Liiga-kierros: Kahden tehottoman joukkueen kohtaaminen

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Oskari Mäkisarka
16.10.
2018
Tiistaina on edessä vain yksi ottelu, kun Mikkelin Jukurit ja kriisiseura Porin Ässät ottavat mittaa toisistaan.

Joko Ässien mahalasku loppuu?

Kaksi tehotonta joukkuetta kohtaavat toisensa liigan ainoassa ottelussa. Ennakkoon ottelusta voi povata vähämaalista kamppailua.

Niukasti pudotuspeliviivan alapuolella majaileva Jukurit on pelannut alkukaudesta varsin hyvin, mutta tehokkuus on ollut Ässien kanssa joukkueen kompastuskivi. Mikkeliläiset ovat tehneet liigassa toiseksi vähiten maaleja - ainoastaan Ässät on tehnyt vähemmän. Toisaalta Jukurit on päästänyt viidenneksi vähiten maaleja ja kaikki vähemmän maaleja päästäneet joukkueet ovat liigan kärkipäässä.

Jukurit lähtee Ässiä vastaan lähes viikon tauolta, sillä edellinen ottelu oli keskiviikkona Ilvestä vastaan, kun taas Ässien viikko päättyi vasta lauantaina paikallisvastustaja Lukkoa vastaan.

Erikoistilannepelaamisessa on joukkueella parantamisen varaa, vaikka Jukureiden ylivoimaprosentti onkin varsin mainio (23,33%). Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan Jukureille tarjoutui paikka ratkaista ottelu ylivoimalla, mutta joukkue kaatui tuolloin tehottomaan ylivoimapeliinsä.

Porin Ässien leirissä varmasti huokaistiin helpotuksesta, kun Ässät kaatoi paikallisvastustaja Lukon lauantaina Isomäessä voittomaalikilpailun jälkeen 5−4. Juhlintaan ei olisi silti aihetta, sillä Ässät suli ottelussa pahasti, kun se johti ottelua parhaimmillaan jo 4−1.

Mikael Kotkaniemen nippu on ollut alkukaudesta varsin tehoton, vaikka Sakari Salminen majaileekin pistepörssin sijalla kuusi. Ässät on tehnyt vain 24 maalia ja päästänyt vastaavasti 43 maalia omiin.

Erikoistilannepelaaminen on ollut lähinnä surkuhupaisaa, sillä niin ylivoima (11,76%) kuin alivoima (68,75) ovat selkeästi liigan huonoimpia. Myös näillä saroilla Ässien olisikin aika ryhdistäytyä, mikäli se haluaa nousta vielä taistelemaan pudotuspelipaikoista.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE
20.03
Kärpät - Jukurit
4 - 1

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

03.08.
Ässät - Jukurit
1 - 3

runkosarja

17.01.
Ässät - Jukurit
2 - 3 JA
08.02.
Jukurit - Ässät
4 - 1

Tulosveto

Jukurien tylyys syynissä
Ässät on päästänyt liigassa peräti 15 maalia enemmän kuin Jukurit. Tämä pistääkin yhden mikkeliläisten teeman, tylyyden, todelliseen testiin. Jukurien pitää onnistua hyödyntämään Ässien uinahdukset omalla alueella. Tässä mikkeliläiset ovat onnistuneet varsin vaihtelevasti, kun taas Ässiä voi sanoa melko perusvarmaksi parin maalin joukkueeksi, varsinkin henkisesti tärkeän Lukko-voiton jälkeen.
1 4
2