Tommit ratkaisivat Porissa - Ässät katkaisi JYPin voittoputken

LIIGA / Raportti
Juho Tommila täräytti ratkaisun.
Ässien ja JYPin viimeinen runkosarjakohtaaminen oli vuorossa perjantaina, kun JYP matkusti Poriin. Ässät kiri lopulta tiukkaan 2−1-jatkoaikavoittoon ja JYPin huikea vierasvoittojen putki tuli päätökseensä.

Mukavassa viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa Poriin saapunut jyväskyläläisryhmä ei ollut perjantaimittelön avauserässä vielä parhaimmillaan. Pata painoi päälle, mutta Pekka Tuokkola oli maalillaan erinomainen.

Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen nähtiin kuohuttava hetki, kun Ässien Juha Kiilholma kamppasi JYP-sentteri Henri Kanniselta jalat alta aloituksen jälkitilanteessa.

Kanninen talutettiin pukukopin puolelle, eikä hän palannut enää otteluun. Kiilholma selvisi tempauksestaan ilman jäähyä, mutta Liigan kurinpito tutkii asian jälkikäteen.

− Tilanne etenee jatkokäsittelyyn, ja loput aiheesta kommentoi Liiga, otteluvalvoja Pertti Juhola totesi lyhyesti.

Kannisen tippuminen kokoonpanosta hankaloitti JYPin tilannetta. Yhden sentterin uupuminen pakotti joukkueen tekemään muutoksia.

− Kanniselta vedettiin takaapäin jalat alta. Hänellä on jalka niin sanotusti rikki, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen harmitteli.

Avauserä ei maaleja tarjoillut, mutta maistuvia paikkoja piisasi. JYP ei ässämaalin läheisyyteen juuri päässyt, mutta Ässät oli hanakasti hyvällä sektorilla. Lähimmäs maalituuletuksia pääsi Matti Kuparinen, jonka näyttävä harhautus jäi vain senttien päähän maaliviivan ylityksestä Mikko Kuukan tehdessä tärkeän blokkauksen.

Laukauksia lihamuuriin

Ottelun edetessä myös vierailijat pääsivät hyvin mukaan pelin ytimeen, mutta Ässät kesti paineen maalivahti Andreas Bernardin johdolla. Porilaiset laittoivat kroppaa likoon urakalla ja toisen erän tilastoihin kirjautettiin blokkauksia mukavat viisi kappaletta.

Hyvää esimerkkiä taistelusta antoi puolustaja Niko Peltola, joka sai erän loppupuolella kiekon ilkeästi jalkaansa. Peltola blokkasi vetoja kramppaavasta jalasta huolimatta, ja hoiti kiekon pois omalta puolustusalueelta, vaikka tuskainen vaihto venyikin varsin pitkäksi.

Laukauksia, riistoja ja raastoa, mutta ei maaleja - toistaiseksi.

Yksi laukaus riittää

JYP sai päätöserään mainion startin, kun ylivoima onnistui pienen tuurin avustuksella. Juha-Pekka Hytönen näytti hakevan syötöllään kultakypärä Antti Suomelaa maalin kulmalta, mutta kiekko kimposi ässäpuolustajasta suoraan maaliin.

Kauaa ei tästä kulunut, kun Ässät tuli tasoihin. Asialla oli viime viikolla Leijonissa pelannut kaksikko Jarno Kärki-Niko Ojamäki. Kärjen ovela syöttö löysi maalin edestä Ojamäen, josta hän ohjasi kiekon suoraan liikkeestä maaliin Tuokkolan jalkojen välistä.

Tasainen kamppailu eteni aina jatkoajalle asti, jonka kotijoukkue vei nimiinsä. Jatkoajalla ei nähty kuin yksi laukaus, mutta se riitti.

Tommi Paakkolanvaara jakoi syötön Juho Tommilalle ja blokkasi itse JYP-pelurit sivuun, jolloin Tommilalle avautui suora väylä maalille. Napakka ranne verkkoon ja peruspakkina tunnetun Tommilan kauden neljäs maali oli tosiasia.

Maukas voitto näkyi myös Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon kommenteissa ottelun tauottua.

− Kova vääntö. Moneen asiaan täytyy tekemisessämme olla tyytyväinen, etenkin voittoon. Pelaamisemme jatkoajalla oli hyvää ja etenkin Paakkolanvaara esitti todella fiksua pelaamista jatkoajalla kolmella kolmea vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo