Pelicansin lento katkesi Tampereella, Hrachovina piti nollat – "Toisessa erässä ei paikan paikkaa"

LIIGA / Raportti
Aleksi Mustosen ja Pelicansin vire katkesi Tapparan vieraana.
Kuva © Arno Hämäläinen
Dominik Hrachovina oli Pelicansin peikkona 2–0-voitossa. Petri Matikainen kiitteli omiensa uhrautuvaisuutta, mutta hyökkäyspeli sai sapiskaa.

Pelicans jäi ottavaksi osapuoleksi ensimmäistä aloituksesta lähtien. Vain Janne Juvonen näytti pysyvän mukana Tapparan kiekonsiirtelyssä. Varmat torjunnat takasivat Pelicansille hyvän pohjan pysyä mukana pelissä, mutta hyökkäyspäässä apuja ei tullut. Juvonen nappasi jo ottelun avauserässä 16 torjuntaa keräten ottelussa 35 koppia. Eilen HIFK:ta vastaan urakoinut Juvonen oli tulessa myös tänään.

− Janne on ollut monta vuotta Pelicansin organisaatiossa. Nyt on aika ottaa se viimeinen askel, sen takia hän on uunissa. Toinen poika pelaa sitten ensi vuonna, päävalmentaja Petri Matikainen kehui ykkösvahtiaan.

Ensimmäisen erän lopulla Kristian Kuuselan tarkka laukaus livahti takakulmaan vieden Tapparan erätaukojohtoon. Johto kasvoi heti toisen erän alkuun, kun Jere Karjalainen onnistui aloituskuviosta. Maali oli Karjalaisen liigauran sadas tehopiste, ja sinetöi Tapparan voiton.

− Olimme aktiivisia alusta loppuun. Tämä oli hyvä peli meiltä ja sopivan tiukka. Jouduimme tavallaan puristamaan koko ajan, kun olimme vain pari maalia edellä, sanoi Tapparan Jukka Rautakorpi.

− Muutamat aloitustappiot koituivat kohtaloksemme. Selvisimme alkurynnistyksestä kohtuullisesti, Pelicansin Matikainen totesi.

Toista erää värittivät rangaistukset. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimakoostumustensa tehokkuutta, mutta ilman mairittelevimpia tuloksia.

Pelicans tilkitsi puolustuspäänsä ja blokkasi laukauksia Matikaisen mukaan urheasti. Tapparan päädyssä lahtelaiset eivät päässeet laukomaan ykkössektorista, eivätkä saaneet kiekkoa pelattua päätyyn, kun sitä tarvittiin. Pelin virtaus jäi puuttumaan.

− Emme saaneet hyökkäyspeliä käyntiin, eikä toisessa erässä ollut paikan paikkaa, Matikainen sanoi.

Myös lauantaisauna lämpeni. Maalinedusväännön päätteeksi Sebastian Repo ja Antti Tyrväinen kävivät intensiivisen sananvaihdon, Taavi Vartiainen ja Veli-Matti Vittasmäki pystypainin, ja samasta tilanteesta Dominik Hrachovina sanaili itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

− Meillä oli ollut herra Tuomarin (Jari Suorsa) kanssa pieni kipinä jo aiemmin. Kun Tyrväinen sitten alkoi aukomaan päätä pelaajillemme, en ruvennut moista katselemaan ja puolustin omiani sanallisesti. Mielestäni naurettava kymppi, mutta sellaista se välillä on, Hrachovina kommentoi tuomiotaan. Nollapelisankari kiitteli joukkuetta edessään, sillä nolla ei kuulemma pysynyt helpolla.

Pelicans jatkoi jäähyilyään eikä ollut missään vaiheessa lähelläkään nousta enää mukaan otteluun. Parhaat tekopaikat syntyivät vasta ottelun loppupuolella Pelicansin hakiessa kavennusta parin minuutin ajan ilman maalivahtia. Tappara kuitenkin lasketteli helppoon voittoon, eikä Pelicansin hyvästä vireestä ollut näkyvissä pilkahdustakaan. Matikainen myönsi, että takki oli hieman tyhjä eilisen HIFK-voiton jäljiltä.

− Olen tyytyväinen taistelutahtoomme. Voittoon asti emme yltäneet, vaan kaveri oli parempi, Pelicans-luotsi totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle