Liigakierros: Jatkuvatko voitto- ja tappioputket?

LIIGA / Kierrosennakko
...mutta myös Philippe Cornet oli pitelemätön.
Keskiviikkona vuorossa on kolmen ottelun ilta. KalPa hakee revanssia Hämeenlinnasta, KooKoo yrittää pysäyttää syöksykierteensä Ilveksen kustannuksella ja Sport koittaa tukkia alakertansa Raumalla.

Kuopiolaisilla revanssin paikka

HPK isännöi KalPaa jo toistamiseen lokakuussa. Edellinen kohtaaminen päättyi isäntien 5−1 voittoon.

Sarjataulukon keskikastissa perättäisillä sijoilla majailevat joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. KalPalla on alla kolme perättäistä tappiota, kun taas HPK on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelustaan. 

Molemmat joukkueet lukeutuvat liigan vähämaalisimpiin joukkueisiin. Tätä selittää osin kärkipelaajien loukkaantumiset. HPK on joutunut pelaamaan koko kauden ilman konkarihyökkääjä Ville Viitaluomaa. Kuopiolaisilta rivistä puuttuu ykkössentteri Jaakko Rissanen. Tähtipelaajien puuttuessa on kummassakin leirissä vastuu tehopisteistä jakautunut melko tasaisesti läpi koko rosterin.

Kauden alla HPK:n puolustuksen pitävyyttä epäiltiin, mutta maalivahti Emil Larmin johdolla hämeenlinnalaisten alakerta on hoitanut leiviskänsä kelvollisesti, mikä ei helpota kuopiolaisten yritystä varastaa pisteet. Edellisen ottelun maalimäärää tuskin nähdään tällä kertaa, mutta kotijoukkue on lähtökohtaisesti hieman niskan päällä edelleen.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

12.03
Tappara - HPK
3 - 1
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
08.03
HPK - KalPa
2 - 3 JA
06.03
HIFK - HPK
4 - 1
02.03
HPK - JYP
4 - 2

KalPa

19.04
Kärpät - KalPa
13.04
Tappara - KalPa
3 - 1
12.04
KalPa - Tappara
0 - 4
09.04
Tappara - KalPa
1 - 2
06.04
KalPa - Tappara
4 - 5

Tulosveto

HPK nitistää KalPan jälleen
HPK nuijersi KalPan noin puolitoista viikkoa sitten murskalukemin, ja tuosta ottelusta voidaankin sanoa HPK:n nousun alkaneen. Myös KalPan kurssi on ollut laskusuhdanteinen tuon ottelun jälkeen. Viisikkopelaaminen ei ole tahtonut pysyä ehyenä ja loukkaantumiset kärkiosastolta näkyvät raa'asti KalPan pelissä. HPK tarvitsee edelleen todella paljon maalipaikkoja, mutta positiiviset tulokset tuovat rentoutta, jolla kuopiolaiset kaatuvat toistamiseen.
3 4
0 1

Tuuliajolla oleva KooKoo haastaa hurjavireisen Ilveksen

Kauden alussa maaleja mättäneet kouvolalaiset ovat ajautuneet sivuraiteelle pelinsä kanssa. Tuskaa ei helpota se, että KooKoo saa kotihallissaan vastaansa Ilveksen, joka on alkukaudesta murahdellut sarjataulukon kakkospaikan arvoisesti.

Neljänneksi eniten maaleja tehtailleen KooKoon pelaajia keikkuu pistepörssin kärkipaikoilla useita Malte Strömwallin  ja Miikka Pitkäsen johdolla. Vastapainoksi kouvolalaiset ovat päästäneet omiin selvästi eniten maaleja tähän mennessä. Keskimäärin neljä maalia pelissä omaan verkkoon on liikaa, etenkin kun vastaan luistelee Liigan tehokkain joukkue Ilves.

Kohtalaisen tiukkoja otteluita viime aikoina pelannut KooKoo on silti hävinnyt viidesti peräkkäin ja valahtanut Liigan häntäpäähän. Illan vastustaja Ilves on pelannut hurmiossa huohottaen Kärppien niskaan sarjatulukon kakkospaikalla. Pienenä piikkinä tamperelaisten lihassa painaa kapteeni Eemeli Suomen loukkaantuminen. Ratkaisijoita löytyy kuitenkin laajalta rintamalta Teemu Lepauksen ja Arttu Ruotsalaisen muodostaman terävimmän kärjen takana.

Ilves hakee jo kuudetta perättäistä voittoaan ja sitä voidaan jopa pitää helppona suupalana, ellei Tuomas Tuokkola saa piiskattua omia suojattejaan parempaan suuntaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

09.03
KooKoo - Pelicans
3 - 6
07.03
Kärpät - KooKoo
6 - 2
06.03
KalPa - KooKoo
3 - 2
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1
28.02
KooKoo - Tappara
2 - 3 JA

Ilves

29.03
Ilves - KalPa
2 - 4
27.03
KalPa - Ilves
4 - 2
25.03
Ilves - KalPa
3 - 2 JE
23.03
KalPa - Ilves
1 - 0 JE
21.03
Ilves - KalPa
3 - 4 JE

Tulosveto

Ilveksen hurmos jatkuu
KooKoon hurmos on käytännössä enää vain muisto, kun puolustuspelaaminen on alkanut sakata pahemman kerran. Tähän myös Ilveksen voi odottaa iskevän luisteluvoimaisella ja taitavalla pelillään. Kumpikaan joukkue ei pelaa erityisen rikkonaista pelaamista, joten viisikon tasapaino ja tasaisuus ovat isossa roolissa. Näissä tupsukorvat ovat olleet viime aikoina selvästi edellä.
1 2
3 4

Jatkaako Lukko taapertamistaan?

Vaikkei Lukon pelaajamateriaali ole viime vuosien tasoa, voidaan joukkueen alkukautta pitää silti alisuorittamisena. Nyt raumalaisilla on mahdollisuus kääntää kelkka vaasalaisten kustannuksella ja nousta Sportin ohi sarjataulukossa.

Kotijoukkue Sportin alakerta on vuotanut pahasti parissa viime ottelussa. 13 maalia omaan verkkoon ja kaksi rumaa tappiota ei näytä tulokasvalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman CV:ssä kovin hyvältä. Vaasalaisilla on kova halu pitää itsensä sarjan keskikastissa, mutta puolustuksen täytyy pysyä hereillä läpi ottelun. Maalivahti Sami Aittokallio on ollut Sportille tärkeä palanen, mutta edellisissä otteluissa sekä hän että kakkosveskari Mika Järvinen olivat voimattomia kiekkosateessa.

Lukon leirissä kaipaillaan selvästi konkari Ville VahalahteaJanne keränen ja Arttu Ilomäki ovat hoitaneet oman tonttinsa mallikkaasti, mutta Vahalahden läsnäolo voisi olla se tarvittava piristysruiske raumalaisille. Kotiyleisön tuen myötä Lukko voidaan laskea hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta tasainen ottelu voi kääntyä kummalle hyvänsä.

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

18.03
Lukko - TPS
3 - 5
16.03
TPS - Lukko
2 - 1
15.03
Lukko - TPS
3 - 2 JE
12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Lukko - TPS
1 - 2

Sport

17.03
Sport - KalPa
2 - 4
15.03
KalPa - Sport
4 - 1
12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Sport - HIFK
1 - 4
07.03
Lukko - Sport
4 - 3 JA

Tällä kaudella

harjoitusottelut

17.08.
Sport - Lukko
1 - 4
06.09.
Lukko - Sport
4 - 2

runkosarja

Tulosveto

Sportin kurssi jatkaa laskusuhdanteessa
Lukko osoitti iskukykyään nousemalla Ässiä vastaan kolmen maalin takaa rinnalle. Sportin kurssi on ollut laskussa, kun ylitehokas hyökkäyspelaaminen ei ole jatkunut ja puolustuspelaaminen on jatkanut heikolla mallilla. Sportin kupla näyttäisikin puhjenneen, ja suunta käyvän kohti odotettuja sijoituksia sarjataulukon häntäpäässä. Hieman maalintekotehokkuuttaan löytäneet raumalaiset jatkavat matkaansa kohti parempia sijoituksia.
2
2 3