TPS tylsytti SaiPan Tirrosen johdolla

LIIGA / Raportti
Rasmus Tirronen torjui kaiken mahdollisen.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS kunnioitti 80 vuotta täyttänyttä seuralegenda Juhani Wahlstenia ottamalla kauden avausvoittonsa SaiPasta. Muutoin vaiherikkaassa ottelussa todelliset huippupaikat olivat vähissä.

Turkulaiset tulivat otteluun terävästi, ja tämä palkittiin maalin muodossa neljännellä minuutilla. Patrik Virta ohjasi Mark Fraserin laukauksen matalana sisään.

SaiPan kiekollisesta pelaamisesta ei meinannut tulla mitään. Vierasjoukkue löi esimerkiksi useita pitkiä kiekkoja. Ainoastaan David Goodwinin johtama ketju sai luotua jonkinlaista liikennettä Rasmus Tirrosen maalille. Sputnikien heikkouden myönsi myös Tero Lehterä.

− Meiltä täysin luokaton ensimmäinen erä, Lehterä manasi.

Erän avauspuoliskolla myös TPS:n Topi Taavitsaisella oli loistopaikka maalin tekoon, mutta tolppa tuki vailla mahdollisuuksia ollutta Frans Tuohimaata tässä tilanteessa.

Loppuminuuteilla isänniltä nähtiin jälleen vahvaa maalineduspelaamista. Ilkka Pikkaraisen osuma hylättiin maalivahdin häirintänä, mutta jo seuraavassa vaihdossa Markus Nurmi runnoi Pikkaraisen laukoman irtokiekon sisään.

Maaliton kakkoserä ei juuri laatupaikkoja sisältänyt. TPS kyllä rynnisti vaaralliseen rintamahyökkäykseen, jonka päätteeksi Teemu Väyrynen tälläsi Nurmen syötöstä kiekon päin Tuohimaata. Ylivoimalla Palloseura ei saanut ihmeitä aikaan edes Per Savilahti Naganderin 2+2-minuuttisen aikana.

SaiPan erän paras paikka siunaantui niin ikään nopeasta hyökkäyksestä. Ahti Oksasen pitkä syöttö tavoitti Cody Kunykin, joka päätti kokeilla itse, vaikka Jonatan Tanus oli tilanteessa mukana. Kunykin terävä laukaus kimposi kuitenkin Tirrosen kautta korkeuksiin.

TPS-luotsi Kalle Kaskinen moitti hieman omiaan otteen löystymisestä.

− Kiekollinen huolellisuus loppui kokonaan. Onneksi alivoima toimi ja Tirronen oli mies paikallaan, Kaskinen kiitteli.

SaiPan takaa-ajo jäi torsoksi

TPS:llä oli paikka ratkaista ottelu jo päätöserän alkuminuuteilla. Juonikkaan hyökkäyskuvion päätteeksi Elmeri Eronen pääsi kokeilemaan, mutta Tuohimaa tilkitsi luukut.
Jatkotilanteesta SaiPa pääsi ensi kertaa ylivoimalle. Pitkän pyörityksen päätteeksi Joni Nikko pääsi kokeilemaan keskisektorilta, mutta Tirronen venyi hanskoineen kiekon tielle.

SaiPan hyvä vaihe katkesi Bastien Maïan lyötyä Lauri Pajuniemeä mailalla kasvoihin. Ranskalaishyökkääjä lensi tilanteesta ulos, ja Pajuniemi lähti illan kolmantena TPS-pelaajana koppiin paikkailtavaksi.

TPS:n viiden minuutin ylivoima katkesi Pikkaraisen hermostumiseen, joka tulkittiin tuplakakkosen arvoiseksi rikkeeksi. Tasavajaalla SaiPa pääsi jälleen peliin mukaan, ja Urho Vaakanainen karkasi läpiajoon, mutta veto meni maalin ohi.

SaiPalla oli pitkä pyöritys jäähyjen jälkeen, mutta Tirronen jatkoi vahvoja otteitaan. Tämän jälkeen Tomi Kalliolla oli paikka ratkaista ottelu. Rystykääntö ja irtokiekko eivät löytäneet tietään SaiPan maaliin.

SaiPan takaa-ajo käynnistyi uudelleen vasta viime minuuteilla, jolloin joukkue pääsi hakemaan osumia vielä kuudella neljää vastaan. Silloin Tanukselle siunaantui vielä yksi huippupaikka, mutta Tirrosen halu nollapeliin oli kova.

− Joku on sanonut, että juhlapelit ovat vaikeita TPS:lle. Nyt on taidettu aika monta juhlapeliä jo voittaa, Kaskinen sivalsi.

Nollapeli oli Tirroselle kauden neljäs ja toinen SaiPaa vastaan. Sen sijaan voitto SaiPasta oli TPS:lle kauden ensimmäinen.

− Me olimme vain yksinkertaisesti huonoja kaikessa. Työmäärä jäi tänään vähiin, Lehterä selitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle