Murtaako HPK kolmen maalin kirouksen kahden pelaajan juhlaottelussa?

LIIGA / Ennakko
Juhani Tyrväinen juhlii lauantaina 400. liigaotteluaan.
HIFK yrittää korjata kurssinsa nousuun kahden vierastappion jälkeen. Vastaan asettuu HPK, joka Ässiltä selkäsaunan saatuaan voitti niukasti Pelicansin 1-0. HIFK on vienyt nimiinsä kaikki joukkueiden kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset.

HIFK:n pitkään jatkunut voittoputki katkesi vieraskiertueella, kun sekä Lahden Pelicans että Tampereen Ilves löylytti joukkuetta. Molemmissa otteluissa kotijoukkue puolusti punanutut viisaasti pois parhailta maalintekopaikoilta. Helsinkiläisillä oli viimeistelyssäkin parantamisen varaa. Tampereella kaikki HIFK:n ketjut olivat tämän lisäksi kokeneet viilauksia.

Kokoonpanoon palanneet Thomas Nykopp ja Jarkko Malinen puhkuivat peli-intoa ja Malinen iskikin Ilvestä vastaan joukkueen ainokaisen. Paluu kaukaloon on ruokkinutkin monien pelaajien suorittamista. Joonas Rask on ollut ilmiömäinen ja maalivahti Kevin Lankinen kirjauttanut tililleen neljä nollapeliä pelaamissaan kymmenessä ottelussa.

Yhden ottelun pelikiellon kärsinyt Juhani Tyrväinen palkitaan lauantaina yhdessä Malisen kanssa 400 Liiga-ottelun johdosta.

HIFK pelaa joukkueena

Tosiasia on, että HIFK puhaltaa tällä haavaa hyvin yhteen hiileen. Aggressiivinen karvaus hyökkäyspäässä on ollut onnistumisten tae ja viimeiseen viiteen otteluun mahtuu yhdeksäntoista osumaa. Joukkueen Akilleen kantapää on avauspelaaminen. Kiekon kuljettaminen ylöspäin muuttuu turhan usein peruutteluksi vastustajan karvatessa. Myös huolimattomuus puolustuspäässä on monta kertaa koitunut kohtalokkaaksi.

Vaikka HIFK ei kahdessa edellisessä ottelussa ylivoimalla ole juhlinutkaan, se on edelleen tilastoissa toiseksi paras ylivoimajoukkue. HPK:n sijoitus puolestaan on viides. Alivoiman valossa joukkueet ovat käytännössä rinta rinnan. Tilastofakta on myös, että HIFK on tällä kaudella jokaisessa HPK:ta vastaan pelaamassaan ottelussa paukutellut tasan kolme maalia.

HPK ja nousu voittokantaan

SaiPa kukisti kahdesti HPK:n viime viikon vaihteessa ja lisää kylmää vettä hämeenlinnalaisten niskaan kaatoi Porin Ässät tiistaina. Tappiokierteestä huolimatta HPK:n vuosi on ollut esitysten valossa vahva. Se on esimerkiksi onnistunut voittamaan nousujohteisen JYPin sekä selättämään voittolaukauksilla sarjakärki Kärpät. Joukkueella on nyt viimeisistä viidestä ottelusta haalittuna kaksi voittoa. Maaleja niissä HPK on paukutellut kahdeksan.

Perjantain voitokkaan Pelicans-ottelun perusteella HPK saa luotua pitkiä pyöritysjaksoja ja on silloin vaarallisimmillaan. Hyvin laukova Kristian Vesalainen on loistanut osumillaan, ja voittomaalin perjantaina iski Oula Palve.

Lauantaihin lähdettäessä aika on HIFK:n puolella, mutta voittokantaan paluu on varmasti antanut hämeenlinnalaisille lisää virtaa. Sarjataulukkotilanne on molempien joukkueiden kohdalla erittäin kutkuttava.

KalPa ja SaiPa henkivät HIFK:n niskaan muutaman pisteen päässä. JYP puolestaan on joukkueen edellä seitsemällä pisteellä. HPK:lla puolestaan on vielä mahdollisuudet kamppailussa pääsystä kymmenen joukkoon.

Seuraa Heitä

Jarkko Malinen #82 | Tappara

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä palasi viime kierroksella kokoonpanoon ja iski Tampereella joukkueensa ainoan maalin. Hän pelaa lauantaina 400. liigaottelunsa.

Kristian Vesalainen #93 | Kärpät

Hyökkääjä

HPK-hyökkääjä on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa neljä maalia. Hän on rokottanut monta kertaa vastustajaa erikoistilanteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK korjaa kurssiaan
HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta lauantaina kurssi kääntyy. Helsinkiläiset ovat olleet HPK:lle tällä kaudella vaikea pala purtavaksi, sillä HIFK on voittanut kaikki viisi aiempaa kohtaamista jättäen hämeenlinnalaisille vain yhden pisteen. Erot eivät ole olleet suuria, mutta tulokset oikeudenmukaisia. HPK:ta rasittaa myös perjantain ottelu Pelicansia vastaan, kun HIFK pääsee paremmin levänneenä koitokseen.
3 4
0 1