HIFK:lle täysi pistepotti kovan taistelun jälkeen − "Kyllä sieltä alkaa pareja löytyä"

LIIGA / Raportti
Turkuhallissa nähtiin kaksi taistelevaa joukkuetta.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n ja HIFK:n välisestä ottelusta ei tunnetta tai tunnelmaa puuttunut. Lopulta taistelun tauottua täyden pistepotin nappasi kotiin tuomisikseen HIFK.

Turussa tarjottiin katsojille kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Ottelun ensiminuuteista lähtien joukkueet pelasivat kovalla intensiteetillä ja taistelutahdolla. Tunnelma oli erittäin lämpöinen niin katsomossa kuin kaukalossakin ottelun alusta loppuun.

Kyseessä oli joukkueiden kolmas kohtaaminen kahden viikon sisään, ja tämä näkyi HIFK-hyökkääjä Robert Leinon mielestä myös kaukalossa.

− Kun näin monta peliä näin lyhyen ajan sisään pelataan, niin kyllä sieltä alkaa pareja löytyä. Todella hyvää ja nöyrää pelaamista, jokainen jätkä jätti kaiken tuonne kentälle. Ei voi olla kuin tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

Turkulaiset aloittivat ottelun vahvasti, mutta avausmaalin iski silti vierasjoukkue. Juuso Puustinen laukoi kiekon TPS-maalia kohti, Oskari Setänen torjui kiekon eteensä ja Robert Leino sai lyödä kiekon lähes tyhjään maaliin. Maalin jälkeen ottelu tasaantui ja erätauolle mentiin HIFK:n johtoasemassa.

Toisen erän alku oli kuin toisinto ensimmäisestä. TPS painoi vauhdilla painetta HIFK-päätyyn, mutta maalinteko ei silti turkulaisilta onnistunut. TPS:n rynnistyksen keskeytti Martin Bergerin ottama kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. HIFK käytti ylivoimansa hyödykseen Jasse Ikosen maalin muodossa. Maaliin teki loistavan esityön Juhamatti Aaltonen.

Tallinderin rangaistus jakoi mielipiteet

HIFK:lle tarjottiin mahdollisuutta ottelun ratkaisuun Henrik Tallinderin ottaessa 5+20-minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Tallinder osui TPS:n puolustupään aloituksen jälkeen HIFK:n Micke-Max Åstenia päähän ja Åsten jouduttiin taluttamaan ulos kaukalosta. Hän ei enää palannut otteluun.

− Loukkaantumisen syytä en voi sanoa, mutta silmissä sumeni. Siitä voi jokainen vetää johtopäätöksiä, tiivisti HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Rangaistus herätti voimakkaita tunteita niin turkulaisyleisössä kuin TPS-pelaajistossa ja valmennuksessakin.

− Favorin kävi kertomassa, että kyynärpää kävi päähän. Linjatuomari kuulemma näki, ei hän eikä hänen päätuomariparinsa. Jäähy taisi olla korkea maila, kertoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

HIFK ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, vaan seuraavan maalin iski TPS. Patrik Virta iski kavennusmaalin Erik Thorellin syötöstä kahdeksan sekuntia ennen toisen erän päätöstä.

− Yleisöltä sai mahtavat määrät voimaa taisteluun alivoiman aikana. Pystyimme tiukassa paikassa pelaamaan huippualivoimaa Tallinderin jäähyn aikana, ja sitten vielä saatiin kavennusmaali erän loppuun, Selin analysoi.

Kolmannessa erässä ei enempää maaleja nähty HIFK-puolustuksen ja Niklas Bäckströmin kestäessä TPS:n rynnistyksen.

"Kova taistelu"

Kumpikin päävalmentaja kiitteli oman joukkueensa työmoraalia.

− Viikon kolmas peli, sillä tiistaina jo kohdattiin CHL:n merkeissä. Kova taistelu jo silloin ja se näkyi. Yrityksen puuttesta ei ollut kiinni. Tiukka taistelu, kaksi ukkoa sairastuvalle ja silti löydettiin keino kääntää ottelu voitoksi, sanaili Törmänen.

− Emme missään nimessä pelanneet huonosti. Pystyimme korjaamaan niitä asioita, joita sähläsimme KalPa-pelissä. Kolmannessa erässä mentiin pitkät pätkät päästä päähän, eikä tullut katkon katkoa. HIFK puolusti erinomaisesti omaa johtoasemaansa. Hyökkäyspelaamisemme jäi vähän kesyksi takaa-ajossa. Siinä mielessä tulos jäi harmittamaan, tiivisti Selin.

TPS on saamassa loukkaantumissumaansa helpotusta, sillä Teemu Lämsä on palaamassa turkulaisten kokoonpanoon lähiaikoina.

− Hän on pitkän loukkaantumisen jälkeen pelannut A-nuorissa pelejä nälkäisesti. Harkitaan, seuraava peli on ensi viikon perjantaina, kertoi Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo