Nousujohdanteinen Ilves haastamaan alamäkeen kulkevan HIFK:n

LIIGA / Ennakko
Lennart Petrell yrittää pysäyttää Arto Laatikaisen etenemisen.
HIFK ja Ilves ovat ottaneet kuluvalla kaudella yhteen kaksi kertaa. Molemmat ottelut ovat päättyneet maalin erolla. Tiistai-illan keskinäiseen kohtaamiseen lähdettäessä HIFK:lla on alla kaksi tappiota ja Ilveksellä kaksi voittoa.

HIFK pelasi Kuopiossa lauantaina KalPaa vastaan. Ottelu oli tiukka ja päättyi lopulta kotijoukkueelle 3−2. HIFK:n molemmat maalit iski hyvin pelannut Oliwer Kaski. Myöskään Vili Sopasta tai Juhani Tyrväistä ei tule aliarvioida. Vaikka kaksikko pelaakin tällä haavaa eri ketjuissa, on hyökkääjien laukaus kohdillaan.

Positiivista on, että punanuttujen täyttä kuraa ollut erikoistilannepelaaminen alkaa pikku hiljaa löytää suuntaansa. HIFK on neljässä viimeisessä ottelussa tehnyt kuusi ylivoimamaalia ja on ylivoimatilastoissa toisena. Ilves löytyy seitsemänneltä sijalta ja ylivoimalla iskettyjen maalien lukumäärä on neljässä viimeisessä tasan yksi.

HIFK:n suurimmat ongelmat tällä hetkellä kulminoituvat avauksiin. Omista pois pääsy ja paineen lyöminen vastustajaan on työn ja tuskan takana. Vastustajat ovat varmasti pistäneet tämän merkille, sillä viime aikoina kotijoukkueen alakertaan on lyöty kovaa painetta.

Myös syöttelypelissä viisikon ajatukset tuppaavat aika ajoin menemään selvästi ristiin. HIFK kulkee kahden ottelun tappioputkessa, ja huomionarvoinen asia on myös, että seitsemästä viimeisestä ottelusta neljä on ratkottu varsinaisen peliajan jälkeen.

Loukkaantumiset ja näytönpaikat

Helsingissä lääkäri on saanut hiki hatussa paiskia töitä, sillä varsinkin puolustuksessa on HIFK:lla iso läjä pelaajia sivussa. Joe Finley kävi näyttäytymässä kirkkaissa valoissa kertaalleen, mutta on jälleen loistanut poissaolollaan. Teemu Eronen on ollut pitkään sivussa ja ilmiömäinen Miro Heiskanenkin on huilinut.

Hyökkäykseen saatiin helpotusta, kun Thomas Nykopp pääsi jäälle. Poissaolot ovat antaneet monille nuorille mahdollisuuden näyttää kykynsä tosipeleissä, ja esimerkiksi Niklas Nordgren on vakuuttanut osaamisellaan.

Ilves ja ailahtelevat suoritukset

Ilves on puolestaan voittanut kaksi edellistä otteluaan, mutta lähimenneisyydessä on rumat tappiot Kärpille ja Jukureille. Noissa otteluissa tamperelaiset eivät saaneet maalin maalia. Viimeisestä kuudesta pelistä tupsukorvilla on mukaan tuomisina kahdeksan pistettä. Ville Meskanen on paistatellut valokeilassa osaamisellaan.

Ilveksen Akilleen kantapää on prosenttien valossa Liigan toisiksi huonoin alivoima. Tässä on helsinkiläisten iskunpaikka, mikäli ylivoimaruletti jauhaa toivotulla tasolla. Valitettavasti Ilveksen pelissä on nähtävissä ajoittain sekavuutta ja palasten loksahtelu yhteen hajoaa. Joukkue kyllä puolustaa tiiviisti ja on valmis taistelemaan, mutta jotakin tarvitaan, mikäli joukkue haluaa kymmenen joukkoon.

Sarjataulukossa meininki on pisteistä taistellessa ollut todella tiukkaa. Sijojen neljä ja kymmenen erotus on ainoastaan kymmenen pistettä. HIFK on jo pidemmän aikaa kamppaillut Lukon kanssa viidennestä sijasta. Raumalaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna ja eroa punanuttuihin on neljä pistettä.

KalPa on aivan HIFK:n kannoilla pisteen päässä. Ilveksen tilanne on se, että joukkue on sijalla yksitoista ja kymmenen pisteen päässä Ässistä, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat siis joukkueella vielä olemassa.

Seuraa Heitä

Jarkko Malinen #21 |

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä siirrettiin Vili Sopasen ketjuun. Yhteistyö muun nelikon kanssa näkyy toimivan.

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on joukkueensa kirkkaimpia tähtiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tasaista taistoa Helsingissä
HIFK pyrkii pysymään kuuden joukossa, kun taas Ilves halajaa pudotuspeleihin. Tämä tarjoaa herkullisen asetelman tiistai-iltaan. Molempien joukkueiden ongelmat liittyvät pelinavaamiseen paineen alla, mikä puoltaa virheitä, ja sitä kautta jäähyjä sekä maaleja. Viimeistelyssä molemmat ovat olleet kovassa kunnossa, mutta HIFK:n pelinhallinta kallistaa vaakakuppia isännille.
3 4
2 3