Tappara makeaan loppuminuuttien voittoon Ässistä

LIIGA / Kuvakooste
Porin Ässien puolustustaistelu oli tuomassa joukkueelle jo kauden kolmannen voiton Tapprasta, mutta kirvesrinnat käänsivät ottelun viisi minuttia ennen päätösvihellystä Sebastian Revon ja Tomas Záborskýn maaleilla. Tappara poistui kaukalosta näin ollen ensimmäistä kertaa voittajana joukkueiden kohdatessa kauden aikana.
Kuva © Arno Hämäläinen
Ottelu oli kauden kolmas kohtaaminen joukkueiden välillä.
Päätuomari Aleksi Rantala oli tarkkana pelikatkolla.
Kristian Kuusela oli jälleen aktiivisesti käynnistämässä Tapparan hyökkäyspeliä.
Ässät joutui alivoimalle heti ensimmäisen erän alkuun Tommi Taimin jouduttua kaksiminuuttiselle kampituksesta.
Andreas Bernard oli kuitenkin hyvässä vireessä porilaismaalilla, eikä Tappara saanut kiekkoa italialaisen ohitse.
Maski valmiina kultakypärä Kuuselan viivakutiin.
Niko Peltola oli kiireinen kotijoukkueen painostuksessa.
''Mihin se kiekko karkasi?''
Ensimmäinen erä päättyi lopulta maalittomana.
Toisessa erässä Ässien maalipaikat olivat kortilla...
...mutta tehokkuus sitäkin parempi. Sami Lähteenmäki viimeisteli komean läpiajomaalin myötä lukemat 1-0.
Vierasmaali oli makea porilaisille.
Mikko Lehtonen kuittaili Ässien vaihtoaitiota kohden Jussi Makkosen kaadettua tämän kaksiminuuttisen arvoisesti.
Juhani Jasun näyttävästä maskista huolimatta kiekko ei uponnut maalivahti Bernardin selän taakse.
Porilaiset onnistuivat puolustivat maaliaan menestyksekkäästi pitkään.
Tunteet kuumenivat, ja toisen erän lopussa myös Ässät pääsi kokeilemaan ylivoimaa.
Tämän lähemmäs ei 2-0-maalia kuitenkaan päästy.
Dominik Hrachovina poistui hetkeksi maaliltaan Ässien Antoine Laganièren estämisjäähyn vuoksi...
...ja vihdoin ylivoimalla makea tasoitusosuma syntyi. Sebastian Repo ja 1-1.
Pian tämän jälkeen Tomas Záborský riisti helpon oloisesti kiekon itselleen ja tulitti Tapparan illan voitto-osuman.
Kaksi nopeaa maalia ja pelin kääntyminen saivat päävalmentaja Jyrki Ahon ottamaan aikalisän...
...mutta Kristian Kuusela ja kumppanit pääsivät lopulta juhlimaan kauden ensimmäistä voittoa Ässistä.
Loppuvihellyksen jälkeen pidettiin vielä pienet kahakat.