TPS pesi kasvonsa KooKoon kustannuksella - Turussa saavutettiin merkkipaaluja

LIIGA / Raportti
TPS-leirissä oli syytä hymyyn.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS:llä oli kasvojenpesun paikka kotihallissaan, kun vieraaksi saapui KooKoo. Turkulaiset ottivat ohjat käsiinsä jo heti ottelun alussa, eivätkä niistä luopuneet ottelun aikana.

TPS sai otteluun lentävän alun ja ensiminuuteista lähtien KooKoon puolustuksella oli vaikeuksia turkulaisten nopeuden ja paineen alla. Neljännen peliminuutin jälkeen Patrik Virta riisti kiekon haparoivalta KooKoo-puolustukselta ja tarjoili kiekon keskustaan Dave Spinalle, joka kiitti tarjoilusta sivaltamalla kauden avausmaalinsa vastustamattomasti maalin takakulmaan.

Turkulaisten alkukaudella murhaavan tehokkaasti toiminut ylivoima näytti perjantai–illassa jälleen tehokkuutensa. Jonne Virtanen siirsi kiekon suoraan aloituksesta Ilkka Pikkaraiselle, jonka lyöntilaukaus painui maalin perukoille jättäen KooKoo–vahti Niklas Treutlen vailla mahdollisuuksia. Tämän jälkeen turkulaisilla oli vielä mahdollisuus kasvattaa johtoaan kolmeen maaliin, mutta tolppaa lähemmäksi ei Virran laukaus maalia päätynyt.

Toisessa erässä Kai Kantola toi kouvolalaiset vielä maalin päähän, mutta sen jälkeen TPS meni menojaan. Ilkka Heikkisen ylivoimamaali ja Jerry Ahtolan vanhanaikaisella tehtailema osuma toivat eron jo kolmeen maaliin. Kyseinen osuma oli samalla Ahtolan uran sadas liigamaali. KooKoo-puolustuksen menettäessä kiekon oman maalinsa edustalla Tomi Kalliolle, joka keräsi uransa sadannen syöttöpisteen löytämällä tyhjän maalin eteen jääneen Éric Perrinin, olivat lukemat kahden erän jälkeen jo 5−1.

Elmeri Erosen ja Heikkisen osumien repiessä eron ennen kolmannen erän puoliväliä jo 7−1:een oli ilmassa ratkaisun makua. Erosen vaiheikkaan kauden avauskotiottelun päättyessä ulosajoon kolmea minuuttia ennen täyttä aikaa tarjoutui kouvolalaisryhmälle mahdollisuus kaunistella lukemia. Tämän mahdollisuuden käytti Ryan O'Connor, joka Mikko Lehtosen ja Juha-Pekka Haatajan tarjoilusta nosti KooKoon maalimäärän kahteen. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu Ahtolan viimeistellessä alivoimalla illan toisen osumansa myötä loppulukemiksi 8−2.

Katseet jo huomisessa

Paljon ei kouvolalaisryhmä saa aikaa pureksia illan lopputulosta, sillä jo huomenna kotikaukalossa vastaan asettuu Helsingin IFK. KooKoon päävalmentaja Petri Mattilalla oli jo katse huomisessa.

− Käydään asiat rehellisesti läpi niin kuin suomalaiset käyvät ja saamme siitä uudet askelmerkit. Onneksi huominen peli tulee nopeasti, niin pääsemme pesemään kasvoja kotiyleisön edessä, totesi Mattila.

Myös TPS pelaa seuraavan pelinsä jo huomenna Vaasassa Sportin vieraana ja joukkue matkustaa heti Poriin, jossa joukkue myös yöpyy.

Turussa vietettiin perjantaina merkkipaalujen iltaa. TPS:n leiristä Ahtola saavutti sadan maalin rajapyykin ja samaan lukemaan pääsi myös Tomi Kallio syöttöjen osalta. KooKoon puolelta Jarkko Immonen sai täyteen 600 ottelua ja Kantola 300.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo