TPS juhli lähes täpötäydessä kotihallissaan – helsinkiläiset istuivat jäähypenkillä

TPS:n kolmannen maalin iskenyt Otto Nieminen piti Juhamatti Aaltosen kurissa ja nuhteessa.
Turussa pelattiin kolmas puolivälieräkamppailu. Hallille oli saapunut yli 11 tuhatta katsojaa. Viimeksi samaan on päästy keväällä 2010. TPS oli tasaisen vahva ja vei ottelun nimiinsä maalein 4-1.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue TPS saikin unelma alun ottelulle, kun kotijoukkueen Patrik Virta pääsi laukomaan kiekon vapaasti maaliin. Kiekko menikin hieman helponoloisesti helsinkiläisten maalissa torjuneen Kevin Lankisen selän taakse. Ensimmäistä erää kerkesi vanheta ainoastaan 56 sekuntia.

TPS istui ensimmäisen erän aikana kolme kahden minuutin rangaistusta, kun taas vierasjoukkue HIFK istui jäähypenkillä yhteensä kaksi kappaletta kahden minuutin jäähyä.

Ensimmäisellä helsinkiläisten ylivoiman aikana isännät siirtyivät jo 2-0-johtoon alivoimalla, sillä Jasper Lindsten pääsi läpi eikä Lankinen voinut maalille mitään. Maali tarkistettiin videolta, koska kiekko kimposi takaisin kentälle maalin takaraudasta.

HIFK laukoi kaksi kertaa erän aikana ylärimaan, mutta lähemmäs maalintekoa helsinkiläiset eivät päässeet ensimmäisessä erässä.

Jos ensimmäisessä erässä helsinkiläisille tuomittiin useita rangaistuksia, sama tyyli myöskin jatkui toisessa erässä. Heti erän ensimmäiselle puoliskolle HIFK:lle tuomittiin kaksi kahden minuutin jäähyä. Ensin jäähyaitioon komennettiin Matt Generous ja toiselle kaksiminuuttiselle isokokoinen järkäle Joe Finley.

TPS ei kuitenkaan pystynyt kurittamaan maalien muodossa ylivoimiensa aikana, mutta toisen erän puolivälin tienoilla kotijoukkue siirtyi kolmen maalin karkumatkalle tasakentällisin Otto Niemisen osumalla.

Melkein heti kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen nähtiin hieman dramatiikkaa, kun vierasjoukkueen Generous raivostui suunnattomasti. Lopulta hänelle tuomittiin pelirangaistus, jonka seurauksena Generous lensi kesken ottelun suihkuun.

Matkalla jäältä pois hän rikkoi laitaa vasten mailansa ja heitti mailan kappaleet kohti omaa vaihtoaitiota. Mailan kappaleet lensivät HIFK:n kahta huoltajaa päin, kuitenkin varsinaisilta osumilta vältyttiin. Erätauolle lähdettiinkin kotijoukkueen 3-0-johtoasemassa.

Oskari Setänen kotijoukkueen viimeinen lukko

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli kovalla ryminällä ja yritti saada takaa-ajoa aikaiseksi. Erän puolivälin tienoilla HIFK kavensi kahden maalin päähän Ryan O'Connorin maalilla.

Ajassa 58.11 TPS naulasi viimeisen naulan helsinkiläisten arkkuun, kun Virta onnistui maalinteossa toistamiseen. 4-1-maali syntyi tyhjiin.

Maalin jälkeen tunteet alkoivat käydä erittäin kuumana vierasjoukkueen puolelta. Ensin minuuttia myöhemmin Micke-Max Åsten komennettiin jäähyaitioon, syynä polvitaklaus. Vain 18 sekuntia edellisestä rangaistuksesta Finleylle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Samassa ajassa Henri Tamminen kutsuttiin kahden minuutin istunnolle väkivaltaisuudesta.

Oskari Setänen oli TPS-maalilla joukkueen viimeinen lukko. Hän torjui ottelussa yhteensä 25 torjuntaa, kun taas virkaveli Lankinen otti 40 koppia.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli varsin tyytyväinen omiensa esitykseen kommentoidessaan ottelua lehdistötilaisuudessa.

− Totuuden nimissä ensimmäinen erän maalintekopaikat tasaviisikoin helsinkiläisille 6-2. Onni kävi puolella, kaksi kertaa kilahti ylärimaan, niin kuin Antti Törmänen tuossa sanoi. Toki tietysti maalit tuli niin oikeaan aikaan, tietysti avausmaali heti ja sitten se alivoimamaali.

− Kyllä tänään törkeän koville jouduttiin. HIFK latasi kaikkensa takaa-ajon aikana. Fantastinen tilaisuus 11 tuhatta silmäparia toki meidän kannalta upeaa, kun 11 tuhatta ihmistä huutaa "TPS" ja siinä vielä tyhjiin maali. Siinä oli sellaista urheilujuhlan tuntua. Pelit jatkuu maanantaina Helsingissä ja pelit kovenee.