Kunhan nyt päähän ei osuisi ketään

LIIGA / Ennakko
Lähtökohdat Satakunnan-kiertueen toiseen otteluun voisivat olla paremmatkin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Lukolle hävinnyt KalPa kohtaa Sportille taipuneen Ässät. Kuten runkosarjassa usein käy, molemmat joukkueet saavat nopealla tahdilla mahdollisuuden onnistuneeseen suunnanmuutokseen.

Erilaiset osumat pelaajien päähän ovat olleet kuluvan syksyn valitettava trendi. Ässät sai torstaina huonoja uutisia enemmänkin, kun Simon Suorannan huilitauon lisäksi porilaisnippu joutunee hetken tulemaan toimeen myös ilman Antoine Laganièreä.

Kanadalaishyökkääjä taklasi Vaasassa Filip Riskaa päähän, ja tilanne on kurinpitoryhmän tarkkailussa. Laganière on joka tapauksessa sivussa lauantai-iltapäivän ottelusta. Tämä hankaloittaa patapaitojen asemaa, sillä joukkueen kultakypäränä pelannut Laganière on kolmas kärkiketjuihin suunniteltu pelaaja, jonka osallistumiseen tulee pieni tauko. Puolustajista Aleksi Mäkelä jatkaa sairastuvan puolella.

Vaivatonta ei ole vierasjoukkue KalPankaan taival. Sami Kapasen johtama lauma kävi torstaina Raumalla, mutta kuopiolaisten viime vuoden valmentaja Pekka Virta ei antanut armoa. Lukko nappasi vakuuttavan 4−0-voiton. Kapanen ja Virta olivat pitkään samassa valmennusryhmässä, ja kokeneempi kehäkettu vei voiton tällä kerralla.

KalPan poissaolijoiden lista on pidempi kuin Ässien. Sivussa ovat vielä puolustajat Valtteri Parikka ja Eetu Sopanen, hyökkääjä Kai Kantola sekä maalivahti Niko Hovinen. Näistä Porissakin kiekkoillut Parikka nähdään todennäköisesti nopeimmin takaisin tositoimissa.

Ratkaisukohdat

Kahdessa peräkkäisessä vieraspelissä Ässien toinen erä on ollut menestyksen kannalta pahin murheenkryyni. Kotiotteluissa kuitenkin ote on pysynyt paremmin hallussa, ja torstaina toki kärkipelaajan ulosajo avauserän viimeisillä sekunneilla vaikeutti seuraavaakin erää.

KalPa perustaa edelleen pelinsä vahvasti kiekonhallintaan, ja on vahvoilla päästessään riittävästi kiekkoon käsiksi. Kuudesta pelistään kuopiolaiset ovat voittaneet kaksi ja hävinneet neljä, mutta marginaalit ovat ollee niukat. Maaliero on vain 9−13, joten mitään ylikävelyjä ei ole tapahtunut suuntaan tai toiseenkaan.

Ässät puolestaan on kotihurmionsa avulla lyönyt maaleja taululle enemmänkin, mutta pelikieltoon joutuva Laganière on ollut niissä hetkissä tärkeä palanen.

Maalivahdeista KalPan Riku Helenius ja Ässien Henri Kiviaho kantoivat torjuntavastuuta torstaina, mutta vain vahdinvaihto on mahdollinen poikkeuksellisen aikaisin alkavassa lauantaipelissä.

Joukkueet ovat uudelleen kehässä vain noin 17 tuntia edellisen ottelun päättymisestä.

Seuraa Heitä

Juuso Walli #6 | Esbjerg Energy

Puolustaja

Walli on ollut muutamissa peleissä mukana ylimääräisenä puolustajana, mutta hyökkääjien määrän vähennyttyä on mahdollista nähdä toisenlainenkin rooli. Harjoituspeleissä Walli pelasi nelosketjun laidassa, ja päävalmentajalta tullut palaute oli positiivista.

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

Ässien juniorijoukkueista tuttu Lukka oli viime kevään ratkaisupeleissä isossa roolissa. Vielä hän ei ole päässyt täysin vastaavaan liekkiin, mutta edelleen Lukka on tärkeä palanen KalPan erikoistilanteissakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät vahvempi kotihurmoksen turvin
Porissa nähdään lauantaina "kakkospelit", sillä molemmilta joukkueilta löytyy pelattu ottelu edellisiltä päiviltä. Kamalan suurta matkustusrasituseroakaan ei löydy, sillä KalPa pelasi Raumalla ja Ässät Vaasassa. Palautumisen merkitys otteluun onkin suuressa roolissa, ja tästä Ässät suoriutuu kotiyleisön tuoman voimin turvin paremmin.
3 4
2