Ässät voittoon Satakunnan pudotuspelisarjan avauksessa

LIIGA / Kuvakooste
Yli 20 vuotta on siitä, kun Satakunnan joukkueet Ässät ja Lukko ovat viimeksi kohdanneet Liigan pudotuspelivaiheessa. Isomäen illassa nähtiinkin tasainen ja tunnepitoinen ottelu pudotuspelien henkeä mukaillen. Lopulta porilaiset olivat äänekkään kotiyleisönsä siivittämänä parempia lukemin 2-1, ja sarja on katkolla Ässille jo ensi torstaina Raumalla.
Kuva © Arno Hämäläinen
Ässät saapui kaukaloon savun, valojen ja huutomyrskyn keskelle.
Lukko pääsi ottelun alkuun ylivoimalle...
...mutta Matti Kuparinen yllätti Lukko-vahti Kaapo Kähkösen ja vei porilaiset alivoimalla johtoon.
Kotiyleisö räjähti riemuun ja tunnelma oli taattu.
Kymmenen minuuttia myöhemmin Jarno Kärki vei Ässät jo kahden maalin karkumatkalle.
Lukko ei kiekkoja maaliin saanut, ja viimeisenä esteenä porilaisten maalilla häärinyt Andreas Bernard oli 25 torjunnallaan yksi illan parhaista.
Toiseen erään raumalaiset lähtivät terävämmin, mutta maalit jäivät edelleen syntymättä.
Kotijoukkuekaan ei tätä Antoine Laganièren tolppalaukausta lähemmäs päässyt.
Erän lopuksi Ässät sai kiekon maaliin...
...mutta maali lopulta hylättiin erän päätyttyä ennen maalin syntyä
Kolmannessa erässä kumpikin joukkue taisteli viimeiseen asti jokaisessa vaihdossa.
Kapteeni Arttu Ilomäki lähti käynnistämään raumalaisten hyökkäysvyöryä...
...ja lopulta yritys palkittiin Janne Keräsen kavennusosumalla.
Keränen on ollut Lukon paras maalintekijä kuluneella kaudella.
Välillä tunnetilat vaativat läheisempää kanssakäymistä.
Lukko yritti lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia...
...mutta Ässät piti johtonsa ja siirtyi Satakunnan pudotuspelisarjassa johtoon. Sarja on katkolla porilaisille Raumalla torstaina.