TPS jatkoi kotivoittojen sarjaa, Elias Karvosen puolentoista vuoden maaliton putki katkesi

LIIGA / Raportti
Hyvän alkukauden pelannut Elias Karvonen sai vihdoin palkinnon maalin muodossa.
Kuva © Timo Savela
TPS nappasi HPK:sta 3−2-kotivoiton. Tepsin voiton avain oli kurinalainen joukkuepeli: Palloseura ei joutunut pelaamaan lainkaan alivoimalla. Tappioitta Turkuhallissa pelanneen sarjakärjen kotipeliä oli saapunut katsomaan vain 3 244 katsojaa.

Turun torstai-illan iloisin mies oli epäilemättä TPS:n 3−1-johtomaalin viimeistellyt hyökkääjä Elias Karvonen, joka onnistui vihdoin katkaisemaan pitkän maalittoman putkensa. Karvonen kolautteli tolppia alkukauden aikana useampaan kertaan, mutta edellisen kerran hän onnistui maalinteossa Liiga-pelissä 4. maaliskuuta 2016 ottelussa JYPiä vastaan.

− Olen minä treeneissä pari tehnyt, letkautti Karvonen Jatkoajan kysyessä, miltä tuntui onnistua maalinteossa puolentoista vuoden tauon jälkeen.

− Totta kai se hyvältä tuntui! Tiesin, että se maali tulee sieltä, kun vain jaksaa uskoa, jatkoi Karvonen.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen oli luonnollisesti erittäin iloinen, että erityisesti alivoimapelin ammattilaisena kunnostautunut Karvonen onnistui tekemään maalin.

− Karvonen on pelannut pitkään hyvin. Hyvä, että hän sai nyt palkinnon. Maali merkitsee kuitenkin pelaajalle niin paljon. Vaikka kuinka koettaa lämmittää pelaajan mieltä ja näyttää hyviä klippejä, niin kyllä sitä tarvitsee jonkun onnistumisen, joka näkyy lehdissä tai sosiaalisessa mediassa.

Karvosen maali syntyi miehelle epätyypillisesti lyöntilaukauksella.

− Minulla on ollut paljon paikkoja alkukaudella, varmaan enemmän kuin koko viime kaudella, mutta ei ole oikein mennyt sisään. En oikein ikinä ammu lyöntilaukauksia, mutta nyt ajattelin kokeilla ja se näytti toimivan, kertoi Karvonen.

TPS:n ylivoima yski, mutta joukkue pelasi erittäin kurinalaisesti

Kaskisen valmentama TPS on ollut alkukaudella useamman kerran vaikeuksissa avauserässä. Torstai-illan kamppailussa turkulaiset joutuivat takaa-ajoasemaan ennen kuin ensimmäinen erä oli ylittänyt puolivälin.

Jasper Lindsten menetti kiekon hyökkäysalueella, kun TPS pelasi ylivoimaa. HPK-hyökkääjä Teemu Turunen murtautui TPS-alueelle ja tarjosi maalin eteen paikan Otto Paajaselle. TPS-vahti Rasmus Tirronen onnistui torjumaan Paajasen ensimmäisen maalintekoyrityksen, mutta toisen laukauksen tielle Tirronen ei enää venynyt.

TPS sai takaiskumaalin jälkeen paremmin pelin rytmistä kiinni ja pystyi luomaan painetta HPK:n päätyyn. Antti Karjalainen sai hämeenlinnalaisten maalilla venyä kiekon tielle avauserässä 14 kertaa, kun taas TPS:n Tirronen selvisi kuudella torjunnalla.

− HPK oli vahva ja nopea. Onneksi emme hävinneet ottelua meidän väsyneeseen trap-pelaamiseen. Se menee minun piikkiini. Pitää lisätä ruotsalaistyylistä luistelupeliä, niin mekin näytämme vähän vauhdikkaammilta, sanaili TPS:n päävalmentaja Kaskinen.

TPS aloitti toisen erän sähäkästi. Erä oli vanhentunut pari minuuttia, kun Petrus Palmu iski pelin tasoihin. Kotiyleisö sai lisää hurraamisen aihetta pelin puolivälissä, kun Teemu Väyrysen kauden ensimmäinen maali vei Tepsin 2−1-johtoon.

− Meillä oli hyviä hetkiä, ja teimme maalit hyviin vaiheisiin. Olisimme voineet ratkaista tämän ylivoimalla, mutta meinasimme hävitä pelin ylivoimalla. Onneksi alivoimamme toimi loistavasti, eli emme ottaneet jäähyjä. Se on yleensä paras alivoima, sanoi Kaskinen.

HPK:n kiri suli jäähyihin

HPK:n Juho Keräselle avautui toisessa erässä paikka tasoittaa peli, kun hän pääsi pujahtamaan TPS-puolustajien välistä oivaan maalipaikkaan. Tirronen koppasi kuitenkin Keräsen laukoman kiekon räpyläänsä.

− Pelasimme vahvasti, ennen kaikkea ottelun puolivälissä meillä oli hyvä vaihe. Saimme muutavia kaksi vastaan yksi -hyökkäyksiä ja läpiajoja. Siinä oli meidän hetkemme olla tehokas ja tehdä maaleja, mutta emme olleet tehokkaita. TPS teki muutamasta vastahyökkäyksestä tylysti maalin, niin kuin hyvä joukkue tekee, totesi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

HPK nousi vielä peliin mukaan kolmannessa erässä, kun Oula Palveen rannelaukaus yllätti Tirrosen aavistuksen helposti. Orastava kiri katkesi kuitenkin jäähyihin.

− Kolmanteen erään saimme luotua painetta ja muutaman paikan. Jäähyjä tuli tänään paljon ja ne tulivat huonoihin paikkoihin. Olen kuitenkin tyytyväinen meidän alivoimapeliimme tänään, Pennanen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle