-puolustaja jakaa nappitaklauksia ja elää tunteella kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK korjaa pisteet kotikaukalosta
HIFK:lla on kulkenut viime ajat vahvasti ja joukkue onkin neljän ottelun voittoputkessa. JYPin otteet ovat puolestaan ailahdelleet ja tämän viikon esitykset Sportia sekä Tapparaa vastaan ovat olleet nihkeitä. Jyväskyläläisryhmällä on tältä viikolta alla jo kaksi ottelua, kun taas HIFK pääsee tiistaista asti levänneenä otteluun. Helsinkiläisjoukkue on ollut myös kotikaukalossaan, sillä kuluvan vuoden puolella se on voittanut viisi kuudesta kotiottelustaan. Otteluruuhkassa oleva jyväskyläläisjoukkue ei ole helppo pala, mutta HIFK:n voittoputki saa jatkoa kuitenkin tiukan taiston jälkeen.
3 4
1 2