Lukko käytti ottelun lopun tilaisuutensa voitokkaasti − tuomareilta kova ratkaisu

LIIGA / Raportti
Stefan Fonselius oli toinen ottelun päätuomareista.
Tappara ja Lukko kamppailivat pisteistä erittäin tiukassa ottelussa, joka sai erittäin dramaattisen päätöksen. Viimeisten minuuttien aikana tuomarit tekivät kovia ratkaisuja, jotka olivat omiaan ratkaisemaan ottelun.

Tappara ja Lukko kamppailivat Hakametsän keskiviikkoillassa tasaisen kamppailun, joka ratkesi vasta aivan kuusikymppisen loppupuolella, kun ottelun erotuomaripari Stefan Fonselius − Lassi Heikkinen otti tilanteen hallintaansa.

Lukko aloitti pelin hieman rivakammin, vaikkei mistään ylivyörystä ollut kyse. Dominik Hrachovina sai olla alustasti maalillaan hereillä. Molemmat joukkueet saivat mahdollisuuksia ylivoimalla, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. Kotijoukkueen ylivoima pyöri näyttävän näköisesti, mutta vaaratilanteita ei syntynyt.

Yksi erän parhaista paikoista avautui Tapparalle hieman yllättäen, kun Otto Rauhala ja Jere Karjalainen karkasivat raumalaispuolustukselta kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Tilanne kuivui kuitenkin kokoon onnettoman viimeistelyn myötä.

Lukko jatkoi aktiivista peliään myös toisessa erässä. Tekemisessä näkyi selvästi tuoreen päävalmentajan Pekka Virran kädenjälki. Samantyylisellä meiningillä Virta johdatti KalPan viime kauden finaaleihin.

Toisen erän edetessä ottelusta muodostui katkonainen ja jokseenkin jopa varovainen. Kumpikaan joukkue ei ottanut riskejä, joten maalipaikkoja ei juuri avautunut kumpaankaan suuntaan.

Vaarallisista tilanteista huolimatta ottelu tarjosi katsojille vain kolme osumaa.
Kuva © jarno Hietanen

Ottelun puolivälissä Tappara joutui alivoimalle hieman kyseenalaiselta näyttäneen tilanteen jälkeen, kun Lukon Joose Antonen yritti puikkelehtia Teemu Nurmen ja Veli-Matti Vittasmäen välistä pahantekoon. Vittasmäki tarjosi ahteriaan Lukko-hyökkääjän tielle ja Nurmi häiritsi Antosen etenemistä mailalla. 

Antonen lensi tilanteessa jäähän, ja Vittasmäki lähetettiin kaksiminuuttiselle. Vittasmäen lonkkataklaus ei juuri koskenut Antoseen, joten mahdollisesti jäähyn kärsijäksi olisi pitänyt lähettää Nurmi − jos häntäkään.

Tappara kesti alivoiman, jonka jälkeen se siirtyi pikavauhtia johtoon. Maalintekijänä kunnostautui Kristian Kuusela, joka sai hyvän poikittaissyötön Tomas Zaborskylta. Osumallaan Kuusela nousi Liigan kaikkien aikojen pistetilastossa ohi Jouni Rinteen sijalle 18.

Erän lopussa Tapparalla oli hyvä maalipaikka, Anton Levtchi haki Otto Rauhalaa takatolpalta, mutta maala ei syntynyt. Tilannetta seuranneessa Lukko-hyökkäyksestä Ville Vahalahti syötti ja Janne Niskala laukoi b-pisteen kaarelta kiekon Hrachovinan taakse.

Maalin jälkeen Tapparalle avautui maalipaikka, mutta Kaapo Kähkönen peitti Juhani Jasun kovan laukauksen. Lukko-tasoituksen jälkeen pelin tempo nousi ja vierailijat hallitsivat pelitapahtumia.

Tapparalle ja Levtchille siunaantui vielä paikka, mutta se jäi tuloksettomaksi. Myös Lukko sai vielä erän lopussa hyvän hässäkän aikaiseksi, mutta Vahalahti ei saanut pökättyä kiekkoa sisään. Lukko oli tasoituksensa jälkeen huomattavan pirteä.

Erityisesti Tappara möyri kolmannen erän alussa hanakasti kohti Kähkösen maalia, mutta verkon perukoille ei ollut lähelläkään päätyä muut kuin kenttäpelaajat, kun joukkueet kahnasivat maalien edustoilla.

Erän edetessä peli muuttui asemasodaksi, jossa molemmat joukkueet katselivat vastustajan liikkeitä ikään kuin odotellen, mikä toisen viimeinen isku on. Erän loppupuoliskolla ainoastaan Lukon Arttu Ilomäelle avautui maalintekopaikaksi kutsuttava tontti.

Aivan erän lopulla Tapparan Aleksi Salonen sai 2+10-minuuttisen, kun kamppailutilanteessa Eetu Koivistoista vastaan Lukko-hyökkääjä jäi pitelemään naamaansa. Varsinainen taklaus näytti puhtaalta. Lisäksi toinenkin kirvesrintojen puolustaja Mikko Lehtonen sai tilanteessa 2+10 minuutin rangaistuksen.

Alta aikayksikön Toni Koivisto viimeisteli ottelun voittomaalin kahden miehen ylivoimalla. Vaikka Janne Niskala otti vielä tyhmän jäähyn johtomaalin jälkeen, ei Tappara onnistunut tasoittamaan ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle