TPS:n tulikuuma kakkosketju poltteli JYPin näppejä - "Tyttärenikin olisi onnistunut"

Dave Spina oli huippuiskussa.
TPS:n kakkosketju oli loistovireessä, kun turkulaiset kaatoivat JYPin jatkoajalla 3−2. Dave Spina teki kolme pistettä ja kävi ottelun läpi omasta näkökulmastaan.

Avauserä TPS:n ja JYPin välillä oli varovainen. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei maalipaikoilla mässäilty, ja erätauolle lähdettiinkin maalittomassa tasatilanteessa. TPS:n kaikissa kolmessa maalissa mukana ollut Dave Spina vertasi kamppailua nyrkkeilyotteluun.

− Tässä sarjassa kaikki pelit ovat tiukkoja. Jokainen joukkue pelaa vähän eri tavalla, ja kaikki ovat hyviä. Se on vähän kuin nyrkkeilyottelussa, että ensimmäisessä erässä täytyy vähän tunnustella vastustajaa, ja sen jälkeen pitää reagoida peliin. Reagointi näkyi toisessa ja kolmannessa erässä, kun paransimme pelin edetessä.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Ottelun käytännössä ensimmäinen maalipaikka johti saman tien maaliin, kun tehot 1+2 tauluun iskenyt Spina onnistui vastahyökkäyksestä. Maalin synnyssä isossa roolissa olivat myös erinomaisesti toimineen kakkosketjun muut hyökkääjät Ilkka Pikkarainen ja Patrik Virta.

− Tekemässäni maalissa Virta ja Pikkarainen tekivät hyviä ratkaisuja. He tekivät kovasti töitä ja oikea-aikaisia liikkeitä, ja Pikkarainen sai hyvän vedon, joten pääsin lyömään irtokiekon sisään. Taisin osua siihen vähän huonosti, mutta se oli niin hyvä irtokiekko, että tyttärenikin olisi onnistunut siitä paikasta!

Spina hehkutti ketjukavereitaan ja kertoi kolmikon keskinäisten kemioiden löytyneen kaukalossa nopeasti.

− Virta on maailmanluokan luistelija. Hän on todella nopea ja dynaaminen. Virta on mielestäni yksi niistä jätkistä, joka on 5-10 vuoden säteellä yksi parhaista pelaajista Suomessa. Hän on todella, todella hyvä.

− Pikkarainen on pelannut NHL:ssäkin. Hän on iso ja vahva, ja hyvä luistelija kokoisekseen. Hän tuo ketjuun aivan uuden elementin, joita minä ja Virta emme pysty tuomaan. Ketjumme on toimiva yhdistelmä, ja on ollut kiva pelata heidän kanssaan viimeiset pelit, iloitsi yhdysvaltalainen.

Voitto-ottelun jälkeen Spina oli iloisella tuulella Jatkoajan haastattelussa.

Akseli Spina-Virta toi lisäpisteen TPS:lle

JYP pääsi Spinan maalista vain alle kahden minuutin päästä tasoihin, kun Juha-Pekka Hytönen laukoi ottelun ylivoimalla tasoihin 26 minuutin pelin jälkeen. Jatkoa seurasi pelin puolivälin jälkeen, kun Tuomas Pihlman vei vierasjoukkue JYPin johtoon. Hytönen merkkautti jyväskyläläisten maaliin toisen pisteensä.

− Sellaista peli on. Nähdäkseni olimme parempi joukkue pari ensimmäistä erää, mutta he pääsivät johtoon saatuaan hyviä paikkoja. JYPillä on laadukkaita pelaajia, joten he kykenivät maalintekoon, mutta me puolestamme olemme iloisia noustuamme takaa voittoon, analysoi Spina kamppailun käänteitä.

TPS tasoitti kolmannen erän alkupuolella. Spina teki Éric Perrinin maaliin oivan esityön.

− Olin juuri päässyt jäälle, ja (Erik) Thorell oli antanut hyvän paineen. Pari pelaajaa taisivat törmätä toisiinsa, ja näin tilaisuuteni lähteä vauhtiin, kun vastustajan puolustaja näytti seisovan paikallaan. Tein nopean liikkeen, ja minulla oli sopivasti aikaa.

− Perrin sai minut näyttämään hyvältä, sillä ilman hänen viimeistelyään tilanne olisi ollut osaltani vain yritystäni seurannut torjunta. Perrin teki hienon työn puskiessaan tasoituksen väkisin verkkoon, kiitteli 33-vuotias laitahyökkääjä joukkuekaveriaan.

Ottelun ratkaisu haettiin jatkoajalta, jossa Spinan ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa. Spina syötti, ja tuulennopean hyökkääjän uusi tutkapari Virta sinetöi voiton Palloseuralle.

− Tykkään pelata kolmella kolmea vastaan. Se on kuin luotu minulle: Jäällä on paljon tyhjää tilaa ja voin luistella suoraan. Olen nopea ja jaksan myös luistella kauan yhtäjaksoisesti, joten vaikka vastustajat pysyisivät kyydissäni, pystyn ainakin väsyttämään heitä.

− Ja kun meillä on Virran kaltainen pelaaja, on helppo löytää oikea mies, jolle syöttää, päätti Spina tyytyväisenä.