Vuoden viimeinen matsi – pilaako HPK Marcus Högströmin läksiäiset?

LIIGA / Ennakko
Kaukalossa mennään viimeistä kertaa vuonna 2016.
Vuoden viimeisessä ottelussa Helsingissä HIFK kohtaa HPK:n. Sarjataulukossa vierasjoukkue HPK hiostaa kotijoukkuetta neljän pisteen erolla. Kauden keskinäiset voitot ovat iltaan lähdettäessä HIFK:lle 2-1.

HIFK lähtee hakemaan uutta nostetta TPS:lle kärsimänsä tappion jälkeen. Turkulaisjoukkue lamaannutti HIFK:n kahdella salamamaalilla ja voitti ottelun 4-1. Takaiskusta huolimatta Helsingissä suunta on ollut ylöspäin. Viimeisestä kymmenestä ottelusta saaliina on 19 pistettä.

Varsinkin puolustuspeli on ottanut isoja harppauksia, kun vastaavasti ylivoimalla ei Helsingissä ole juhlittu miesmuistiin ja maalinteko on ollut edellistä SaiPa-ottelua lukuunottamatta vaikeaa. Rahkeita tähän olisi, sillä punanuttujen hyökkäysmateriaali on laaja. Jasse Ikonen, Joonas Rask, Roope Hintz sekä kultakypärästä kilvoittelevat Corey Elkins ja Juhamatti Aaltonen tuntevat kaukalon kujeet.

Huomioitavaa edellisessä ottelussa oli, että kokoonpanosta viime hetkellä tipahti Rask. Puolustaja Marcus Högström pelaa viimeisen ottelunsa perjantaina kilpipaidassa. HIFK on myös onnistunut pikku hiljaa siinä, mitä pelaajat ovat pukukopissa painottaneet: maskin rakentamisessa. Lienee sanomattakin selvää, että sen kautta myös maalipaikkojen laatu paranee.

HPK ja tekemisen meininki

HPK onnistui siinä, missä HIFK ei. Se kukisti vakuuttavilla otteilla keskiviikkona TPS:n. Luottamus ja itsevarmuus ovatkin olleet korkealla Hämeenlinnassa. Joukkue ei ole päästänyt ketään helpolla, ja siitä kertoo se, että ennen keskiviikkoa HPK:lla oli alla neljä jatkoille venynyttä ottelua. Kerho on useasti noussut takaa-ajoasemasta rinnalle, ja hämeenlinnalaisten selkärankaa on vaikea taittaa.

Niko Kapanen on ollut joukkueensa kantavia voimia. Hyökkääjän oivallukset ovat joukkueen pelin kannalta monasti ratkaisevia. HPK-puolustuksesta löytyy myös muun muassa Mathias Porseland, joka ennen TPS-ottelua oli raivannut tiensä puolustuksen kärkipelaajaksi.

Kevin Lankinen vastaan Emil Larmi

HPK:lla on sama ongelma kuin perjantain kilpakumppanilla. Ylivoimapeli on hieman takunnut ja maalipaikkoja on tuhlattu paljon. HIFK:n maalilla torjuva Kevin Lankinen on loistanut ilta toisensa jälkeen. Tästä todisteena esimerkiksi se, että HIFK on nollannut vastustajan ylivoiman kuudessa edellisessä kamppailussa.

HPK:n maalilla loistopelin keskiviikkona pelannut Emil Larmi puolestaan on pelastanut joukkueensa puolustuksen satunnaisilta uinahduksilta omassa päässä.

Kumman puolustus vetää perjantaina pidemmän korren ja syntyykö ratkaisuja erikoistilanteista? HIFK:lla on toki takanaan pitempi huili, mutta onko joukkue saanut selätettyä TPS-fiaskon?

Seuraa Heitä

Sakari Manninen #65 | AHL

Keskushyökkääjä

HPK-hyökkääjä on takonut pisteitä hyvällä tempolla.

Henri Tamminen #74 |

Laitahyökkääjä

Onnistui maalinteossa TPS-ottelussa, ja on jatkuvasti mukana tilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK jatkaa vahvoja vierasesityksiä
HIFK:n peli varsinkin kotikentällä on ollut takkuisaa, vaikka pieniä valonmerkkejä alkukautteen verrattuna onkin ollut näkyvillä. HPK puolestaan jatkoi vahvoja esityksiään voittamalla edellisellä kierroksella TPS:n. Hämeenlinnalaiset ovat alkaneet saada optimaalisen kokoonpanonsa käyttöön, mikä on parantanut hyökkäyspeliä toimivan puolustuspelin kaveriksi. Tämä tuo voiton vieraille.
1 2
3