Mustavalkoinen pyörremyrsky vyöryi Sportin yli - NHL-varaukselle liigauran avausmaali

Petrus Palmu iski Sporttia vastaan liigauransa avausmaalin.
Kotijoukkue TPS kohtasi kotonaan Vaasan Sportin. Alkukankeuksista huolimatta TPS korjasi lopulta voiton ja kolme sarjapistettä suvereenisti luvuin 7-2. Ottelun sankareita olivat muun muassa Ilari Filppula, Eric Perrin ja Jasper Lindstedt.

Molemmat joukkueet tulivat ottelun ensimmäiseen erään varsin tahmeasti. Ensimmäinen erä kerkesikin edetä lähes loppuun ennen kuin nähtiin erän ensimmäinen maali. Hunajata hunajata - maalilaulu kajahti soimaan ajassa 16.37, kun kokenut Eric Perrin toimitti kiekon ohi Sport-maalivahti Mika Järvisen

Vain vajaa pari minuuttia myöhemmin TPS-kannattajat saivat jälleen aihetta riemuun, kun kiekko löytyi toisen kerran Sport-maalista. Toisen maalin iski ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström.

TPS sai pelata ainoastaan minuutin verran kahden maalin johtoasemassa, sillä Sport onnistui aivan ensimmäisen erän loppuhetkillä iskemään kavennusosuman, joka oli Oskari Mannisen käsialaa. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin myös näissä lukemissa.

Jos ensimmäisen erän alku oli molemmilta joukkueilta hieman tahmea, tuli vierasjoukkue paljon paremmin toiseen erään. Sport pääsi tasoittamaan ottelun, kun pelikello pysähtyi lukemiin 18.44. Tasoitusmaalin iski Ari Gröndahl. Toiseen erään ei tullut muita tilastomerkintöjä.

Kolmas erä oli puolestaan täysin kotijoukkueen hallinnassa, täten Sport jäi viimeisen erän ensiminuuteista lähtien TPS:n jalkoihin. Kolmannessa erässä ensimmäisenä maalinteon aloitti Jasper Lindsten, jolloin erä oli kerennyt vanhentua reilu minuutin verran.

3−1-maalin iskenyt Lindsten sekä Ilari Filppula tekivät puolestaan seuraavaan osumaan esityön ja kiekon toimitti neljännen kerran Sport-maaliin kokenut TPS-hyökkääjä Tomi Kallio.

Mustavalkopaitojen viidennen maalin sai iskeä nuori viime kesänä NHL:ään varattu Petrus Palmu, jonka pehmeät kädet sekä harhautukset eivät jättäneet ketään kylmäksi. Osuma oli myös Palmun Liiga-uran ensimmäinen maali.

TPS jatkoi maali-iloittelua pelikellon pysähtyessä reilu kolmentoista minuutin kohdalle. Maali kirjattiin Kalliolle, joka iski jo illan toisen osumansa. Kotijoukkueen viimeisen maalin iski Perrin myöskin illan toisella osumallaan ja näin ollen TPS otti vakuuttavan voiton Sportista.

Illan onnistujia olivat muun muassa Perrin, Filppula, Patrik Virta, Kallio, Palmu sekä Lindsten.