Tappara nousi voiton päähän mestaruudesta – ”Joka jätkä repi itsestään kaiken jäälle”

LIIGA / Raportti
Tapparalla on seuraavassa finaalissa mahdollisuus juhlia mestaruutta.
Kuva © Jarno Hietanen

Viides finaali käynnistyi dramaattisesti, kun KalPan Sami Mutanen taklasi hyökkäysalueella Henrik Haapalaa. Tapparan kultakypärä löi päänsä laitaan eikä enää palannut kaukaloon. Mutanen sai pelirangaistuksen, ja Tappara viiden minuutin ylivoiman.

− Taklaus oli näkemykseni mukaan laitataklaus, josta tuomarit antoivat jäähyn. Haapalan silmäkulma oli auki, niin ei siinä ollut vaihtoehtoja. Taklaus menee jatkotutkintaan. Hankala ottelu, mutta tuomarit selvisivät hyvin, kommentoi otteluvalvoja Mikko Suban Mutasen taklausta.

− Minun on vaikea arvioida sitä taklausta. Näin, että Haapala oli irti laidasta, mutta se oli nopea tilanne, enkä voi kommentoida nyt mitenkään. Haapala oli huonovointinen kopissa, enkä tiedä, missä nyt on, päävalmentaja Jussi Tapola kuvasi oman näkemyksensä tilanteesta.

KalPan valmentaja Pekka Virta oli tilanteesta vaitonainen.

− En kommentoi mitenkään. Näin tilanteen, ja koko Suomi näki.

Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään erinomaista tilaisuuttaan. KalPa pelasi alivoimaa aktiivisesti, kuten oli pelannut viisikkona ennen Mutasen jäähyäkin.

KalPan näkyvimpiä pelaajia olivat nuori keskushyökkääjä Eetu Luostarinen ja unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok, joka pääsi hyvään maalipaikkaan ohitettuaan erinomaisella luistelulla Otso Rantakarin. Tappara-maalilla Dominik Hrachovina kuitenkin torjui vakuuttavasti koko ottelun.

− Voitto vaati sitkeyttä. Joka jätkä repi itsestään kaiken jäälle. Ote oli välillä Tapparalla, välillä KalPalla, analysoi Tapola Nelosen haastattelussa.

− Kaikin puolin tosi hyvä peli. Meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta maalit jäivät tekemättä. Kaipaamme lisää röyhkeyttä. Kokemattomuus näkyy siinä. Päästimme isoja maaleja, mutta tulimme hienosti peliin mukaan.

Toisen erän Tappara aloitti räväkästi ja pääsi ylivoimalle jo ensimmäisellä minuutilla. Toista ylivoimaansa kotijoukkue ei haaskannut, vaan Teemu Nurmi laukoi suorasta hyökkäyksestä ottelun avausmaalin. KalPakin pääsi kokeilemaan toisessa erässä kahdesti ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt.

KalPa taisteli loppuun asti

Tappara aloitti energisesti myös kolmannen erän ja onnistui tarkalla keskialueen puolustuksellaan estämään KalPan hyökkäyspelin. Erän puolivälissä Jani Lajunen ja Jere Karjalainen pääsivät ylivoimahyökkäykseen, jonka Karjalainen päätti 2−0-maaliin.

KalPa ei kuitenkaan kahden maalin takaa-ajoasemasta lannistunut. Neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua vierasjoukkue otti aikalisän ja maalivahdin pois. 17 sekuntia myöhemmin Janne Keränen ohjasi maalin edestä Jesse Mankisen laukauksen ohi Hrachovinan.

Kuopiolaisten kiri koki kovan kolauksen, kun Sebok otti minuutti kavennusmaalin jälkeen jäähyn. KalPa kuitenkin kesti alivoiman ja otti heti täysilukuiseksi tultuaan maalivahdin uudelleen pois. Tasoitukseen asti KalPan kiri ei kuitenkaan riittänyt.

Seuraava finaali pelataan torstaina Kuopiossa, ja Tapparalla on mahdollisuus voittaa mestaruus. Kuudes finaali on joukkueiden kolmas peli neljään päivään.

− Totta kai pelikuorma tuntuu, muuten runkosarjassa voisi pelata 120 peliä. Ratkaisevaa on, kumpi pystyy kovassa pelitahdissa parempaan suorittamiseen, Tapola kommentoi kovaa pelitahtia Nelosen haastattelussa.

− Lentokoneet lentää, ja pastat on tehty valmiiksi. Pojat jaksavat pelata, ei siinä ole mitään ongelmaa, oli Virran näkemys samasta asiasta Nelosen haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo