Lukko katkaisi TPS:n kotivoittojen sarjan, Keränen ja Koivisto ratkaisivat voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
TPS:n Petrus Palmu ja Ilkka Heikkinen eivät onnistuneet voittomaalikilpailussa ohittamaan Kaapo Kähköstä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS ja Lukko tarjosivat katsojille tasaisen ja vauhdikkaan taiston sarjapisteistä. Lukko selätti aikalisän turvin toisen erän heikon hetkensä ja pystyi kukistamaan TPS voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2−1.

Kierroksen kärkikamppailu TPS:n ja Lukon välillä houkutteli Turkuhalliin 6 021 katsojaa. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Liigan avauskierroksella oli ollut äärimmäisen tiukka, Lukko iski tuolloin 1–0-voittomaalin vasta jatkoajalla. Pitkän kaavan mukaan mentiin myös tällä kertaa, kun ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpaulussa.

Lukon Janne Keränen ja Toni Koivisto nostivat molemmat omilla yrityksillään kiekon maalin kattoon. TPS:ltä voittomaalikilpailussa onnistui vain Tomi Kallio, joten kaksi sarjapistettä matkasivat Raumalle.

"Peli olisi voinut päättyä toisinkin päin"

Raumalaisryhmä on ensimmäinen joukkue, joka on tällä kaudella onnistunut voittamaan TPS:n Turkuhallissa. Edelliset viisi kotiotteluaan TPS oli voittanut varsinaisella peliajalla.

− Tämä oli tiukka ja tasainen kärkitaisto. Olen tosi tyytyväinen, että saatiin voitto. Emme olleet mitenkään parempia, mutta voitimme. Peli oli niin ympäripyöreä, että se olisi voinut päättyä toisinkin päin, mietti Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

− Tämä oli meille seitsemän pisteen viikko. Meillä on ollut kova viikko, neljään päivään kolme peliä. Se ei ole TPS:n vika, mutta selkeä etu heille, kun he pelasivat nyt viikon toista peliään kotona, Virta jatkoi.

TPS putosi tappion myötä sarjataulukossa toiselle sijalle. Turkulaisryhmä on kuitenkin napsinut pisteitä kauden jokaisesta ottelusta, eikä sarjakärki JYP ole kuin pisteen päässä.

− Olemme sitkeä joukkue. Olemme ottaneet pisteitä kymmenessä perättäisessä pelissä. Se on iso juttu, sanoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Kaskinen yhtyi Virran näkemykseen siitä, että peli oli erittäin tasainen.

− Ratkaisun olisi voinut tehdä ylivoimalla. Meillä oli paikkamme muuttaa illan käsikirjoitusta. Täytyy olla tyytyväinen matsiin, taisteluun ja peli-ilmeeseen.

Lukolla oli vaikeuksia toisessa erässä, aikalisä selkeytti joukkeen peliä

Lauantai-illan ottelu oli tarkkaa ja tasaista peliä. Molempien joukkueiden pelaajat liikkuivat kaukalossa vauhdikkaasti ja tekivät hyvää karvaustyötä.

TPS oli hallitsevampi osapuoli toisen erän ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan, eikä Lukko saanut tuona aikana kuin yhden laukauksen kohti TPS-maalia. Lukon päävalmentaja Virta reagoikin tilanteeseen ottamalla aikalisän.

− Emme meinanneet päästä omista pois. Sanoin pelaajille muutaman terävän ajatuksen siitä, miten pääsisimme välillä toiseen päähän − ja kyllähän me rupesimme sitten pääsemään, Virta kertoi.

Avausmaali nähtiin vihdoin toisen erän lopulla, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Heikki Liedes onnistui potkaisemaan kamppailutilanteen jälkeen kiekon luistimellaan Rony Ahoselle, joka napautti pikkumustan verkon perukoille.

Lukon alivoima joutui antautumaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Ottelu sai kiistanalaisen käänteen toisessa erässä, kun Lukon Liedes passitettiin jäähylle polvitaklauksesta. Liedes itse ja päävalmentaja Pekka Virta esittivät eriävän mielipiteensä ottelun tuomaristolle kyseisestä jäähystä.

Pian Lukko sai toisen jäähyn, kun Jyri Marttinen koukkasi itsensä jäähypenkille. Mustavalkoiset pääsivät näin pyörittämään peliä viidellä kolmea vastaan.

Palloseuran päävalmentaja Kaskinen päätti ottaa aikalisän ja hioa ylivoimakuviot kuntoon. Ratkaisu oli onnistunut, sillä Ilkka Heikkinen jysäytti kiekon vastustamattomasti ohi Kaapo Kähkösen. Maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, joten Lukon aiemmat yhdeksän ottelua täydellisesti suorittanut alivoima joutui nyt antautumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella.

− Maalia edeltänyt Liedeksen jäähy oli harmittava tuomarivirhe, Virta totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle