TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Tappara voitti Tampere Cupin TPS:n nenän edestä

LIIGA / Raportti
Karjalainen ampui ottelun voitto-osuman.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampere Cup huipentui Tapparan ja TPS:n väliseen finaaliin, johon joukkueet selvittivät tiensä voittamalla perjantaiset ottelunsa. Ottelu oli vauhdikas ja molemmissa päissä kenttää nähtiin hyviä maalipaikkoja. Loppulukemat olivatkin varsin yllättävät.

Otteluun lähdettäessä Tappara oli pitänyt perjantaisesta Ilves-ottelusta jokaisessa kentässä kaksi hyökkääjää yhdessä, mutta kierrätti oikeita laitahyökkääjiä eri ketjuihin. Lisäksi puolustajaparit olivat menneet uuteen uskoon ja maalilla seisoi Teemu Lassila. TPS puolestaan lähti otteluun melkein samalla kokoonpanolla kuin aikaisemmin. Vain Tomi Kallio oli jäänyt pois ja Jasper Lindsten oli tullut tilalle. Lisäksi maalivahti oli vaihtunut.

Tappara oli koko ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta TPS:llä oli myös omat hetkensä. Varsinkin ottelun loppupuolella turkulaiset saivat mainiosti painetta Lassilan vartioimalle maalille. 

Avauserässä viime kauden komeetta Jere Karjalainen onnistui karkaamaan TPS-puolustukselta ja siirsi Tapparan 1-0-johtoon.

Ottelussa nähtiin muutamia isoja taklauksia, mutta peli pysyi kuitenkin siistinä. Toisessa erässä pelin rytmi kärsi hieman pelikatkoista. Toisessa erässä TPS sai myös ensimmäisen pidemmän painostusjaksonsa, mutta Lassila piti kirvesrinnat johdossa esittämällä muutaman paraatipelastuksen.

Päätöserässä pelin intensiteetti laski melkoisesti. Joukkueet yrittivät viedä taklauspeliään loppuun asti, mutta tässä vaiheessa näki, että tiivis turnaus alkukaudesta tuntui pohkeissa. 

TPS sai kiekonhallinan itselleen ja Tappara joutui puolustuskannalle. Velvoitteensa se hoiti kuitenkin mallikkaasti ja turkulaisten lähentelyt päätyivät milloin Lassilan räpylään, milloin päätyverkkoihin. 

TPS sai vielä viimeiselle minuutille ylivoimamahdollisuuden, vaikka ensin näytti siltä, että Patrik Virran kolme minuuttia ennen loppua ottama pikkukakkonen kostautuisi lopullisesti. Juhani Jasu tasoitti kuitenkin jäähysarakkeet puolitoista minuuttia ennen loppua.

TPS sai kiekon kertaalleen lähes maaliviivalle, kun ottelua oli jäljellä kuusi sekuntia. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tappara voitti ottelun - ja samalla koko Tampere Cupin. Tappara ei päästänyt turnauksessa maaliakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle